keskiviikko 22. heinäkuuta 2015

Blogiylläreitä: 2 v. arvonta ja kirppisuutisia

Se oli sellainen kesäloman päähänpistos. Tai no, olinhan minä omaa blogia mietiskellyt jo jonkin aikaa, mutta kesäloman joutilaisuus antoi viimeisen kimmokkeen kirjautua bloggeriin. Sitä ennen olin ollut aktiivinen blogien lukija, mutta en edes koskaan kommentoinut mitään. Sellainen samanlainen hiljainen seurailija siis, joita täälläkin käy kurkkimassa satoja joka päivä. Vaikeinta oli nimen keksiminen. Toiseksi vaikeinta oli kirjoittaa jotakin tavallaan itselleen, mutta kuitenkin julkisesti. Niin, että siitä olisi muillekin jotain iloa tai herättäisi ajatuksia. Sellaisista blogeista itse pidin. Arvostin hyviä kuvia, joten halusin oppia kuvaamaan itsekin. Ja se vasta vaikeaa oli! Aloitin pienellä pokkarilla, mutta hyvin pian tajusin, että sen kanssa ei pitkälle pötkitä. Hankimme ensimmäisen järjestelmäkameran, ja siitä se lähti, kantapäänkautta opetellen. Noudatin erään kuvausidolini (Karlan) neuvoa opetella alusta asti kuvaamaan manuaalisäädöillä, joten niistähän en pois vaihtanut. Säädin niin kauan, että sain kuvasta haluamani, ja aloin aika pian ymmärtää, miten aukon säätö vaikuttaa kuvaan, entä miten valotusajan pidentäminen tai lyhentäminen, ja miten nämä vaikuttavat yhtäaikaa. Entä liikkuvia lapsia kuvattaessa? Sitten täytyikin opetella ymmärtämään ISO-herkkyyttä, jotta pystyin saamaan hämärämmässäkin kuvia liikkuvasta kohteesta. Seuraavaksi perehdyin valkotasapainoon, sen jälkeen erilaisin tarkennusvaihtoehtoihin jne, ja koko ajan tärkeimpänä ajattelin, että haluan saada kuvaan jotain mielenkiintoista. Se jokin yleensä löytyy kiertämällä kohdetta, katsomalla sitä eri kulmista ja vilkaisemalla nopeasti, mitä kohteen taustalle tai etualalle tulee. Kuvaustilanteet menevät kuitenkin yleensä niin nopeasti ohi, että tärkeintä minusta on varmistaa, että tarkennus osuu haluttuun (esim. kasvoihin), ja jos ehtii niin sommitella kuva näytölle. Karkeasti sanottuna esimerkiksi yleensä kuva näyttää paremmalta, jos kohde ei ole aivan keskellä, vaan kolmanneksen reunasta (linkki Digikuvan juttuun sommittelusta). Sitten tuli nälkä opetella hieman enemmänkin kuvankäsittelyä, kuin vain perus rajaamiset ja suoristukset. Lightroom mahdollisti RAW-kuvien näppärän käsittelyn ja taas avautui uusia ulottuvuuksia, kuten mahdollisuus saada kuvien oikeat värin paremmin esiin.


Valokuvaus on vienyt mennessään ja siitä on tullut minulle hyvin tärkeä harrastus, jossa haluan kehittyä koko ajan. Olen todella onnellinen siitä, että olen löytänyt aikuisena aivan uuden harrastuksen, mitä en olisi voinut kuvitellakaan. Samoin kuin tämä blogi - oma aika ja omat jutut minun ja teidän blogeissa on tuonut elämääni paljon uusia, ihania juttuja, joista tärkeimpinä Åblogit, sekä muut ihanat ja inspiroivat blogikollegat ympäri Suomea. 

Nyt kaksivuotiaan blogin kunniaksi haluaisin ilahduttaa teitäkin kiitokseksi siitä, että vierailette täällä lukemassa ja joskus kommentoimassakin! Kommentoinnin kanssa tuntuu olevan nyt ongelmia, erityisesti jos tulee Facebookin kautta, mutta toivottavasti ongelma korjaantuu Bloggerin tai Facebookin toimesta. 

