tiistai 3. joulukuuta 2013

Lahja lapselle Joulupuu -keräyksen kautta - 3. luukku

Ilahduin huomatessani Joulupuu -keräyksen tänäkin vuonna lähimarketissamme. Nappasimme kuusesta kortin, jossa luki tyttö 4 vuotta, ja ostimme Play-Doh -muovailuvahasetin jollekin pikkuiselle. E ajatteli tietenkin heti, että muovailuvahat olisivat hänelle ja oli hieman pettynyt. Hänellä oli juuri syntymäpäivät, joten käytin syntymäpäiviä esimerkkinä, jotta joululahjataika ei vesittyisi. Muistutin hänen ilahtuneen syntymäpäivälahjoista kovasti, mutta kaikki lapset eivät ehkä saa syntymäpäivä- ja joululahjoja, niin siksi me voimme antaa jollekin lapselle kivan pienen lahjan. Sen hän ilmeisesti ymmärsi, koska touhusi asiasta innoissaan isälle.

joulupuu keräys


Joulupuu keräyksen ideana on antaa joululahja lapselle, joka todennäköisesti muuten jäisi ilman Joulupukin tuomisia. Lahjojen saajat ovat lastenkodeissa tai sijaisperheissä asuvia tai vähävaraisten perheiden lapsia. Pelkästään Helsingissä on noin 8500 lasta ja nuorta lastensuojelun piirissä ja viime vuonna keräys tuotti yli 10 800 lahjaa, jotka jaettiin lastensuojelun alaisille lapsiperheille. (Lähde)

valkoinen joulutähti, tähtikoriste, fimo-massa, jouluistutus

Ihanaa, että osallistumisesta on tehty näin helppoa. Ei tarvitse kuin ostaa lahja ja tuoda se kauppaan/keräyspisteeseen paketoituna. Paketin päälle laitetaan lappu minkä ikäiselle tytölle tai pojalle lahja on tarkoitettu, ja keräyksen jälkeen kunnan sosiaalitoimi/MLL/Pelastakaa Lapset ry tms. hoitaa lahjojen jaon eteenpäin. Keräysaika loppuu ainakin täällä Turussa 8.12., joten vielä ehdit antaa hyvää joulumieltä sekä vieraalle lapselle, että itsellesi. Lisätietoa Joulupuu -keräyksestä löydät ainakin täältä ja täältä.

joulutähti, jouluistutus, tähtikoriste, fimo-massa

Kuvituksena tällä kertaa ihana valkoinen joulutähti, joka sai arvoisensa kääreen Loviisan Aitan reissun ostoksista. Sain viedä kaukana asuvan ystäväni tunnelmoimaan aitan joulua ja iskimme silmämme noihin Uashmaman pestäviin paperipussukoihin. Tapamme mukaan harkitsimme ostoksia melko tarkkaan, mutta kun keksimme pussukoille yli viisi käyttötapaa, saivat ne lähteä mukaan! Järkisijoitus siis. :) Valkoiset tähdet askartelimme eilen Fimo-massasta - siinäpä kätevää tököttiä! Palat pitävät muotonsa paistettaessa prikulleen ja väri on puhtaan valkoinen, toisin kuin taikataikinasta tehtynä.

Hyvää viikonjatkoa!

Katri
SHARE:

Ei kommentteja

Lähetä kommentti

Kiitos kun rustasit kommentin ilokseni!

© Tohkeissaan. All rights reserved.
Blogger Templates by pipdig