perjantai 13. joulukuuta 2013

Lucian päivänä - 13. luukku

Yöllä riehunut Seija on ilmeisesti saanut aika paljon tuhoja aikaan ja aamulla vähän jännittikin, onko meillä sähköjä lainkaan. Lucian päivän kunniaksi ajattelimme leipoa pullia, mutta koska perinteiset Luciapullat (Lussekatter) rusinoineen vaikuttivat tylsiltä ja ei-niin-maukkailta, sovelsimme leipomukset Himatuikun Luciapulliksi.

luciapullat, lussekatter

Sillävälin kun ikuistin pari tilannetta perhealbumiin, ehti jauhopeukalo rullailla muutaman kasan madoiksi. Sahrami tekee pullat aika hauskan värisiksi, mutta en ole niin varma, pidänkö sen mausta pullassa. Tuskin pitäisin, jos päällisinä olisi pelkät rusinat. Me laitoimme voinokareet tietysti molempiin päihin rusinoiden paikalle ja kunnolla raesokeria.


Pieni jännitysmomentti saatiin kuitenkin aikaan, kun uuni ei käynnistynyt yöllisen sähkökatkoksen jälkeen. Pullat kohoamassa liinan alla ja lapsi odottaa aikaansaannoksiaan... Onneksi uuni odotti vain, että joku vaivautuu säätämään ajan uudelleen. Pullat teimme tällä ohjeella, paitsi puolikkaana ja kuivahiivalla.

luciapullat, lussekatter

Eikös Lucian päivä ole tavallaan myös valon juhla? Tänään olikin pitkästä aikaa edes vähän enemmän valoa, ja ehdin ottaa kuvat piparkakkutaloista. Niistä lisää huomenna!

Sitten viikonlopun viettoon - saunaan, sohvalle ja sipsikupin äärelle närästystä uhmaamaan! :)

Katri
SHARE:

Ei kommentteja

Lähetä kommentti

Kiitos kun rustasit kommentin ilokseni!

© Tohkeissaan. All rights reserved.
Blogger Templates by pipdig