keskiviikko 8. heinäkuuta 2015

Keittiö ennen ja jälkeen, Kvik Mano

Heti ensiksi on varoitettava mahdollisesta kuvayliannostuksesta. Kun keittiö kerrankin on näin siisti, oli siitä pakko napsia kuvia enemmän kuin olisi tarvinnut. Kuvat ovat parin viikon takaa, juuri ennen lomani alkua, eivätkä tasot tottapuhuen ole olleet noin tyhjiä sen jälkeen. Ainakin meillä erityisesti saarekkeen päälle kertyy jos jonkinlaista päivittäistä sälää, vaikka saarekkeen ylimmäinen laatikko onkin "sälälaatikko", jota käytetään ihan tarkoituksellisesti sälän piilottamiseen. Se kätkee sisäänsä kynät, sakset, tärkeät paperit, kauppalaput ja muut keskeneräiset asiat, avaimet, kännykät ja laturit. Niin ja tietty ne vallankumoukselliset kelmu- ja folioautomaatit, joista en olekaan muistanut postata tarkemmin. Ne vilahtavat tässä vanhassa jutussa.

Joka tapauksessa - keittiö on saanut vähän aikaa sitten sokkelit allensa, ja se rauhoitti kyllä koko ilmeen. Yllättävän nopeasti sitä tottuu kaikkeen keskeneräisyyteen, mutta kiva, kun ne ovat nyt paikallaan! Tässä kohtaa voisin sanoa, että olisi ehkä ollut viisasta ostaa myös keittiön kokoaminen ja asennus Kvikiltä. Olisi säästynyt omaa aikaa ja vaivaa ihan huimasti. Mutta nyt se on valmis ja melkein joka päivä silittelen sen vaakasuoria linjoja. :)

Keittiö tilattiin siis Kvikiltä. Olin ihastellut Manoa jo muutaman vuoden, joten sen linjakkuus mielessä lähdimme miettimään keittiön ilmettä. Pyysin tarjouksia ja kävin suunnittelemassa myös HTH-keittiötä sekä Noblessan keittiötä Silkkitimpureilla. Tässä talossa oli vain kymmenisen vuotta vanha A la Carten keittiö, mutta se ei ollut mitoiltaan ja toiminnallisuudeltaan meille oikein sopiva. Työskentelytasoa oli keittiön puolella 100 cm ja ruokailutilan puolella noin 160 cm. Ennen remonttia keittiön ja ruokailutilan välissä (tuossa saarekkeen paikalla) oli lisäksi oviaukko, joten ruokailutilan puoleista tasoa ja kaapistoja olisi ollut vaikea hyödyntää keittiötouhuissa. Koska laatikostot mekanismeineen olivat kuitenkin nykyaikaiset ja rungot hyviä, tuntui pahalta hylätä toimivaa keittiötä. Kysyinkin A la Cartelta piirrosta ja tarjousta keittiöstä niin, että vanhoja runkoja hyödynnettäisiin mahdollisimman paljon, mutta lopputulos olisi ollut liian kompromissi, yllättävän kallis, eikä sopivaa ovimalliakaan löytynyt. HTH-keittiöillä myyjä oli jokseenkin vastahakoinen muokkaamaan alkuperäistä piirrostaan uusien ideoiden mukaan, joten sen jätimme pois. Lopulta vertailimme Noblessan ja Kvikin keittiöitä, joista Noblessalla oli hyvä -40 %:n tarjous, mutta täydellistä ovimallia ei löytynyt. Lisäksi arvostin tosi paljon sitä, miten Turun Kvikillä Heidi Harkila paneutui keittiöömme ja piirsi uudelleen ja uudelleen, vaikka vanhan talon mitat asettivat aika hankalat raamit. 

