tiistai 14. heinäkuuta 2015

Kesä mielessä

Näin kylmä ja sateinen kesä on kuulemma vain pari kolme kertaa vuosisadassa. Hmph. Rantakelejä ei oikein ole ollut, mutta onneksi saimme nauttia edes niistä muutamista aurinkoisista päivistä edellisillä viikoilla. Ehdimme jopa käydä rannalla ja E uskaltautui mereen. Rannan lapsilla oli ilo ylimmillään, vaikka aika hyytäväähän se vesi oli. Mutta toisaalta hei - ihanaa, että muutamaan vuosikymmeneen ei ole todennäköisesti odotettavissa toista yhtä viileää kesää! Huomaatteko kun yritän psyykata itseni positiiviseksi kelien suhteen?


Yhtenä iltana lähdettiin pienelle kävelylle, ihan vaan nauttimaan aurinkoisesta illasta. Potkulauta sai jäädä tienvarteen, kun poikkesimmekin metsätielle ja päätimme käydä vähän tutkimassa lähimetsiä. Sieltä metsätien varrelta löytyikin jo ihan loistavat mustikka-apajat! Tulevatko mustikat tänä vuonna tosi aikaisin, vai tuntuukoo siltä vain siksi, että kesä alkaa näin myöhään? Normaalisti ajattelen mustikka-ajan tulevan loppukesästä, mutta nyt se kesä ei ole vielä oikein alkanutkaan. Onneksi olimme ottaneet kahvit mukaan kävelylle, jotta oli edes muki, johon kerätä vähän marjoja. Ja hyvä että kerättiin, nimittäin pienestä iltalenkistä tulikin yhtäkkiä kahdeksan kilometrin reissu. Aika väsynyttä ja nälkäistä sakkia oli loppumatkalla. Tarjoamalla mustikoita tasaiseen tahtiin saimme pidettyä nälkäisen (ja kovaäänisimmän) vaunumatkustajan tyytyväisenä.
Kasvimaallakin on taas tilaa hengittää, kun kaivoimme loputkin rikkaruohot pois. Haimme keväällä pari peräkärryllistä multaa kasvimaalle, ja se multakuorma vaikuttaa olleen aivan täynnä rikkakasvien siemeniä... No, nyt pitäisi vähän aikaa pysyä välit kuosissa. Tulipahan kökittyä. Terassin rakennus on myös edennyt hyvin näinä viileinäkin päivinä. Meillä on ollut aika hyvä tiimi, kun mies on sahannut, minä olen porannut, E on hakannut vasaralla ruuveja omiin lautoihinsa ja J on tössöttänyt mitä milloinkin - kuten ollut kovasti tärkeänä ojentamassa ruuveja. Toki kovan aherruksen päätteeksi oli paikallaan herkutella muurinpohjaletuilla. Ihan vastustamattomia herkkuja! Toivottavasti tulee tehtyä vielä toistekin tänä kesänä. Ihanaa se rapsahtava reuna!
Jos näiden kesäkuvien myötä nyt oikein toivon, että loppuviikoksi saataisiin lämmintä, niin toteutuisikohan se? Uskon vakaasti niin, koska on vähän mökkeilyäkin luvassa. Jos ei muuten, niin teen kesän mielikuviini. Se on helppo homma mökillä. Ja kun katselen näitä kesäkuvia parin vuoden päästä, niin saatan luulla, että olisi ollut kovinkin kaunis ja lämmin kesä (ellei pistäisi silmään, että lapsilla on välikausivaatteet päällä).

Mukavaa loppuviikkoa teille ympäri Suomea! Aina se jossain paistaa, ainakin mitä instassa olen teidän kuvia seuraillut. 

Muuten - olen huomannut, että blogin Facebook-sivusta on tullut minulle jonkinlainen miniblogi, nimittäin sinne päivittelen melkein joka päivä jotain. Kamerasta on niin kätevä siirtää wi-fi-llä kuvat suoraan facebookiin tai instaan. Klikkaa siis tästä, jos haluat seurailla Tohkeissaan blogin Facebook sivua. 

FB | IG

Katri
SHARE:

9 kommenttia

 1. Onpa teillä ollut kivoja kesäpuuhia. Tuollaiset katsotaanko-minne-tuo-tie-johtaa -lenkit ovat hauskoja ja kotiseutu tulee siinä samalla tutuksi. Onneksi teillä oli evästä matkassa ;) Peukut ovat pystyssä täälläkin lämpimille, tai ainakin aurinkoisille päiville. Toivotaan, että niitä saadaan pian!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Parina päivänä pilkahti hetken lämmin kesäilta, joten ehkä tämä oli nyt se vastaus huutooni! Ilot ne on pienetkin ilot!

   Poista
 2. Wautsi wau! Upeita kesäisiä kuvia :). Tosi kiva kuulla, että teillä on ollut mukava loma <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos S, kesäkuvista tulee niin hyvä mieli niin niitä kannattaa vähän kuvailla varastoon..! Minulla ei oikeastaan ole lomaa ollut, mutta onneksi vähän ekstravapaapäiviä.. Ja mies on lasten kanssa lomalla, joten on sentään puoliksi lomafiilis! Ainakin erilaista kuin normiarki!

   Poista
 3. Tuntuu, että kaikkien ajatukset ovat tänä kesänä säässä - eikä ihme!! Itsekin taidan joka postauksessa puhua vain säästä nykyään :D - tai ainakin siltä tuntuu.

  Ja vitsit! En ole kyllä itsekään tajunnut, että mustikoita voisi jo olla... Täytyy koittaa ehtiä metsään katsomaan ennen naapurin mummoa ;)

  Upea tuo teidän terassi! Itse tehtiin pieni saunamökille pari kesää sitten, mutta nyt suunnitteilla olisi isompi etupihalle talon eteen... Joskus sitten :D Voin vain kuvitella miten tuo teidän on mahtava!!!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hahaa totta, small talkin aiheita ei ole ollut vaikea keksiä tänä kesänä! Kiitos, terassi on aika kivasti edennyt. Palju on tekeillä mutta siihen joudutaan vähän odottelemaan osia.. Kyllä odotan jo että olisi kaiteet paikalla ja voisi huoletta siinä olla ja ruokailla.. On se vaaan niin kiva! Juu joskus sitten - kaikkia projekteja ei vaan voi ottaa samaan aikaan työnalle..

   Poista
 4. Ihanan kesäisiä kuvia! (paitsi nuo tuulitakit..) Meillä oli vasta raakileita mustikoissa. Ihanaa heinäkuista viikkoa!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Heh, tuulitakit pilaavat kyllä vähän kesämielikuvan!:) mutta kun kaivaa kameran aina niinä aurinkoisina keleinä niin muutama aurinkomuistokin jää. ;)

   Poista
 5. Ihanan kesäisiä kuvia! (paitsi nuo tuulitakit..) Meillä oli vasta raakileita mustikoissa. Ihanaa heinäkuista viikkoa!

  VastaaPoista

Kiitos kun rustasit kommentin ilokseni!

© Tohkeissaan. All rights reserved.
Blogger Templates by pipdig