keskiviikko 29. heinäkuuta 2015

Pieniä muutoksia

Mikäköhän siinä on, että sitten kun on jo valmiiksi koti ihan levällään kirppistavaroiden pöyhimisestä, niin sitten samaan syssyyn tulee kauhea tarve siirrellä myös huonekaluja paikasta toiseen? Täällä on hävitys ja kauhistus vaihdellut huoneesta toiseen viime päivien ajan (vai pitäisikö jo puhua viikoista? Onkohan miehen lomalla osuutta asiaan?), mutta pikkuhiljaa hommia tulee valmiiksi ja tavarat löytävät taas paikalleen. Toiset kirppiskasseihin ja toiset jonnekin kaappien syövereihin. Kaikenlaista pientä näpräämistä - listoitusta, hyllyjen laittoa ja sen sellaista on tullut myös askarreltua, jotta saataisiin nurkat tuparikuntoon. On se hyvä että on jonkinlaisia deadlineja. Niitä listoja ei olisi varmaan tullut koskaan laitettua paikalleen, ellemme olisi nyt ottaneet näistä tupareista sellaista pientä tavoitetta.

wieniläistyyli ton chair musta siro työtuoli kampauspöytä
Mutta siis - parina päivänä täällä on kärsitty myös vaimokkeen maalausvimmasta ja rymsteerausrumbasta. Maalasin vaaleanruskean wieniläistuolin mustaksi, kun alkoi tuntua, että kotoa löytyy liian paljon erisävyisiä puutavararoita. Maalasin myös sinisen lipaston (alla) valkoiseksi, ja nythän se sopii melkein minne vaan! Vetimet pitäisi vielä siihen löytää. Mies ei enää edes ihmettele, kun dekoreeraus (joksi hän huonekalujen siirtelyä kutsuu) alkaa. Välillä pyörittelee silmiään ja välillä naureskelee, mutta onneksi sentään hyvällä. Olenkin ottanut vain taktiikaksi pyytää ottamaan huonekalusta kiinni ja kertonut vasta sitten, minne se on tarkoitus raahata. Pieni vääntö meinasi tulla kun hän väitti ettei varmastikaan mahdu portaikosta tuo eskarilaisen pöytä ja maalaamani lipasto. Mutta onneksi pidin pääni ja koitettiin - mahtuivat nipinnapin! Nyt ne muuttivat yläkertaan ja tyttöjen makuuhuonekin alkaa näyttää huoneelta pikkuhiljaa. Tyttöjen makuuhuone yläkerrassa on aika haastava kalustettava (ja kuvattavakin), koska siellä ei ole yhtään ulkoikkunaa. Sen sijaan siellä on kaksi sisäikkunaa - toinen ruokailutilaan ja toinen alakerran korkeaan leikkihuoneeseen. Polttimoksi valaisimeen hankin täyden spektrin päivänvalolampun, jotta tilassa olisi mahdollisimman hyvä valo. Onneksi korkeista tiloista tulee valoa hyvin. Ompelin ovensuuhun pitkät pimennysverhot, ja molempiin ikkunoihin laitoimme pimentävät rullaverhot, sillä aurinko nousee tuolta ruokailutilan ikkunoiden puolelta ja valon määrä oli ihan mieletön jo viideltä aamulla. Voitte kuvitella, miten paljon paremmin olemme nukkuneet niiden laittamisen jälkeen. Nukuttaminenkin on paljon helpompaa, kun huoneen saa kunnolla pimeäksi.


Eskarilainen sai koulupöydän, joka oli meidän vanhassa kodissa, mutta tarpeettomaksi jäätyään majaili mökillä varastossa. Onneksi se oli säästetty, sillä nyt sille löytyi käyttöä. Pöydässä on myös kätevä pieni laatikko, jonne mahtuu kätevästi kaikki LegoFriendsit. Niitähän siinä pöydällä nytkin on jo pitkinpoikin. Uskotteko varmaan, että huone oli tässä kunnossa noin puoli minuuttia? Sillä välin, kun hain kameran, oli legorakentelut aloitettu, ja kuten ylemmästä kuvasta näkyy, niin sängyssä myllätään jo vinhaa vauhtia. No, sellaisiahan ne lastenhuoneet ovat.