moderni vetimetön keittiö vanhassa talossa

mano by kvik keittiö kitchen whiteVesipiste, astianpesukone ja liesi olivat nykyisten korkeiden kaappien tilalla, eli puulieden vieressä. Puulieden ja seinän väli on 176 cm, eli siihen ei ihan mahtunut 3*60 cm runkoja. Tilassa oli siis vanhanmallinen hella/uuniyhdistelmä, sekä 45 cm astianpesukone, joka ei olisi meille riittänyt. Lisäksi lieden vieressä ei ollut lainkaan työskentelytilaa. Vastakkaiselle seinustalle olisi sitten pitänyt sovittaa jääkaappipakastin, sekä työskentelytasoa ja mahdollisesti yläkaappeja, mutta portaiden alle ei mahtunutkaan integroitavaa jääkaappia saati jääkaappipakastinta. Kaikki piirrokset näyttivät myös liian tukkoisilta tai portaiden alle olisi jäänyt kummallisesti turhaa tilaa. Lopulta keksimme siirtää vesipisteen kokonaan toiselle seinustalle. Mies rakensi keittiöön uuden puulattian, joten lattiakin oli operaatiota varten sopivasti auki revittynä. Sitten alkoikin palaset loksahdella paikoilleen. Nyt korkeina kaappeina on maksimikorkea jääkaappipakastin (koska sekä korkealle jääkaapille että pakastimelle ei olisi ollut tilaa), 50 cm leveä kuivakaappi sekä komero mm. uunille. Uunikomeroon olisi ollut nätisti integroitavissa myös mikro, mutta halusimme sen pöydälle lapsia ajatellen. Usein itsekin tulee otettua mikrosta tulikuuma kuppi ja sitten se jo tipahtaakin, mutta onneksi pöydälle. Liesituulettimeksi täytyi valita aktiivihiilisuodattimellinen, kaappiin piilotettu malli, koska poistoilmaputkea ei olisi saanut nätisti siirrettyä tuolle puolelle. 

moderni vetimetön keittiö vanhassa talossa

moderni vetimetön keittiö vanhassa talossa

moderni valkoinen vetimetön keittiö vanhassa talossa, valkovahattu lautalattia


Saarekkeen paras oivallus on mielestäni se, että nurkassa ei olekaan sellaista muka-kätevää, mutta oikeasti saakelin ärsyttävää nurkkamekanismilla varustettua kaappia. Vanhan kodin keittiössämme oli sellainen, enkä silti koskaan vetänyt liukuvia tasoja ulos, vaan ujuttelin kattiloita ja kansia hankalasti peremmälle. Nyt nurkka on hyödynnetty syvillä laatikoilla, jotka aukeavat saarekkeen toiselle puolelle. Siellä säilytän irtopohjavuokia, tarjottimia, maljakoita ja muita harvemmin tarvittavia asioita. Lisäksi siellä on muuta sälää, kuten perus askartelu- ja ompelutarvikkeita, joita silloin tällöin tarvitsee, mutta joita ei viitsisi lähteä yläkerrasta hakemaan. Nurkan laatikkojen vieressä on vain peitelevyt, jotka Manon tyylisesti näyttävät ihan laatikoilta. Manon idea on, että linjat eivät katkea, joten roskakaappi ja tiskikone ovat yhtä tunnistamattomia, kuin peruslaatikostot.


silgranit allas musta kvik


Tiskiallas on musta Silgranit -allas, joka oli kyllä hyvä valinta. Teräksinen kun alkaa niin nopeasti naarmuuntumaan. Jos jotain nyt vaihtaisin, niin hanan. Ihastuin Granan hanan linjakkuuteen ja kepeään ilmeeseen, mutta se ei ole käytössä kovin hyvä. Hanaa on vaikea avata kevyesti. Se aukeaa helposti liian kovalle, ja sitten kun yrittää esimerkiksi ottaa vettä lasiin niin hanaa täytyy heti painaa takaisinpäin hiljentääkseen virtausta. Silloin se taas menee liian hiljaiselle ja taas täytyy veivata, joten vettä roiskuu ja valuu hukkaan. Olisi vaan sekin pitänyt tilata Kvikin kautta. Kauniita hanoja heilläkin oli tilattavissa. Samoin twist-pistorasiat olivat mielestämme nappivalinta. Ne eivät vie tilaa rungoista juuri yhtään verrattuna sellaiseen ylös nostettavaan pistorasiaan, ja on mielestäni siromman näköinen.

