maanantai 23. joulukuuta 2013

Lempiasioita - 23. luukku

Ajattelin, että ei meillä joulu nyt niin kauheasti näy (koska punainen ei ole vallannut kotiamme), mutta onhan niitä pienempiä tunnelmantuojia siellä täällä. Lempikoristeeni taitaa tänäkin vuonna olla tuo peikonpähkinäoksa, johon ripustin erilaisia lasisia koristeita myös viime vuonna. Muun kuin talviajan siinä on roikkunut nuo kaksi palloa, joihin saa tuikut sisään. Olen ollut vähän huono ideoimaan siihen mitään muuta roikkumaan, mutta ensi kevääksi yritän keksiä jotain uutta.

hanging birds and balls, christmas decoration

christmas decoration, hanging balls and birds

hanging glass balls and birds, christmas decoration

Tässä joulutortun ja glögin äärellä tulin miettineeksi kulunutta kuukautta. Joulukuu on ollut niin ihana ja leppoisa - on ollut aikaa olla kotona E:n kanssa, valmistautua tulevaan ja fiilistellä joulun aikaa oikein kunnolla. Voisiko parempaa ajankohtaa äitiysloman alulle ollakaan kuin joulukuu? Tosin hieman jännitystä tämä aika tuo joulunpyhiin.

Olemme ottaneet tämänkin päivän niin lunkisti, että havahdumme varmaan vasta huomenna iltapäivällä siihen, mitä pitäisi vielä tehdä ruokien eteen. On pelattu neljää lautapeliä, luettu pino vasta lainattuja kirjoja, soiteltu ja lauleltu, otettu päivätorkut, haahuiltu villasukissa, juteltu vauvalle joulusta ja kuulemma on valmisteltu jotain jouluyllätyksiäkin... Hmmm, mitenköhän maltan nukkua! Waldorfin salaatin ja joulubulgurin laitoin maustumaan, huomenna olisi silakka- ja lohirullien valmistus, kalan savustus, laatikoiden vahtiminen ja vihersalaatin teko. Juustoja ja saaristolaisleipäsiä, savukaritsaa ym. pientä pöytään nostettavaa. Keep it simple!

Tunnelmallisia joulun päiviä ja öitä! Näissä illoissakin on selvästi jotain taikaa, erityisesti jos laittaa taustalle soimaan lempi joululauluja, kuten Oh Holy Night, All I Want for Christmas is you, It's Beginning To Look a Lot Like Christmas, So This Is Christmas


Katri
SHARE:

4 kommenttia

 1. Mukavaa joulunaikaa. Meillä ei oo oikein laitettu joulua, kun ei ensin aiottu olla kotona jouluna. Olimme viikonloppuna mun kotiseudulla ja päätettiikin tulla jo aatoksi takaisin kotiin. Eipä oo jouluinen olo, kun pihallakaan ei ole yhtään lunta.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos samoin sinulle, joulun jälkitunnelmissa täällä vielä ollaan! Minua auttoi virittymään aattotunnelmaan kun laitoin kaihtimet kiinni ja kynttilät palamaan, jotta en nähnyt vesisadetta! :)

   Poista
 2. Vastaukset
  1. Kiitos samoin Katja! Rauhallisissa ja kovin leppoisissa tunnelmissa olemme saaneet joulua viettää.

   Poista

Kiitos kun rustasit kommentin ilokseni!

© Tohkeissaan. All rights reserved.
Blogger Templates by pipdig