tiistai 12. elokuuta 2014

Järjestystä lastenhuoneeseen

Meillä oli tänään pieni siivoustohina. Se iskee aina täysin ennakoimatta, mutta ei koskaan silloin kun pitäisi. Esimerkiksi joulusiivousinspiraatiota odotan aina ihan rauhassa. Minkään to do-listan kanssa en osaa siivota. 

kultaköynnös juurruttaminen

tytön huoneE halusi pyyhkiä pölyjä, ja kun kerran tyhjensin hyllyn, niin tuli samalla vaihdettua vähän hyllyn päällisiä. Neiti ihastui ikihyviksi tuohon kissakuvaan, jonka sai hyllylleen. "Ooooi äiti miten suloinen kissa!!" kädet ristissä rinnalla, pää kallellaan hihkui aivan tohkeissaan! <3 Kultaköynnöksen oksat ovat olleet pitkään juurtumassa, ja olisi jo aika istuttaa ne ruukkuun. Nyt ne ovat vesilasissa, joka on Uashmama-pussukan sisällä piilossa. E on niin rauhallinen, ettei tarvitse olla huolissaan siitä, että hän vetäisisi lasin alas. (Toisin olisi nöpön kanssa... Ovat niin vastakohdat toisilleen jo nyt.. :))


sängynaluslaatikot järjestykseen lastenhuoneen siivoaminen organisointi


Oman huoneen siivoaminen onnistuu nelivuotiaaltamme vaihtelevasti, vähän jaksamisen mukaan. Oma-aloitteisesti hän ei kyllä sitä aloita siivoamaan, mutta pyydettäessä tarttuu toimeen yleensä hyvin. Siivousta on huomattavasti helpottanut se, kun samantyylisille tavaroille on omat paikkansa. Sängyn päädyssä olevan valkoisen kirjahyllyn päällä olevassa ruskeassa korissa on pienet eläimet, ja raidallisessa boksissa pienet sälät, kuten nukkien tarvikkeet ja muut omituiset härpäkkeet. Hyllyn vetolaatikoista toisessa ovat roolivaatteet iloisesti sekaisin ja toisessa palapelejä ym. Sängyn alla olevissa punotuissa koreissa yhdessä ovat nuken vaatteet, yhdessä junaradan palikat ja yhdessä legot. Usein riittää, kun ohjeistaa esimerkiksi ensiksi keräämään legot. Sen jälkeen esimerkiksi pienet eläimet. Sitten kirjat hyllyyn jne., selkeitä tavararyhmiä, jolloin kaaokseen on helpompi päästä käsiksi. Tai niin, en tiedä onko kenenkään muiden lastenhuoneessa koskaan kaaosta? :D 

tuunattu säilytysarkku prinsessaArkussa on astioita ja leikkikasvikset ovat omassa korissaan, peleistä osa kirjahyllyssä ja suurin osa kaapissa. Nyt sovimme, että pelejä otetaan vain yksi kerrallaan ja aikuisen kanssa, koska välillä on ollut useampi lautapeli pitkin lattiaa... Tuo arkku on muuten mielestäni ihanin juttu E:n huoneessa. Löysin sen aikoinaan Kodin1:n poistomyynnistä. Se oli ihan omituisen kukikas, ja sisältä punaista samettia. Maalasin sen valkoiseksi ja hioin vähän reunoja (juu, se oli sitä romanttista kautta) ja laitoin sisään uuden kankaan kuumaliiman avulla. Synttäreillä se on toimittanut ihka oikean aarrearkun virkaa!

Me olemme olleet vähän laiskoja noudattamaan mitään "illalla kerätään leikit pois" tai "siivotaan aina vanha leikki pois ennen kuin aloitetaan uutta". Siivoaminen pitäisi aina aloittaa niin aikaisin illalla, ettei varmaan jäisi aikaa mihinkään muuhun... :) Tai no, tottumiskysymys sekin kai on. 

Mites teillä pysyy lastenhuone järjestyksessä? Onko hyviä vinkkejä?
SHARE:

14 kommenttia

 1. Olipa osuva postaus! Minulla meni tänään hermot pikkuneidin huoneen kanssa. Kello vaan oli niin paljon että kaaoksen taltuttaminen siirtyy huomiselle. Kivannäköistä ja kuulosta järjestystä :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo se on niin kurjaa huomata illalla, mikä hävitys siellä onkaan! Sitten on pakko raivata suurimmat, jotta polku sängyltä vessalle olisi suht esteetön!! :D Reality bites...

