keskiviikko 1. heinäkuuta 2015

Amerikkalainen unelma - Pink Vanilla Desserts

Wau, miten innostavalle visiitille pääsin viime sunnuntaina! Että joku voi noin intohimoisesti suhtautua leipomiseen ja työhönsä, asiakkaisiin ja mitä ilmeisimmin koko elämään!


Turun kauppatorin laidalle on avattu uusi, aitoja amerikkalaisia herkkuja tarjoava jälkiruokaravintola Pink Vanilla Desserts, ja he olivat kutsuneet meitä Åblogilaisia tutustumaan tähän uuteen konseptiinsa. Ai miten niin jälkiruokaravintolaan? Mitä ihmettä se edes tarkoittaa? Jälkiruokaravintolassa sinua palvellaan vähän eri tavalla kuin taviskahvilassa. Ensinnäkin sinut otetaan vastaan kuin ameriiikassa konsanaan, mitä tällainen tavallinen kaduntallaaja saattaa ensikerralla vähän vierastaa, kunnes rentoutuu ja huomaa koko paikan henkivän amerikkalaisuutta. Se ei siis ole täällä mitään päälleliimattua, vaan omistajapariskunta on tuonut Amerikan hengen mukanaan tähän elämäntyöhönsä. 

Lämpimän tervetulotoivotuksen jälkeen valitset, millä aidoista amerikkalaisista herkuista haluat herkutella tänään, ja ne tarjoillaan sinulle pöytään. Voit ehkä joutua odottamaan annostasi hetken, mutta se on osa PVD:n juttua - tänne tullaan viihtymään ja nauttimaan, ei vain nappaamaan kiireessä pullaa tiskistä. Omistajat haluavat, että herkkuhetkesi on elämys. Paikasta löytyy hauskoja yksityiskohtia, joita vaeltelevat silmät bongaavat kaikkialta. Väkisinkin alkaa hymyilyttää viimeistään yksityiskohtia katsellessa, ellei epäsuomalainen tervetulotoivotus sitä vielä tehnyt. :)


pink vanilla desserts turku jälkiruokaravintola


Pink Vanilla Desserts on aloittanut taipaleensa piskuisesta liikkeestä Uudessakaupungissa, ja nyt yleisön pyynnöstä ja upean liiketilan vapautuessa Odetta ja Granger laajensivat Turkuun. Odetta kertoi meille heidän ja PVD:n tarinaa, jota kuuntelin vuoroin ihmeissäni ja vuoroin liikuttuneena. Mietin, miten rohkeita ja määrätietoisia he ovat olleet perustaessaan oman jälkiruokaravintolan Uuteenkaupunkiin muutettuaan Amerikasta Suomeen. Heillä oli kirkas unelma ja selkeä näkemys luoda jotain omaa Suomeen, ja he huomasivat, ettei täällä ole kovinkaan vahvana sellaista jälkiruokakulttuuria, johon olivat Amerikassa tottuneet - siellä kun lähdetään päivällisen jälkeen jälkiruoalle. 

aito amerikkalainen suklaakakku

pink vanilla desserts


Omistajille on tärkeää, että herkut ovat mauiltaan aitoja amerikkalaisia. Sellaisia, joita ei joka paikasta saa. Esimerkiksi ensimmäisenä maistamamme suklaakakku oli aivan taivaallista - kunnon tuhtia, mutta mehevää, eikä kuitenkaan liian makeaa suklaakakkua. Seuraavaksi aion poiketa PVD:iin syömään ehdottomasti joko bagelsin tai grilled sandwichin, joiden Odetta lupasi olevan myös perinteisiä amerikkalaisia, paistinpannulla paistettuja.

Pink Vanilla Desserts:llä voi järjestää myös iltoja ystävien kesken tai vaikkapa juhlat vähän isompien lasten syntymäpäiville. Meillä lähti heti ideoita lentämään vaikkapa naisteniltaa tai polttarien ohjelmanumeroa ajatellen, kun pääsimme itse koristelemaan cupcakeja. Odetta oli tehnyt meille valmiiksi pursotusvaahtoa, ja koonnut ihanan valikoiman koristelutarvikkeita. 

teemailta pink vanilla desserts cupcakes koristelu ohjelmanumero polttareihin

cupcakes koristelu pink vanilla desserts
Hyvällä vaahdolla amatöörikin sai aika kivoja tötteröitä aikaiseksi. Parastahan on se onnistumisen ilo! Ja hei, tiedoksi kaikille kotileipurille Odettan "salaisuus" vaniljakreemin suhteen - vaahtoa pitää vatkata riittävän kauan, muuten se jää maistumaan voiselle ja koostumus, mausta puhumattakaan jää vaisuksi.