Myös portaat saivat uuden värin ylleen. Aika homma oli vanhan maalin hiominen ja uudelleenmaalaus kolmeen kertaan. Laitettakoon tähän väliin myös kuvat vanhasta keittiöstä suunnilleen samasta paikasta. Minulla ei ole niin laajakulmaista objektiivia, kuin millä nämä Studio Fotokatin ottamat, myynti-ilmoituksessa olleet kuvat on otettu, mutta jonkin käsityksen muutoksista näistä ehkä saa. Myös valaistus meni uusiksi, kun mies poisti loisteputkilampun ja upotti kattoon kuusi lediä. Ja tuota oviaukkoa ruokailutilaan ei siis ole enää, vaan sen paikalla on saareke.

Myynti-ilmoituksessa ollut kuva keittiöstä, Kuva Studio Fotokatti

 Myynti-ilmoituksessa ollut kuva keittiöstä, Kuva Studio Fotokatti. Nyt tällä seinustalla on korkeat kaapistot (alla kuvassa).
Ai niin ja parasta juttua en meinannut muistaakaan, kun siihen on jo ihan tottunut. Nimittäin seinän puoleiset laatikostot ovat XLarge-mallistosta, eli 68,8 cm syvät standardisyyvyden 56 cm sijaan. Vanhassa kodissamme oli Ikean 60 cm syvät rungot, joten en ainakaan vähemmän syviä halunnut, koska silloin luonnollisesti myös työskentelytasoa olisi ollut vähemmän. Nyt tasolla mahtuu työskentelemään hyvin, vaikka ainakin kahvinkeitin, ja joskus myös leivänpaahdin on edessä. Lisäksi laatikot vetävät sisään uskomattoman määrän astioita. Aluksi mietin, voivatko yläkaapit riittää, mutta niissäkin on vielä hyvin tilaa, koska astioita saa niin paljon laatikostoihin. Lautaslaatikkoon tilasin yhden sisälaatikon lisää, jotta syvyyden voi käyttää kunnolla hyväksi - harvoin samoja lautasia on niin korkeita pinoja.

Huh, muutoksia tulee koko ajan mieleen, mutta ehkä tässä ne oleellisimmat. Tai no, kävihän puuliesikin pienen modernisoinnin läpi. Kaakelit piikattiin irti ja pinta hiottiin tasaiseksi. Taitava ystävämme muurasi lieden symmetriseksi, ja lopulta se maalattiin Tikkurilan Remontti-Ässällä paperinvalkoiseksi. Pinta kestää siis hyvin pyyhkimistä, samoin kuin muuten välitilan maalaus, joka näyttää täysin samalta kuin muu harmaa seinusta. Muu seinusta on maalattu himmeällä Tikkurilan Harmonylla, mutta välitila Lujalla, joka kestää pesua hyvin. En kyennyt päättämään välitilan materiaalia, koska en keksinyt sellaista vaihtoehtoa, mikä sulautuisi seinään kauniisti välitilan jatkuessa ruokailutilan puolelle korkeaan seinään. Tämä on hyvä nyt, mutta katsotaan, jos joskus tulee jokin kuningasajatus välitilan suhteen.Siinä se, kaikessa lyhykäisyydessään, keittiöremontin tarina. Ja luonnollisesti kokoelma remonttimuistoja, karseita kännykkäräpsyjä, mutta ihanaa, että jotain tuli sentään kuvattua. Enää ei okseta katsoa näitä kuvia, vaan jopa hymyilyttää. Siitä selvittiin, vaikka järjetön kiire tulikin.

keittiöremontti kvik mano


Mieluummin katselen kuitenkin näitä jälkeen kuvia... Onnittelut, ja kiitos, jos jaksoit lukea keittiömaratoonin loppuun! Hyvää loppuviikkoa kaikille!

