sunnuntai 31. elokuuta 2014

Ihana Naantali

Naantalissa on aivan omanlaisensa tunnelma kesällä. Vanhan kaupungin mukulakivikaduilla ja rantapromenadilla kävellessään voi kuvitella olevansa jossain Keski-Euroopassa, kun aallot liplattavat veneiden kylkiin, meri kohisee ja iloinen puheensorina täyttää kadut ja terassit. Vaikka tänään ei enää ihan sellainen lämmin leppoisa kesäpäivä ollutkaan, oli rannan terasseilla ihmisiä istuskelemassa ja nauttimassa lämmittävästä auringosta.

veneparkki naantali rantapromenadi

Aika huvittavan näköinen auto, siis vene, ei kun siis auto... Vedessä se kuitenkin oli!
Miten puu voi kasvaa seinästä?? Päivän dilemma ja kysymystulva.


Kävimme vain kävelemässä, nautiskelemassa tunnelmasta ja vanhoista puutaloista, sekä matkan varrella leikkipuistossa ottamassa parit keinukyydit. Pienimmäinen ilmoitti kovaäänisimmin nälästään, joten kävimme syömässä Naantalin kylpylän rantaravintolassa. Ihan hyvää ruokaa oli, söin herkullisen caesar-salaatin ja mies jonkun rantahampparin, oli kuulemma tuhti. E söi paneroitua kanaa, koko (lasten) annoksen! Huikeaa! Ja oli niin muikeana, kun tarjoilija antoi jälkiruoaksi tikkarin. Toki käytin tilaisuuden hyväkseni ja kerroin tarjoilijan varmaan huomanneen, miten hienosti neiti söi, vitkastelematta ja närppimättä... :D


Naantalin vanhakaupunki

Vanha Naantali -kaupan pihalla komeili rivistö erilaisia kylttejä. Aika ihania! :) Instaan jo klikkasin pari kännykkäräpsyä. E halusi ottaa kännykälläni kuvia, ja hienosti onnistuikin! Ja on niin kiva katsella, miten mielenkiintoisista asioista lapsi nappaa kuvia. Esim. meidän varjoista, kaivonkansista, pudonneista lehdistä jne... Täytyy etsiä hänelle huuto.netistä joku minipokkari.

Iltapäivän vietimme leikkipuistossa evakossa kodin esittelystä, ja kävimme ostamassa uudet kerhotossut, kun huomenna on taas aika mennä moikkaamaan päiväkodin kavereita. Huomenillalla on taas varsinainen yleisesittely, mutta tänäänkin muutama kiinnostunut halusi tulla piipahtamaan (ja eilen...). Innokkaita riittää, mutta sehän on vain hyvä se. :)

Kaunista viikkoa, aurinkoista luvassa!
SHARE:

4 kommenttia

 1. Naantali on ihana jokaisena vuodenaikana. Kesällä erityisen upea, syksyllä ja talvella vähän mystinen. Ihana idea tuo lapselle oman pokkarikameran hankinta. Pikkuihminen katselee maailmaa taas ihan omasta näkökulmastaan. Tehkää joskus yhteispostaus, hänen ja sinun kuvaamiaan kuvia samalta retkeltä. Olisi kiva nähdä lapsen ja äidin silmin parhaat palat retkestä :) Mukavaa syksyä ja alkavaa viikkoa!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hyvä idea!! Mietinkin, että jotenkin niitä E:n räpsimiä kuvia olisi kiva laittaa talteen, tarinan muotoon.. Ystävämme teki E:n kanssa viime viikonloppuna sellaisen valokuvaretken, että antoi E:n ottaa kuvia metsässä, ja sitten niistä kerrottiin meille tarina! Se oli ihana juttu! <3

   Poista
 2. Kauniita kuvia ja Naantali-tunnelmia! Aurinkokaupunki ei koskaan petä, jokaiselle jotakin!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Totta, siellä on aina ihasteltavaa! Hyvää ruokaa, kauniita taloja ja ihana tunnelma! :)

   Poista

Kiitos kun rustasit kommentin ilokseni!

© Tohkeissaan. All rights reserved.
Blogger Templates by pipdig