Pienen koristeluhetken jälkeen saimme vielä kippistellä Grangerin bravuurilla, lemonadella, jota ei oikein voi kutsua limuksi, mutta ei mehuksikaan. Kutsuttakoon sitä siis ihan reilusti amerikkalaisittain lemonadeksi. Juomassa ei ole hiilihappoa (eikä alkoholia, jota suomalaiset hämmästelevät!), mutta olennaista on nauttia juoma jäiden kanssa. Ajatella, että juoma valmistetaan itse puristamalla sitruunat ja survomalla mansikat - ei siis mistään aromeista, tiivisteistä ja esansseista, kuten valtaosa limuista ja mehuista. Tällä hetkellä juoma on niin kysyttyä, että sitä ei ehditä valmistamaan niin paljon, kuin menisi, joten meillekin oli tarjolla vain maistiaiset. Turun seudulla kuulemma ainakin Kupittaan Citymarket myy tätä ihanan raikasta kesäjuomaa, Sweetie Pies Homemade Lemonadea.

sweetie pies homemade lemonade amerikkalainen juoma
pink vanilla desserts turku odetta

Tätä naista, hänen intoaan ja omistautumistaan olisin voinut kuunnella toisenkin iltapäivän, sillä niin lämmin ja innostunut olo sunnuntaisesta visiitistä jäi. Muistan vieläkin hänen sanansa jokapäiväisestä liikutuksesta ja kiitollisuudesta, kun oma unelma on nyt totta. Pienestä ovat ponnistaneet ja tästä huomaa, miten tahdolla, uskolla unelmiin ja kovalla työllä voi saavuttaa suuria. Toivon sydämestäni kaikkea hyvää PVD:lle, Odettalle ja hänen perheelleen! 

Kiitos antoisasta iltapäivästä PVD:lle ja Åblogilaisille!

FB | IG

Katri
SHARE:

16 kommenttia

 1. Turku kutsuu lomalla, tuonne kait mentävä :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No ehdottomasti! Tosi kiva jos poikkeatte herkuttelemaan! Siellä on lapsillekinniin paljon kaikkea ihasteltavaa,ja leikkipaikka ja näkymä torin vilinään! Kannattaa muuten maistaa sitä suklaakakkua!

   Poista
 2. Voi että kun oli kauniskaunis postaus ja ihanasti kirjoitit! Mä ihan liikutuin täällä!!! Tiedän, että sanasi merkitsivät siskolleni paljon! <3

  Kauniit kuvat <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voi kuule uskotko, että mulle on noussut kyyneleet silmiin ja pala kurkkuun myös näiden teidän reaktioiden johdosta! Sinun kommenttisi, ja odettan viesti ja jako fb:ssa - olen niin iloinen heidän puolestaan!! Kiitos, tuolla oli ihana kuvailla!

   Poista
 3. Tuo paikka näyttää ja kuulostaa kyllä upealta! Ihan loistavaa, kun unelmat käyvät toteen<3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Se on kyllä ehdottomasti turun reissun parasta antia, joten jos täällä päin liikutte, niin käykääpä poikkeamassa. Tuo unelma on vaatinut varmasti niin paljon, että en edes uskalla kuvitella.. Ihailtavaa sisukkuutta ja rohkeutta!

   Poista
 4. Vastaukset
  1. Kyllä kiitos kuuluu teille! Sain niin paljon itsellekin taas - sellaista perspektiiviä ja luottoa omien tavoitteiden merkitykseen. Niin paljon hyvää toivon teille!! Ansaitsette sen!

   Poista
 5. Voi vitsit, mä oon yhteisten tuttujen kautta aina kuullut näistä Oden ja Grangerin juonenkäänteistä ja oon myös tosi fiiliksissä ja onnellinen heidän puolesta :) Ihanasti kirjoitit.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Aijaa! No kyllä, kuulostaa hauskalta perheeltä! Täytyy kyllä hattua nostaa heille!

   Poista
 6. Näyttää ihanalta paikalta!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Se oli kyllä aikamoinen herkku.. Siis kirjaimellisesti, kuin karkkia koko paikka! Sellainen hauskalla tavalla amerikkalainen!

   Poista
 7. Aivan ihana postaus!!! Niin paljon harmittaa etten päässyt teidän mukaan, pitää ehdottomasti mennä tutustumaan paikkaam ja herkkuihin <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No voi kiitos!! Ihana kuulla Laura! Kannattaa kyllä käydä ennen kuin suuntaatte muualle.. Ei tiedä saako noin amerikkalaisia juttuja niiltä leveysasteilta.. ;)

   Poista
 8. Sait kyllä minutkin hurmioitumaan tällä tekstilläsi <3. Toivon todella, että joskus olen siellä päin ja pääsen käymään tuolla. Vaikuttaa ihanalta.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Oi kiitos! Ihanaa, jos tästä on välittynyt teille lukijoillekin sellainen lämmin tunnelma! <3 onneksi menin, vaikka makeat herkut eivät olekaan suurin intohimoni. Todella inspiroiva päivä!

   Poista

Kiitos kun rustasit kommentin ilokseni!

© Tohkeissaan. All rights reserved.
Blogger Templates by pipdig