FB | IG

Katri
SHARE:

59 kommenttia

 1. Upea lopputulos :) Onnea uudesta keittiöstä <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Tässä kohtaa voi sanoa, että oli kaiken vaivan väärti!

   Poista
 2. Sokkelit on piste iin päälle😊. Lopputulos on uppee, ja kaiken sen vaivan arvonen! Nyt vaan nautiskelleen!

  VastaaPoista
 3. Onpa nättiä ja eikö olekkin ihanaa kun kaiken sen remppaamisen jälkeen on VALMISTA 😍

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No on kyllä todella ihanaa, sanos muuta! Ja nyt kun katsoo noita remppakuvia, niin on vaikea muistaa, miten ikinä kuvittelimme kaiken tulevan valmiiksi.. Vaikea myös muistaa, miten onnistuin kestämään sitä keskeneräisyyttä. Tai no, en kovin hyvin kestänytkään..

   Poista
 4. Kaunis ja tyylikäs lopputulos. Meilläkin tehtiin 10 v. vanhaan keittiöön remontti ja tilalle laitettiin samaa Manoa. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Okei, kiva kuulla! Täytyykin tulla kurkistelemaan teille! Kiitos sinulle Liina!

   Poista
 5. Upea keittiö! Juuri sellainen mitä haaveilen omaankin keittiöön :) Vaikuttaa vielä erittäin käytännölliseltä

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Onpa mukava kuulla Sirpa! Yritimme tosiaan suunnittelussa miettiä kaiken mahdollisimma käytännöllisesti.. Suunnittelin etukäteen myös aika tarkasti, miten täytän laatikot, esim. kun tyhjennän tiskikonetta, minne laitan aterimet, lautaset, mukit ym., joiden kanssa päivittäin pelataan. Ja täytyy sanoa, että perusteellisesti suunniteltu on erittäin toimiva!

   Poista
 6. Kauniin valoisa keittiö <3 Mukava oli katsella kuvia ja ihailla lopputulosta :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos sinulle! Onneksi keittiöstä tuli nyt valoisa, koska siellähän ei ole lainkaan ikkunaa. Eli aiemmin keittiö oli aika pimeä. Nyt ruokailutilan korkeista ikkunoista tulee valoa kolmesta ilmansuunnasta.. Olemme tosi tyytyväisiä! :)

   Poista
 7. Wautsiwautsi mikä ero! Aivan ihana keittiö <3 <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitti S! Nyt vanhoja kuvia katsellessa sitä oikein huomaa, miten totaalisesti kaikki meni uusiksi.. Mutta hyvä näin - mieluummin tekee keittiörempan heti, kuin muutaman vuoden päästä, kun asuminen rempan keskellä olisi paljon vaikeampaa..

   Poista
 8. Kertakaikkisen upea ja tyylikäs lopputulos :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos kovasti Sari! Välillä ihmettelemme itsekin, miten hyvin kaikki lopulta natsasi kohdalleen, vaikka suunnitelmat keittiön ja ruokailutilan yhdistämisestä olivat vain hataria ajatuksia päässä..

   Poista
 9. Tuli kyllä hieno ja sopii muuhun sisustukseen täydellisesti.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Päivi! Totta muuten, keittiö ei näytä kovin keittiömäiseltä tuolta ruokailutilasta katsottuna, kun liesituuletinkin piiloutuu kaappiin.. Ilme on sulautuvan rauhallinen varsinkin silloin, kun saarekkeen taso on tyhjä. :)

   Poista
 10. Tuli kyllä hieno ja sopii muuhun sisustukseen täydellisesti.

