tiistai 31. joulukuuta 2013

Mennyttä muistellen

Mitä sitä nyt edellisvuotta muistelemaan, kun ensi vuosi tuo niin paljon uusia asioita ja uusi arki alkaa minä hetkenä hyvänsä..? Pikakelaus väitti, että kulunut vuosi on ollut kovin tavallinen, mutta sitten aloin oikein muistella ja hoksasin, että ei tällaisia asioita tapahdu ihan joka vuosi... Luvassa erittäin sekalainen pläjäys sekalaisia kuvia, tapahtumia ja tunnelmia!

Vuosi alkoi hieman harmaissa merkeissä, kun tammikuu toi mukanaan muistutuksen elämän ennakoimattomuudesta - kaikki ei ole omissa käsissä. Alkuvuosi oli myös töissä haastava ja stressaava, mutta ammatillisesti opettavin koko vuonna. Samaan aikaan ystäväni viimeisteli omaa graduaan nopealla aikataululla, jolloin tajusin, että se on sittenkin mahdollista saada valmiiksi! Vielä viime vuonna ajattelin jääväni "gradua vaille maisteriksi", koska työ oli imenyt mukaansa, enkä halunnut uhrata perheaikaa. Päätin kuitenkin, että se on nyt tai ei koskaan - isomman perheen ja gradun yhdistäminen olisi vielä vaikeampaa. Asetin tavoitteen huhtikuuhun, mikä tarkoitti yksinäisiä ja epätoivoisia iltoja yliopiston atk-luokassa töiden jälkeen. Kiitos kuuluu miehelleni, joka huolehti kaikesta mahdollisesta muusta tuolloin. Muun kuin työ- ja graduajan käytin siihen, että tulin valmiiseen pöytään ja sylittelin E:n kanssa. Se oli tiukka rutistus, mutta onneksi sitä ei kestänyt kuin vajaa pari kuukautta!


Palautin graduni juuri ennen varaamaamme ranta-/vesipuistolomaa. Se oli E:n ensimmäinen lentokonereissu ja kyllä sitä ollaankin muisteltu lähes joka viikko. Kevät oli ollut tiukka monella tapaa, mutta jo loman ensimmäisenä päivänä koin olevani täysin rentoutunut! Koko viikko kolmen kesken, ilman puhelinta ja nettiä ja kaiken kukkuraksi loman ensimmäisenä päivänä huomasimme odottavamme pikkusisarusta! <3Toukokuussa yritettiin poseerata (mikälie sormien heristely taas meneillään...) Tuomiokirkon juurella ja juhlittiin valmistuvia. Raskausviikolla 7 maha pömpötti jo niin kovasti, että sain onnitteluja myös sen puolesta! Mieheni ei tunnetusti ole mikään "lahjoja", joten ostin itselleni valmistujaislahjaksi ensimmäisen kunnon laukun. :) Elokuussa kävimme minilomalla Pärnussa. Tällä kertaa aurinko ei hellinnyt kuin yhtenä päivänä, mutta otimme siitäkin kaiken ilon irti. E on alusta lähtien halaillut vatsaa päivittäin ja jutellut vauvalle. :)
Syksyllä hörpittiin ulkokaakaoita ja juhlittiin synttäreitä. Pitkästä aikaa tartuin myös puikkoihin ja neuloin ylipolvensukat kotipäivien lämmikkeeksi. Yllätin itseni raskauspukeutumisen saralla, kun ei tarvinnut ostaa yhtäkään raskausyläosaa.


Kaikkein parhaiten vuottamme ja arkeamme kuitenkin kuvaa viimeinen otos: In real life - kauhein kotikauhtana päällä, E:n yöpaita nurinpäin ja väärinpäin, paperit ja lehdet sohvapöydällä jne. Näin meillä pääsääntöisesti ollaan; E voisi kuunnella kirjoja vaikka kuinka kauan, ja mikäs minulla on sohvannurkassa lämmitellessä.

Vuodenvaihteessa koittavasta uudesta arjesta tämä on se, mistä eniten yritän pitää kiinni. Olen onnellinen siitä, että olen oppinut arvostamaan rauhallisia iltoja, aikaa ja arkea. Tuohon mahtuu ihan hyvin vielä käärö olkapäälle tuhisemaan ja mies jalkopäähän.

Ihanaa ja positiivista uutta vuotta kaikille! <3

Katri
SHARE:

4 kommenttia

  1. Ihanaa uutta vuotta sinullekin ♡

    VastaaPoista
  2. Noita arkihetkiähän elämä pääsääntöisesti on, joten on ihanaa jos niitä osaa myös arvostaa :) Hyvää uutta vuotta!

    VastaaPoista
  3. Nimenomaan! Joskus olin levottomampi ja tuntui, että pitäisi kokoajan kauheasti tehdä jotain.. iloa uuteen vuoteen!

    VastaaPoista

Kiitos kun rustasit kommentin ilokseni!

© Tohkeissaan. All rights reserved.
Blogger Templates by pipdig