maanantai 2. joulukuuta 2013

Joululukemista isolle ja pienelle - 2. luukku

Yksi joulun odotuksen virstanpylväistä on se, kun kaivetaan joululehdet ja -kirjat esiin. Käperrytään sohvannurkkaan lueskelemaan ja ihastelemaan kauniita kuvia. Joululehtiä olen selaillut jo marraskuusta lähtien, mutta lasten talviset ja jouluiset kirjat otetaan esille vasta joulukuun alussa tai lumien tultua. Silloin niihin liittyy pientä taikaa ja tarinoita on mukava lukea vuodesta toiseen. Olen ostanut vähitellen E:lle joulukirjoja, ja hauskasti hän muistikin meidän viime vuonna lukeneen samoja kirjoja. Myös edellisvuosien jouluteemaiset Leppis-lehdet kuuluvat joulusatupinoon.

lasten joulukirja

Toki minäkin tarvitsen joululukemista! :) Yleensä nappaan joulukirjan kirjastosta heti kun he laittavat ne esille, mutta tänä vuonna myöhästyin, ja kaikki parhaat oli jo lainattu. Onneksi muistin yliopiston kirjaston - se on varsinainen aarreaitta! Monikaan ei tiedä, että kaikilla on lainausoikeus myös yliopiston kirjastoon, ja sen vuoksi sieltä saa yleensä lainattua kaikkia uutuusteoksiakin, jotka ovat kaupungin kirjastoissa pitkälle varattuja.

kaunis pieni joulu, joulukirja

Lainasin uteliaisuudesta myös tuon paljon hehkutetun Kaunis Pieni Joulu -kirjankin, mutta ensivilaisulta kirjan jouluaskartelut ovat liian maalaisromanttisia omaan silmääni. Kauniita tunnelmallisia kuvia kirja kyllä tarjoilee muillekin joulufiilistelijöille. Yhden hauskan jääaskarteluohjeen bongasin, siitä toteutusta ehkä myöhemmin.

Ja mikä teki minut tänään erityisen onnelliseksi? Kiiltävät, pinkeät granaattiomenat lähikaupassa mehukkaimmillaan! Vitsi miten ne rouskuvat ja mehustuvat suuhun, syömistä ei pysty lopettamaan... 


Viltti korviin, kirja syliin, taustalle joulumusiikkia, nojatuoli takakenoon ja kun luomet alkavat painaa, ehkä torkahdan E:n seuraksi. <3 Lämmintä joulukuun ensimmäistä viikkoa!

Katri
SHARE:

2 kommenttia

  1. Joululehtien lukeminen on jouluvalmisteluista niitä mukavimpia. Omaa laatuaikaa kaiken hösellyksen keskellä :). Meilläkin on lapsilla joulusatukirjoja, joihin palataan vuosi toisensa jälkeen.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Nimenomaan! Pienikin selailu- ja haaveiluhetki tekee hyvää.

      Poista

Kiitos kun rustasit kommentin ilokseni!

© Tohkeissaan. All rights reserved.
Blogger Templates by pipdig