  VastaaPoista
 11. Kiitos Katri, postauksesi sisälsi runsaasti kaikkea pohdittavaa keittiöremppaan ryhtyvälle. Itsellänikin on jo muutama keittiöremppa takana ja uusi tulossa, joten keittiöpostaukset ovat arvokkaita.
  Keittiöstänne tuli niin onnistunut ja olet osannut pohtia käytettävyyttä. Puuhellastakin tuli oikea kaunotar.
  Iso työ - loistava lopputulos ♥

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Onpa kiva kommentti, kiitos Kati! Kun aloin miettiä, mitä keittiöstä kertoisin, tuli sellainen olo, että kaikesta olisi jotain kerrottavaa, koska niin perusteellisesti mietimme kaiken. Kaikelle oli perustelu. Ja näköjään se kannatti, koska nyt kaikki toimii käytännössä todella hyvin. Lasku- ja kaappitilaa on riittävästi, ja linjakkuus sopii silmään niin kivasti.. Sinä oletkin sitten jo aikamoinen konkari - kiva, jos pääsemme seurailemaan tulevaakin taloprojektia!

   Poista
 12. Teillä on niin kaunis keittiö! Ja mikä urakka takana, respect!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Täytyy sanoa, että remppakuvia katsoessani nostan itsekin meille vähän hattua.. Oli se aika epätoivoista välillä. Mutta onneksi kesti vain vähän aikaa! Kiitos sinulle Miru!

   Poista
 13. Ihana, tosi onnistunut muutos. Meillä oli edellisessä talossa samantyylinen hana ja se oli myös epäkäytännöllinen.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo tuo hana menee kyllä varmasti vaihtoon jossain vaiheessa.. Olisi vaan pitänyt ottaa joku Oras tai Hansgrohe, vaikka niissä ei ihan noin linjakkaita ollut (paitsi huomattavasti kalliimpina..). No, täytyy miettiä mitä sen kanssa tehdään! Kiitos Johanna!

   Poista
 14. Aivan Superonnistunut muutos!!!! Mano näyttää kyllä täydelliseltä. Ja itseltänikin tulee vain peukkua Kvikille. Kaikki sujui mutkattomasti :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voi kiitos Jutta! Olen myös monesti ihaillut teidän keittiötä - todella ihana! Ja erityisesti sitä, että miksi mekin emme ottaneet kokoamis- ja asennuspalvelua! :) Olisi ehdottomasti pitänyt!

   Poista
 15. Vastaukset
  1. No niin on, siellä kelpaa hääriä! :) Kunnolla tilaa höösätä, niin onnistuu lastenkin osallistuminen paremmin.

   Poista
 16. Todella onnistunut uusi keittiö - sopii muuhun sisustukseen hienosti ja toisinpäin :) Ihana, perusteellinen postaus.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tosi mukava kuulla, että tämä oli muidenkin mielestä perusteellinen - itsestä nimittäin tuntui, että kerrottavaa on vaikka millä mitalla! Paljon sitä suunniteltiin, mutta onneksi nähtiin vaiva.. Eipä tarvitse ärsytellä käytännön ongelmien kanssa!

   Poista
 17. Kiitos ihanasta postauksesta ja kehuista. Tämä on sitä työni ihaninta antia, kun ihmiset saavat nauttia kodistaan ja minulla on ollut mahdollisuus osallistua hiukan ongelmien ratkaisuun!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Moikka Heidi! :) Kiva että bongasit itsesi - Kvik ja sinä ansaitsette kaiket kiitokset! Ihailtavaa kärsivällisyyttä!

