keskiviikko 6. elokuuta 2014

Kätevä blogi ja nimenmuutosuutisia

No nyt alkavat blogin hyödyt tulla esiin ihan arkielämässä! Olin lähdössä tuulettamaan päätäni (eli hetkeksi yksin kävelemään kaupungille) kun mies huikkasi mitä me tänään syödään. No enpä ollut ajatellut vielä koko asiaa (kunnon kotirouva!) mutta ajattelin että jonkun kasviskeiton ainekset löytyvät varmasti ja ehdotin etsimään blogista jonkun ohjeen. Tomaattikeitosta olinkin puhunut aiemmin viikolla. Se on niin ihana loppukesän ruoka! Pulleat punaiset tomaatit, joissa on syvä auringon kypsyttämä maku... Viime vuonna kirjoittamani ohje löytyy täältä.

helppo kasviskeitto


Ja sitten siihen varsinaiseen tämän päivän asiaan - olen vaihtanut blogin nimeä. Tästä lähtien täällä ollaan vallan tohkeissaan. Nimen keksiminen oli ehkä vaikein homma koko blogin aloittamisessa, ja se on häirinnyt minua vähän alusta asti. Kotivalossa sai ensimmäisen nimensä erään lapsuuden kirjan tantan mukaan. Kirjassa oli sellainen vanha kunnon kotihäärääjä, jota kutsuttiin himatuikuksi, eli kotivaloksi. :) Himatuikku olisi ehkä ollut asteen verran liian outo, ja kotivalo oli varattu, joten korjasin tilanteen "kätevästi" päätteellä. Mutta ei se oikein sopinut suuhun eikä päähän missään vaiheessa, joten uutta nimeä olen miettinyt pitkään. Se on muuten hieman hankalaa! Ja varsinkin kun kaikki kotiin, arkeen, elämään ja onneen liittyvät väännökset ovat jo varattuja...

Halusin nimen kuvastavan jotenkin minua ja näitä blogin juttuja, ja kun kerroin jollekin olevani niin tohkeissani viikonlopun kirppiksestä, niin tajusin nimen olevan siinä. Minä olen aina vähän tohkeissani ja innoissani jostakin, suunnittelen ja pähkäilen, ehkä joskus toteutankin jotain juttuja. Käykää muuten klikkaamassa itsenne osallistumaan tapahtuman FB-sivulle, jotta saatte maistiaisia myyntiin tulevista jutuista ja myös viime hetken tiedon, mikäli sää on kiikunkaakun.

Meidän "pikkuinen" isosisko ottaa niin isoja rohkeusharppauksia - meni telttaan yöksi takapihalle! Ja vaikuttaa ihan nukahtavan sinne ilman isiä, joka kömpii kohta yökaveriksi. Natustettiin vähän poppareita siellä kolmisin ja mietiskeltiin, miten keltaisesta maissista voi tulla valkoisia poppareita... 

Kivoja kesäiltoja ja näkymisiin kirppiksellä!

Katri
SHARE:

24 kommenttia

 1. Onnea uudesta nimestä - ihan huippunimi! Voi nyt alkoi tehdä mieli tomaattikeittoa... Se on niin hyvää. Meillä vain muut eivät ymmärrä tuon hyvän päälle ja siksi tekeminen jää harvinaisemmaksi. Nähdään sunnuntaina!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitti, minustakin se sopii juuri tälle blogille hyvin! :) ei se meilläkään kaikkien lempiruokaa ole, mutta sellaista se on, aina ei ole lempiruokaa.. :) e vähän nyrpisteli taas ensin, mutta lopuksi söi kuitenkin hyvällä halulla, kun muisti että muutenkin tomaatit ovat hänen lempivihanneksiaan.. Pienestä kiinni! :)

   Poista
 2. Onnittelut hyvälle nimelle - täytyypä käydä korjailemassa se myös Åblogeihin;)

  VastaaPoista
 3. Vastaukset
  1. Kiva että sopii muidenkin mielestä! Sopivan leikkisä! :)

   Poista
 4. Todella kiva nimi ja mikä parasta että sopii omaan suuhun. Tuo himatuikku oli mielestäni myös hauska. Mutta se mikä itseen kolahtaa, on omin ja sillä kuuluu mennäkin. Onnea ja jään kuulolle, mistä olet seuraavaksi tohkeissasi :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Minustakin se himatuikku oli omalla oudolla tavallaan ihana ja hauska, mutta ajattelin että muuten saan olla koko ajan selittelemässä, mitä se tarkoittaa..! :) tämä tuntuu nyt sopivan mutkattomalta, kuten tämä blogikin! :)

   Poista
 5. Onnea uuden, kiva bloginimen johdosta!
  Minäkin olen vähän väliä tohkeissani, milloin mistäkin asiasta.
  Innostun aina satasella uusista asioista aivan kuin pikkulapset :-)

  Sunnuntaina nähdään!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos, tämä tuntuu sopivan leikkisälle tälle ei niin vakavalle blogilleni! :) On kiva säilyttää sellainen lapsenomainen innostus - harmi vaan että olen sitten kuitenkin välillä liian varovainen ja kaavoihin kangistunut, etten lähdekään kokeilemaan uusia juttuja, vaikka olisin aluksi ollutkin tosi innoissani..

   Poista
 6. Vastaukset
  1. Kiitos, hauskuus olikin yksi minkä halusin tulevan nimessä ilmi! :)

   Poista
 7. Vastaukset
  1. Kiitos, kiva kuulla! Minäkin olen siitä vielä ihan tohkeissani! :)

   Poista
 8. Tohkeissaan! Aivan mainio nimi kivalle blogille. Mäkin olen monesti tohkeissaan. :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos, minustakin se sopii kuin nenä päähän ja on kivan mutkaton! :) mietiskelin, onko "tohkeissaan" jotenkin hämäläinen ilmaisu, mutta ilmeisesti ei, koska moni muukin käyttää sitä paljon! :)

   Poista
 9. Vastaukset
  1. Eikös! Kiva, että se nostaa hymyn suupielillä muillekin kuin minulle! :)

   Poista
 10. Onnea uudesta nimestä. Huomasin sen nyt vasta. Sopii kyllä sulle. Ihana oli nähdä sinua tänään... pientä tärinää oli kyllä havaittavissa, kun päivä oli niin huikea :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ai tärinää minulla vai?!! :D :D No juu varmaan, sellainen häslinki oli kotoa lähdettäessä (vielä lähdettyämme käännyin takaisin hakemaan yhtä unohtamaani ekstrapöytää ja sulloin sitä auton takapenkille kauheassa kiireessä) eikä siinä paljoa ehtinyt hengähtämään paikan päällä. :D

   Poista
 11. Vastaukset
  1. No totta, nyt kun sitä on taas tässä makustellut, niin se olisi kyllä ollut ihan osuva, humoristinenkin! :D

   Poista
 12. Onnea uudesta bloginimestä♡ Ihana nimi!

  VastaaPoista
 13. Minäkin tykkään uudesta nimestä! :)

  VastaaPoista

Kiitos kun rustasit kommentin ilokseni!

© Tohkeissaan. All rights reserved.
Blogger Templates by pipdig