Piipahdin viime viikolla Kotilaiturilla, ja en voinut olla kuvailematta kaikkia ihania nurkkia ja esillepanoja! Erityisesti kiinnitin huomiota mielenkiintoiseen valikoimaan, joka pitää sisällään uniikkeja yksittäisiä vanhoja sisustustavaroita, paljon kotimaisten suunnittelijoiden tuotteita, tekstiili-ihastuksiani Affarilta, Magia Graphicsin printtejä, tarkoin valittuja sisustukseen sopivia käyttötavaroita (kuten kuvankaunis muistikirja), sekä käsityöihmisille herkullinen valikoima lankoja. Seuraavat kuvat puhukoot puolestaan Kotilaiturin valikoimasta - tosin näissä vain murto-osa. 

sisustusliike turun seudulla kotilaituri

sisustusliike turun seudulla kotilaituri tunnelmallinen sisustusliikeJa mikä parasta - heti ovelta näin pinon Hamam-pyyhkeitä kahdessa koossa. Keksin heti, että nämähän olisivat sopivia arvottavia, kun menevät kirjekuoreenkin sutjakkaasti. Hypistelin niitä ja Kotilaiturin Kati kertoi, että niitä voi itseasiassa käyttää muutenkin kuin pyyhkeenä. Isompaa kylpypyyhettä voisi käyttää piknik-liinana, pöytä- tai laudeliinana tai vaikkapa huivina! Sovitinkin sitä kaulaani liikkeessä ja totta tosiaan - mustavalkokuosinen ohut pyyhe oli todella kiva myös muhkeana huivina kolmiotaittelulla ainakin. Pikkupyyhkeitä voi käyttää keittiössä moneen tarkoitukseen, ja niitä käyttövinkkejä onkin vilahdellut ainakin insta-tililläni @katriah viime päivinä, kuten myös edellisessä postauksessa

Päätimme Katin kanssa arpoa toisen pyyhkeen teille lukijoille, joten nyt sinulla on mahdollisuus voittaa pieni käsipyyhe-kokoinen hamampyyhe itsellesi! Blogisynttäreiden kunniaksi järjestän arvonnan teille kirjautuneille lukijoille, eli säännöt ovat seuraavat:

- yhden arvan saat jättämällä kommentin ja seuraamalla blogia Bloggerissa (blogin sivupaneelista "liity tähän sivustoon") tai Facebookin kautta. Voit myös kirjautua lukijaksi arvonta-aikana. 
- toisen arvan saat jakamalla tämän arvontapostauksen Facebookissa tai vaikkapa omassa blogissasi.
- mainitsethan kommentissasi, monellako arvalla olet mukana.
- arvonta-aika on viikko, joten osallistumisaika päättyy 29.7. ja suoritan arvonnan 30.7.
- arvonta suoritetaan yhteistyössä Kotilaiturin kanssa.

Peukut pystyyn kaikille lukijoilleni!!


Ja sitten lopuksi täräytän kunnon uutiset, nimittäin Åblogien kirpputori järjestetään tänä vuonna sunnuntaina 9.8. klo 12-15! Paikkana sama Vilkkimäen Meijeri kuin viime vuonnakin - tosin tänä vuonna olemme viisastuneet ja paikalla on liikenteen ohjaajat sekä enemmän järjestettyä pysäköintitilaa. Myös myyjiä ystävineen on enemmän, kaikenkaikkiaan 30 myyjää ja itse ajattelin tulla paikalle peräkärryn ja pakettiauton kanssa (!), joten tulethan sinäkin? ;) Samalla pääset poikkeamaan Kotilaiturilla, joka sijaitsee nimenomaisella Vilkkimäen meijerillä. Tapahtumalla on säävaraus. Myynti aloitetaan tasan klo 12, ja ennakkovarauksia ei oteta. 

Liitythän seuraamaan Åblogien kirpputorin FB-tapahtumasivustoa, jonne lisäämme mm. joitakin parhaita paloja myyntiin tulevista jutuista.

blogikirppis turku kesäkirppis turussa
Lisäksi Åblogit kokoavat myyntipöydän Hope Ry:n hyväksi. Itse ajattelin viedä sinne kassillisen kirjoja ja leluja, joita kokosimme alkukesästä eräälle kotinsa tulipalossa menettäneelle lapsiperheelle. He saivat kuitenkin ensimmäisenä iltana jo niin paljon lahjoituksia, että meidän lahjoitukset jäivät odottamaan kasseihin. Mutta nyt ne menevät myös hyvään tarkoitukseen!

Nähdään kirppiksellä!

FB | IG

Katri
SHARE:

78 kommenttia

 1. Hirmuisesti Onnea 2- vuotiaalle Blogille! :)
  Yhdellä arvalla mukana arvonnassa!

  VastaaPoista
 2. Onnea blogisynttäreiden johdosta! Sinulla on kyllä todella hyvät kuvat :) Mukana yhdellä arvalla.

  VastaaPoista
 3. Ihana postaus! Onnea!

  Mukana ihanassa arvonnassa!