   Poista
 18. Vautsi, mikä keittiö! Täällä myös yritetään sietää keskeneräisyyttä 3 viikkoa sitten alkaeen keittiörempan kanssa, ihana lukea, että jälkeenpäin tälle tunteelle osaa ehkä jo hymyilläkin! Onneksi loppusuora häämöttää pikkuhiljaa edessä. Puulieden muodonmuutos tekee kyllä oikeutta keittiönsydämelle - myöskin meillä keittiön kruunaa valkoiseksi maalattu vanha tiiliverhoiltu leivinuuni/puuliesi, enkä malta odottaa, että pääseen hauduttamaan siellä patoja tai koittamaan, miten vanha kunnon ruisleipä taipuu! Onko teillä tarkoitus käyttää hellaa vai onko enemmän sisustusjuttu?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Moikka Aino! Kiitos kovasti! Me emme onneksi asuneet täällä vielä rempan aikaan mutta oli se silti tuskaa.. Ne pitkät päivät, huoh.. Mutta oikeasti kyllä se on sitten ihanaa kun on valmista!! Juu kyllä meillä on puuliesi aktiivisesti käytössä erityisesti lämmitykseen. Talvella se lämpiää joka päivä ja nyt kesän koleilla myös on aina välillä tulilla. Ruokaa sillä tulee laitettua vähemmän - joskus viikonloppuisin kun on enemmän aikaa odotella veden kiehumista jne.. Sitten kun on induktion nopeuteen tottunut, niin ei meinaa enää malttaa odotella arki-iltoina hitaampien liesien toimintaa. :) Kyllä puuliesi on aivan ihana kodin sydän - toivon, että jatkossa käyttäisimme sitä enemmänkin ruoanlaittoon! Siinä on vain pieni uuni, mutta kyllä me sitä joskus käytämme ruoan lämpimänä pitämiseen..

   Poista
 19. Kaunis ja varmasti käytännöllinen keittiö! ja ihana puuhellakin siellä, sellaisen kun saisi omaankin keittiöön...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Anu! Puuhella on ehdottomasti parasta.. Kyllä niitä yllättävän paljon lautetaan uusiinkin taloihin ja remonteissa! ;)

   Poista
 20. Hei!
  Mitä materiaalia tasot on? Ja mikä niiden paksuus on? Onko Kvikistä nekin?
  Kiitos jos ehdit vastata! :)
  -Kirsi

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hei! Ja pahoittelut että huomasin kommenttisi vasta. Tasot ovat Kvikistä, valkotammi. Käsittelimme tasot osmo colorin top oililla, eli emme kvikin tasojen mukana tulleella. En muista tason paksuutta, mutta 30 mm on aika lähelle. Minusta kvikissä ei ollut muita... Ja tuo on loistava!:)

   Poista
 21. Hei!
  Todella kaunis keittiö ja Raision Kvikiin olen itsekin matkalla tuota linjakkuutta metsästämään=) Kerroit, että välitila on maalattu Lujalla. Käytittekö mattaa vai jotain muuta kiiltoastetta? Millainen maalattu pinta on käytännössä ollut pitää puhtaana roiskeista? Meillä on nykyisin kiiltävä valkoinen laminaatti ja haluaisin juurikin tuollaista maalattua harmaata (matta)pintaa uuteen keittiöön, mutta puhtaanapidettävyys askarruttaa erinäisten kommenttien jälkeen... Kuulisin mielelläni myös sinun kommenttejasi=)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Moikka! Kiitos kovasti, Saija. Maalasimme Luja himmeällä/matalla, koska myös seinämaali Harmony oli ihan matta. Nyt näiden maalien rajat eivät erotu mitenkään. Olen pyyhkinyt ihan tavallisesti rätillä, ei ole ollut mitään ongelmia! Siihen toki roiskuu välillä kahvinroiskeita, välillä liedeltä jos mitä, mutta pyyhkimällä lähtee. Olen varma, että kaakeli saumoineen olisi hankalampi. Kerran kolhaisin paistinpannun seinään ja tuli toki pieni klommo. Mutta ei siihen kiinnitä huomiota ja toisaalta ajattelin, että tuohan on helppo korjausmaalata, jos joskus on tarvis. :) Tsemppiä keittiösuunnitelmille, Kvikistä niitä linjakkaita kyllä löytää!

   Poista
  2. Kiitos kovasti vastauksesta. Auttaa suuresti valinnoissa ja rohkaistun varmasti kokeilemaan=) Tuota korjaamisen helppoutta olen itsekin miettinyt. Maalaamisessa viehättää myös värin helpohko vaihtaminen kun alkaa värimaailma totaalisesti kyllästyttämään.

