lauantai 21. joulukuuta 2013

Pöytä koreaksi - 21. luukku

Kattaus on puoli ruokaa, vai miten se meni? Ruoka on yksi suurimmista intohimoistani, minkä vuoksi esillelaitto ja kattauskaan ei ole ihan yhdentekevää. Jotenkin ruoka maistuukin paremmalta, kun se hivelee myös silmää, vai mitä? Saman moniaistimerkityksen (mikä sana, itse keksin!) huomaa viihtyisässä ravintolassa. Makuelämys pääsee uusiin sfääreihin, kun pöydässä on jotain muuta kuin ne arkiset pakolliset jutut. Kaikkeen ei jaksa eikä ehdi panostaa, mutta pienilläkin asioilla joulupöytään istuminen tuntuu hieman juhlavammalta kuin tavallisena arkipäivänä. Valkoinen liinakin tekee näköjään ihmeitä - sattuneesta syystä se ei kuulu ihan jokapäiväiseen varustukseen...

joulupöydän kattaus, harmaa kattaus, kaunis kattaus, yksinkertainen kattaus

joulupöydän kattaus, harmaa kattaus, kaunis kattaus, yksinkertainen kattaus, arabia runo

Kokeilin miltä visioni näyttäisi käytännössä yhden ihmisen paikalla. Kastehelmituikut pääsevät varmaan somistamaan pöytää, sopivat hyvin väreihinkin. Niin ja kun siitä moniaistillisuudesta tuli puhe, niin tuoksuu muuten aika hyvältä tuollainen vasta katkaistu kanelitanko (kiitos S:lle vinkistä - luulin näiden olevan jotain tekokeppejä kun eivät pitkinä tuoksuneet miltään!). Pieni katajanoksa sopisi niin hyvin vielä tuohon servettiviritykseen, kun lautasissakin on hieman vihreää...

joulupöydän kattaus, harmaa kattaus, kaunis kattaus, yksinkertainen kattaus, arabia runo

Miltä teidän ruokapöydissä näyttää? Laitatteko jotain ekstraa? Jouluaattona ei varmaan pahemmin ehdi kuvailemaan, mutta olisi kiva nähdä inspiroivia kattauskuvia - tällaisia ihan normaaleja. Olen koonnut Pinterest-kansiooni joitain kattauskuvia, koska lehtikuvien kattaukset ovat usein niin hienoja, että omassa pöydässä tuskin tullaan sellaisia näkemään. Liian runsaista tai hienoista kattauksista on vaikea ammentaa ideoitakaan.

Lämmintä lauantai-illan jatkoa! Ulkona humisee taas niin kovaa, onneksi ei tarvitse olla liikkeellä!

Katri

SHARE:

2 kommenttia

  1. Ihana tuo jouluaattona ei ehdi kuvaamaan :) Sain nimittäin juuri itse tänään mieheltä hieman "huomautusta" ettenhän aattona sitten kameran kanssa kokoiltaa kierrä sitä pöytää!! :D:D EI TIETENKÄÄN...ehkä puoli iltaa? :D Aivan ihana kattaus ja niin kiva lisä nuo kanelitangot, ja varmasti tuovat myös ihanaa tuoksua! :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Heheee, mies varmaan piilottaa kameran jonnekin! Täytyyhän sitä muutama kuva ikuistaa, mutta tällä kertaa luulen keskittyväni ihmisiin ja silloin ei olekaan aikaa säätää manuaaliasetusten kanssa niin paljon.. Tunnelmallista ja kaunista joulua teille Jenni!

      Poista

Kiitos kun rustasit kommentin ilokseni!

© Tohkeissaan. All rights reserved.
Blogger Templates by pipdig