  VastaaPoista
 4. Onnea ihanalle naiselle ja ihqulle blogille <3 Mukana arvonnassa yhdellä arvalla !

  Kivaa keskiviikkoa <3

  VastaaPoista
 5. Onnea 2-vuotiaalle! Kuvasi ovat upeita ja ison osaamisesi lisäksi niissä on ihanaa se, että usein kuviasi katsoessa jää miettimään tarinaa kuvan takana. On todellakin taito osata ottaa sellaisia kuvia.

  Arvonnassa mukana kahdella arvalla.

  VastaaPoista
 6. Onnea 2-vuotiaalle !
  Mukana arvonnassa yhdellä arvalla.
  Riitta.m.lehtonen@luukku.com

  VastaaPoista
 7. Onnea kovasti ja yhdellä arvalla mukaan :)
  ameliarose211@gmail.com

  VastaaPoista
 8. Onnea kovasti ja yhdellä arvalla mukaan :)
  ameliarose211@gmail.com

  VastaaPoista
 9. Onnee ja menestystä jatkoon! Mää ahnehrin kaks arpaa😂.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitosta vaan! Juu toki kannattaa aina ottaa varman päälle!

   Poista
 10. Onnea blogille!
  Kahdella arvalla mukana :) Tykkään ja jaoin Facebookissa nimelläni Elise H..
  Olen myös Bloggerissa lukijana nimimerkillä Netteriina.
  netteri@gmail.com

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos kovasti! Huomasinkin jakosi. Mukavaa, että löysit tänne!

   Poista
 11. Onnea 2v. blogille :) Yhdellä arvalla kokeillaan onnea!

  VastaaPoista
 12. Onnittelut!
  FB:n kautta lueskelen, eli yhdellä mukana:
  hamalainentm@gmail.com

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos paljon! Mukavaa kuulla, että olet löytänyt FB:n kautta mukaan!

   Poista
 13. Onnittelut!
  FB:n kautta lueskelen, eli yhdellä mukana:
  hamalainentm@gmail.com

  VastaaPoista
 14. Yhdellä arvalla mukana :)

  rockonmama@hotmail.com

  VastaaPoista
 15. 1 arpa kiitos :)

  vaatehuttuja(@)gmail.com

  VastaaPoista
 16. Onnea taaperoikäiselle blogillesi! Yhdellä arvalla mukana ihanassa arvonnassa Suska koivuladesignesta.

  VastaaPoista
 17. 1 mukana.. Hope on minunkin hoitoreissujeni sivukohteena usein :)... Tuonne kirppikselle voisi yrittää tunkeutua...
  bikkenpilttuu@hotmail.com

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiva kuulla että se on sinullekin tuttu! Juu kannattaa tulla paikan päälle - tosin on tulossa kai pari tuhatta muutakin.. :)

   Poista
 18. Onnea vireälle 2v. :D

  Yhdellä arvalla mukana!!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos - koko ajan kun opettelee jotain uutta niin pysyy vireänä!

   Poista
 19. Onnea! Tulen arvontaan yhdellä mukaan, olen fb-tykkääjänä.
  flight(at)luukku(piste)com

  VastaaPoista
 20. Onnea 2-vuotiaasta! Yhdellä arvalla mukana.

  VastaaPoista
 21. Kirjoittaja on poistanut tämän kommentin.

  VastaaPoista
 22. Onnea suuresti ihanalle blogillesi! Tykkään niin tästä kotoisasta tunnelmasta täällä. Ja juttujasi on niiiin mukava lueskella <3 Ajatuksesi kulkevat niin usein samolla linjoilla omieni kanssa. Ihana kun löysimme toisemme täältä "blogimaailmasta".

  Arvalla mukaan arvontaan. Ja voi vitsit miten ihana tuo pyyhe onkin!!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voi kiitos paljon Hanna! Onpa ilo kuulla! Sinunkin blogistasi välittyy aina sellainen lämmin ja kodikas tunnelma. <3

   Poista
 23. Onnea 2 vuotiaalle :) löysin tänne kirppiksen mainoksen kautta ja samalla sitten löytyi tietenkin koko blogiyhteisö. Valokuvaaminen on lähellä sydäntä ja toivottavasti pikkuhiljaa kykenisin samalla tavalla oppimaan ja kehittymään... parilla arvalla mukana arvonnassa :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Moikka ja tosi kiva Susanna että löysit! Kyllä sitä kuvausta oppii, kun on kärsivällisyyttä opetella.. Mutta oli se kyllä todella työlästä alkuunsa - minä kun olisin halunnut osata kaiken heti! Tsemppiä harjoitteluun!