   Poista
 22. Heippa!
  Olen useaan otteeseen seuraillut kotisi rakentumista ja ihastellut kaunista jälkeä ja rauhaisaa kotisi tyyliä. Nyt kaipaisin pari kokemuskommenttia, sillä meillä on keittiön uusiminen edessä. Mano on myös kolkuttanut mielessäni monia vuosia ja kuvasi vaan kannustavat kvikin suuntaan.
  Ainoa miinus, mikä niissä mietityttää, on kalvo-ovet. Onko sinulla käyttökokemusta jo tai tietoa niistä...onko niiden kanssa mitään ongelmia tullut, erit lämmön vaikutuksena? Toki teillä vielä uusi keittiö, että ei varmaan mitään ongelmia ole tullut...jos tuleekaan. Ja miten kvikillä nuo kalusteiden näkyvät sivut, onko ne jotain sävysivua vai onko siinä peitelevy tms päällä. Siis onko se sävysivu osa runkoa vai onko tuossa niitä ollenkaan? Toiv sain sanottua asiani ymmmärrettävästi. Nuo kvikin kaapit näyttää niin yhtenäiseltä ja kalustemaisen kauniilta vrs toisten keittiöliikkeiden sävylevyt jokaisella näkyvällä sivulla, jotta runkolastulevy ei näy.

  Toinen aivan ihana, on tuo puutaso!! Haaveilen myös sellaisesta mutta miten tuo toimii tuossa vesipisteen luona? Olen kuullut keittiömyyjistä lähtien varoittelua siitä mutta silti noita näkyy vesipisteiden luona enkä haluaisi heti tyrmätä haavettani. Jääkö jälkiä mistään tasoon? Mites leipomiset yms sotkevat ruuanlaittotilanteet ja värikäät ainekset....miten puhdistus? Ja miten tuo puu toimii huullosaltaan kanssa, onko reunat kostuneet tms? Oliko jotain jippoja tai ohjeita öljyämisen kanssa...monta kerrosta jne.

  Paljon kysymyksiä tuli mutta parhaimmat neuvot saa käyttäjiltä...en haluais vielä luovuttaa haaveessani.

  Kiitos sinulle jo etukäteen ja sanonpa, että huikean kaunis on tyylisi! ☺

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Moikka! Voi hitsi, en ole ollenkaan huomannut tällaista kommenttia, ja harmi kun et ole jättänyt sähköpostiosoitettasi, sillä nyt et varmaan enää huomaa tätä viestiä.. Kalvo-ovien kanssa kuulemma voi tulla ongelmia, mutta ei näin nuoressa keittiössä vielä ainakaan huomaa.. Kvikillä esim. saarekkeen päähän laitettiin sävysivut! On kyllä tosi linjakas ja selkeä, tykkään hirveästi!!

   Puutaso on ollut todella hyvä. Meillä oli edellisessäkin kodissa, eikä se ainakaan kosteudesta mene miksikään, kun öljyää. Me ollaan öljytty vain kerran. Jos näet tämän viestini niin lähetä sähköpostia niin kerron tarkemmin! Jos jotain kovaa tippuu, niin saattaa tulla klommo, mutta sen saa hiottua.. Että sikäli puutaso on tosi pitkäikäinen! Jotain currya kerran meni tasolle ja värjäsi, mutta sain kevyesti hinkattua ihmesienellä, joka tosin kulutti myös valkoöljyn vähän siitä kohdasta.

   Kiitos ihanasta kommentistasi ja laita tosiaan sähköpostia vielä jos haluat!

