tiistai 10. joulukuuta 2013

Joulun tuoksut - 10. luukku

Pari päivää sitten tekemäni asetelman hyasintit alkavat avautua, se on varma joulun lähestymisen merkki. Vaikka olen tunnelmoinut joulun tuloa jo marraskuussa, niin hyasinttia en voisi ostaa niin aikaisin. Sen tuoksu on niin voimakkaasti jouluinen, että saisin varmasti jouluähkyn ennen aikojaan.

hyasinttiasetelma, hyasintit, jouluistutus

hyasinttiasetelma, hyasintit, jouluistutus

hyasinttiasetelma, hyasintit, jouluistutus

Toinen varma joulun tuoksu on piparkakkutaikina. Tein eilen taikinan tekeytymään, ja huumaannuin siitä ihanasta mausteiden tuoksusta niiden poreillessa siirapin ja voin kanssa. Emme kuitenkaan jaksaneet leipoa taikinaa vielä tänään, koska aika meni piparkakkutalon kaavojen tekoon, palojen leikkuuseen ja  koristeluun. Teen piparkakkutalon aina valmistaikinasta, koska luotan sen pysyvän paremmin muodossaan paistettaessa.


E oli aivan huumassa koristelusta ja näytti olevan jokseenkin vaikea olla natustelematta nameja. Hän ei ole juurikaan karkkia syönyt, mutta nyt joulukuun aikana saanut sitä ehkä enemmän kuin koko elämässään. Ennen meillä on saanut olla suklaalevyt pöydällä, eikä hän ole ollut niistä kiinnostunut, koska ei ole tiennyt niiden mausta. (Nyt minustakin siis taitaa tulla kaappiherkuttelija.)  Raakasuklaata hän on syönyt ja tykännyt kovasti, mutta saa nähdä muuttuuko mieli nyt, kun on päässyt tavissuklaan makuun. Mitä enemmän, sen parempi, joten hänen koristelemiinsa paloihin ei juuri koloja jäänyt. (Kuva instagram-räpsy.)

Ja niin, kävin raskaushieronnassa Niinamarialla! Se oli aivan taivaallista... Hierojakin sanoi tunteneensa, että kehoni oli aivan rentoutunut. Olen käynyt tavallisessa hieronnassa raskauksien aikana muutaman kerran, ja ne ovat kyllä olleet aivan onnettomia, kun hierojat eivät ole osanneet tehdä hoitoa muussa asennossa kuin mahallaan, ja se taas ei ole käynyt. Ilmeisesti raskausajan hierontaan erikoistuneet hierojat ovat vielä melko harvassa...

Rentoutuneissa tunnelmissa siis yötä vastaanottamaan! :)

Katri
SHARE:

Ei kommentteja

Lähetä kommentti

Kiitos kun rustasit kommentin ilokseni!

© Tohkeissaan. All rights reserved.
Blogger Templates by pipdig