   Poista
 24. Ihana blogi, ihana Sinä <3 Onnea !!!! Parilla arvalla mukana.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos sinulle ihanainen! :) Toivottavasti taas nähdään pian!

   Poista
 25. Onnea kaksi-vuotiaalle :) Olen yhdellä arvalla mukana arvonnassa :)

  VastaaPoista
 26. Onnea 2 vuotiaalle blogille! ♡ Ihana arvonta. Yhdellä arvalla mukana. :)

  VastaaPoista
 27. Onnea! Luen bloggerin kautta. yksi arpa
  mariestrange(at)hotmail.com

  VastaaPoista
 28. Moikka! Ihana tapahtuma tuloillaan.. <3

  Ja mäkin oon käyttänyt hamameja mm. pöytäliinana :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Teija! Joo hieman on jo valmiiksi pää pyörällä kirppiksen suhteen.. :|

   Poista
 29. Löysin blogin tänään ja onpahan hyvän mielen tarinoita, Onnea! Mukana arvonnassa yhdellä arvalla.

  VastaaPoista
 30. mukana yhdellä arvalla :)

  anna_88@luukku.com

  VastaaPoista
 31. Onnea 2-vuotiaalle! Mukaan yhdellä arvalla.
  siinatar@gmail.com

  VastaaPoista
 32. Onnea 2-vuotiaalle! Mukaan yhdellä arvalla.
  siinatar@gmail.com

  VastaaPoista
 33. Onnittelut 2-vuotiaalle! Mukana arvalla :)
  kotihiirivarvikossa(at)gmail.com

  VastaaPoista
 34. Onnea 2-vuotiaalle blogille!
  Mukana arvonnassa 2 arvalla. :-)

  pirke29@gmail.com

  VastaaPoista
 35. Onnea 2-vuotiaalle. :) Mukana yhdellä arvalla.

  Ja kiitos kirppisuutisesta. Ihana nähdä tuo meijeri "uudessa" kuosissaan, kun se vuosien ajan hirveä näky! :)

  xeve(at)hotmail.fi

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos sinulle! Ai jaa, minä en tiedäkään millainen se on ennen ollut! Mutta nyt tosiaan on kyllä aika komea pytinki. :)

   Poista
 36. Onnea 2-vuotiaalle. Itse aloittelen juuri blogiuraa ja huh, miten paljon minulla olisikaan juuri kuvien ottamisessa ja käsittelemisessä sarkaa...Tuohon meijeriin täytyykin tutustua tarkemmin, sekä tapahtumaan että miljööseen. Arvonnassa mukana yhdellä.
  vuosikerta (at) live (piste) fi

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Moikka ja kiitos kommentistasi! Joo totta, alkuun sitä oikein tuskaili, miten vaikeaa on kun ei osaa edes kuvan kokoa muuttaa! :) Mutta kyllä sitä kaikennäköistä oppii kun vaan tekee.. Tsemppiä harjoitteluihin!

   Poista
 37. Onnea 2-vuotiaalle! Minä olen juuri perustanut blogin, hakee vielä suuntaansa ja tyyliänsä, mutta pikku hiljaa... Kuvaaminen on haastavaa ja siitä hienoa, että siinä oppii jatkuvasti. Klikkasin itseni samalla lukijaksesi ja käyn tutustumassa vähän enemmän, kiva blogi sinulla! Arvonnassa mukana yhdellä arvalla (nymana40@gmail.com).

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos kommentistasi Anu! Joo minullakin meni monta kuukautta, ehkä jopa ensimmäinen vuosi hakemiseen.. Mutta kyllä ne siitä alkavat palaset loksahdella paikoilleen ja oma juttu löytyä.. Tsemppiä jatkoon ja harjoitteluihin!

   Poista
 38. Onnea 2-vuotiaalle! Mukaan yhdellä arvalla...

  VastaaPoista
 39. Olipa ihana lukea blogin synnystä ja huomaa, miten innostuneeksi se saa sinut edelleen. Se näkyy ja juuri siksi blogiasi on ilo seurata! Mukana siis arvonnassa yhdellä arvalla <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos ihanasta kommentistasi Jutta! Totta - innostun vieläkin tästä niin, että usein en ehdi kirjoittamaan niitä kaikkia juttuja, joihin olisi kuvat valmiina.. Mutta tosi mukavaa, jos se innostus sentään välittyy sinne puolelle!

   Poista
 40. Onnea! Ja olen mukana yhdellä arvalla :)
  minea.mariella@gmail.com

  VastaaPoista

Kiitos kun rustasit kommentin ilokseni!

© Tohkeissaan. All rights reserved.
Blogger Templates by pipdig