   Poista
 23. Hei. Ihan valtavan kaunis keittiö teillä! Sellaista kokemusta kysyisin, kun ymmärsin, että teillä on keittiössä integroitava jääkaappipakastin? Meillä juuri viimeistellään keittiöprojektia, ja nyt kauhistelen miten pärjäämme integroitavan jääkaappipakastimen kanssa, kun siinä paljon vähemmän litroja kuin tavallisessa. Minkäkokoinen teidän on ja onko tullut ongelmia tilan kanssa? Kiitoksia. 😊

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Moi! No arvaa, kyllä minäkin silloin tällöin mietin, että kyllä nelihenkisellä perheellä olisi hyvä olla hieman isompi.. Toisaalta, eipä tule hamstrattua ruokaa liikaa (moni sanoo että isossa kaapissa normaali määrä ruokaa näyttää siltä että se loppuisi ihan ´kohta!) Ei se integroitavuus mielestäni niin paljon pienennä, mutta tähän keittiöön ei vaan mahtunut niin että jääkaappi ja pakastin olisivat vierekkäin, jolloin molemmat olisivat alas asti.. Hitsi nyt en muista mikä tämän koko oli, mutta niin korkea, kun tilaan sai.. Electroluxilta on tämä muistaakseni, huonekorkeus on noin 250 cm... Meillä on kellarissa varajääkaappi (edelliset asukkaat jätti), jonka laitamme käyttöön jos joskus on juhlia tms. ja jääkaappitilaa tarvitsee oikeasti enemmän.. Toivottavasti sait ajatuksia! :)

   Poista
 24. Vastaukset
  1. Kiitos Siiri! Monesti vieläkin mietin, että en kyllä muuttaisi mitään.. :)

   Poista
 25. Hei!

  Mikä maalisävy teillä on keittiössä altaan takana? Ihanan lämmin harmaa... :) En nopeasti lukiessani huomannut että olisit sitä laittanut kommentteihin...

  VastaaPoista
 26. Hei! Saako kysyä kuinka leveä kulkutila teillä jää tuonne ruokatilaan päin? Tuohon niemekkeen ja seinän väliin siis. Omaa keittiömuutosta tässä suunnittelen ja olisi kiva kuulla kokemuksia miltä tuo niemeke on tuntunut käytössä ja esim. onko kulku jotenkin hankalaa. Meillä tosin keittiöön vain yksi reitti, että siten erilainen.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo, siinä on metri väliä! On oikein sopiva, muistaakseni keittiömyyjä suositteli tuota! Niemeke on ihan ehdoton, en voisi kuvitella eloa ilman sitä.. Siitä on helppo nostaa tavarat jääkaappiin jne, siinä on tilaa työskennellä. Kulku toisen puolen kulman laatikoihin on vähän vaivalloista tavallaan, kun joutuu kääntymään niin tiukasti, mutta sen vuoksi siellä onkin harvemmin tarvittavia tarjoiluastioita esim..

   Poista
 27. Hei. Olemme tilanneet myös mano matta keittiön. Kokemuksia tulee vasta kesällä kun pääsemme uuteen kotiin.
  Sitä ennen olisin kiinnostunut kuulemaan maton mattapinnan puhdistuksesta. Vaikea/helppo pitää puhtaana?
  Mietin pitkään korkeakiiltoinen ja matan välillä. Korkeakiiltoinen olisi kuuleman mukaan helppo putsata.

  Salla

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Moikka! Minäkin olin siitä huolissani ja kyselin myyjältäkin. Minusta ovet on tosi helppo pyyhkiä, varsinkin kostealla mikrokuituliinalla. Meillä on vanhassa keittiössä kiiltävä (tosin ikean), ja tuntui että siihen jäi helposti rätin rannut ja olisi pitänyt aina pyyhkiä kuivalla perään! Mutta en tiedä, tuntuu että monilla on päinvastaisia mielipiteitä molemmista. :) Joka tapauksessa upean keittiön saatte!

   Poista
 28. Moikka, mitenkäs Kvik-keittiön laatu näin muutaman vuoden käytön jälkeen? Repsottaako ovet/laatikot vai pysyneet ryhdissään?

  VastaaPoista

Kiitos kun rustasit kommentin ilokseni!

© Tohkeissaan. All rights reserved.
Blogger Templates by pipdig