   Poista
 2. Ihanan näköinen pienen neidin huone ♥ Minä olen jo oikeastaan luopunut toivosta saada lasten leluja järjestykseen (pahimpia ovat pitkin lattioita olevat legot..). Kerran viikossa siivotaan kaikki tip top paikoilleen, muuten raivataan suurimmat pois illaksi :) Tuota ensin vanha leikki pois -taktiikkaa kokeilin jossain vaiheessa, mutta lapset olivat ovelia ja oppivat tekemään aina uuden leikin osaksi vanhaa, ettei tarvitse siivota..

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Pikkulegot ovat varmaan kivasti pitkin lattioita, meillä ei niitä muuten vielä olekaan.. Suurimpien raivaus olisikin ihan hyvä ottaa tavaksi, kun loppujen lopuksi sitä roinaa ei niin hirveästi olekaan.. Aika nokkelia lapsesi! Olen myös huomannut pari kertaa E;n kanssa, että jotenkin hän onnistuu keksimään kiertotien johonkin sääntöön.. Toisaalta ihana huomata, miten lapsi järkeilee, mutta toisaalta niin turhauttavaa, kun meinaavat keinot loppua! :D

   Poista
 3. Ihanan näköinen huone neidillä! Kauniita yksityiskohtia ja vilahtaahan se pienin siellä kuvassakin :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Juu, pikkuinen keikkui junarataa rakentamassa myös! :D Pää vaan heiluu! :D

   Poista
 4. hahhaa lastenhuone järjestyksessä? Mitä se sellainen on?
  Meillä on täällä niin siivousvastainen 5 v tyttö kun olla ja voi. Meillä myös tavarat suurinpiirtein samalla tavalla ryhmittäin kuin teilläkin. No meillä käy 2 pikkuveljeä sekoittamassa myös tytön huonetta ja sitten kiukutellaan että en mä niitä ole sekoittanutkaan niin en siivoa. :)
  Mutta ihanalta näyttää huone ja hyvännäköisen arkun tuunauksen olet tehnyt.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niin tietty, tuo on paha, että jos joku muu on sotkenut.. Sama harmitus neidilläkin välillä on varsinkin silloin jos on ollut kavereita kylässä ja on unohtunut yhteinen loppusiivous.. E:n on myös välillä vaikea ymmärtää, miksi hänen pitäisi tehdä jotain (esim. nostaa roska roskiin) jos hän ei itse ole sitä pudottanut.. Tuntuu hölmöltä selittää niin selvää asiaa, mutta eihän se lapselle varmaan kovin rationaaliselta näytä, että pitäisi hoitaa sellaisia juttuja, jotka eivät ole omaa syytä.. :)

   Poista
 5. Kaunis huone ja kivoja yksityiskohtia. Hyvä kysymys tuo että miten saisi pidettyä järjestyksessä? :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! :) Joskus harvoin ne yksityiskohdat pysyvät näkösälläkin, eivätkä ole piiiloutuneet kaikkien tavaroiden alle! :D

   Poista
 6. Voi miten ihana otsikko. Se lupasi paljon. Ja järjestystähän teiltä myös löytyi :). Meiltä ei niinkään. Tai yritystä on ja kova nalkutus äidiltä pojille. Joskus menee perille, joskus ei. Sen olen huomannut, että samantyylisille tavaroille kannattaa tosiaan nimetä oma paikkansa. Siinä on jo tolkun alku :).

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Heh, kyllä mäkin jatkuvasti kuulen itseni mutisevan, että "äitiä harmittaa kun äiti joutuu kaikkien sotkuja siivoamaan..!" Suht hyvin siivoaminen etenee, jos on ohjaamassa, että mitä voisi seuraavaksi kertätä, mutta ei siinä muuten pysy into ja tolkku.. Niin ja on meillä sitten tietty yksi kori "sälälle", joille ei ole omaa laatikkoa! Sinne on aina hyvä sulloa lopuksi ylimääräiset! :D Ja sitten kun on siivottu, niin neiti lähtee taas roudaamaan karavaania nukenvaunuilla olohuoneeseen... Huoh.. :D

   Poista
 7. Hei Katri! Voitit lehtiarvonnan blogissani! Laitatko osoitteesi sähköpostiini marinuikka@hotmail.com. Postitan lehden sinulle ensi viikolla :)

  VastaaPoista

Kiitos kun rustasit kommentin ilokseni!

© Tohkeissaan. All rights reserved.
Blogger Templates by pipdig