Ja sitten tosiaan, myös blogin ulkoasu on vähän saanut raikastusta. Olen yrittänyt fiksailla toimintoja kohdilleen, mutta huikatkaahan, jos jokin on vähän hullusti, tai ei toimi lainkaan! Mobiilinäkymän pitäisi olla aika yhdenmukainen internetversion kanssa. Miltäs näyttää? :)

FB | IG

Katri
SHARE:

13 kommenttia

 1. Kauniita vintage huonekaluja kuvissa vilahtaa. Ne tuo sisustukseen ihanasti syvyyttä. Tykkään <3.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos paljon Satu! Mulla oli vaihe, etten osannut yhtään ajatella meidän vanhoihin koteihin vanhoja huonekaluja.. Mutta nyt tuntuu, että oma tyyli alkaa pikkuhiljaa löytyä. Totta, jotain syvyyttä niistä varmasti tulee!

   Poista
 2. Enpä muuten olisi huomannut sängyssä meuhkaajaa, jos et olisi asiasta maininnut :)
  Ihanan seesteistä, mutta silti paljon kauniita yksityiskohtia. Kaunista!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiva, että se seesteisyyskin on välillä esillä kaiken arkisotkun keskellä! :) Kiitos kivasta kommentista Mari!

   Poista
 3. Hyvältä näyttää! Meilläkin on melkoinen rumba meneillään, kun menin taas varaamaan kirppispaikan. Kuinka paljon sitä turhaa roinaa onkaan vuosien mittaan kertynyt... Ja sitten siihen päälle vielä sisustusvimma. Ei hyvä. :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Siitä kirppisjärjestelystä tulee muuten ihan hirveä sotku.. En edes muistanut, miten hirveän sotkun se saa joka paikkaan aikaiseksi.. Huhhuh.. No mutta onpahan sitten taas vähemmän tavaraa kun saa kaikkea pois.. Sitten on taas mukava järjestää niitä vanhoja huonekaluja ja somistaa kaikilla löytyneillä pikkujutuilla!

   Poista
 4. Teillä on niin ihanan raikas ja valoisa koti, muutamat mustat kalusteet
  kruunaavat muuten vaalean kokonaisuuden.
  Meillä rempataan parhaillaan alakerran vessaa. Välillä kopista kuuluu ärräpäitä,
  kun mies asentaa uusia kalusteita. Voi olisipa jo valmista, niin rauha laskeutuisi
  jälleen kotiimme :)
  Blogisi uusi ulkoasu on oikein tyylikäs, ihan niin kuin rouva itsekin!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hahaa Teija! :D No kiitos vaan, vaikka en kyllä ajattele, että tyylikäs olisi ensimmäinen minua kuvaava sana! Joo näistä kuvista huomasin itsekin, että musta ryhdittää sisustusta aika kivasti! Monet asiat huomaa vasta kuvista.. Voi kuule tutun kuuloista.. Paitsi meillä minä olen yleensä se ärräpäiden murisija, mies on vain hiljaa hissukseen, mutta ei silti tunnelma ole ihan katossa..! Toivon tosiaan teidän puolesta, että remppa on ohi, kyllä se tavallinen arki ilman remppadeadlineja on aikas kivaa.

   Poista
 5. Teillä on kyllä niin kaunista <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voi kiitos S! Ja teillä vasta onkin! Sinulla katselin tuota tuolia mustana ja ajattelin että se voisi sopia mustana paremmin meillekin. Kiitos siis siitäkin inspiraatiosta!

   Poista
 6. Millä käsitelty tuo kaunis lankkulattia? :)

  VastaaPoista
 7. Moi! Se on Ensi hiottu puhtaaksi lakasta huolellisesti. Sen jälkeen pari-kolme kertaa lipeällä käsitelty. Sen jälkeen pari-kolme kertaa Osmo Colorin öljyvahalla vedelty. Nyt en ihan varmaksi muista, oliko se tuo "värillinen öljyvaha" vai "öljyvaha puulattioille". Valmiiksi sävytetty öljy jokatapauksessa, joko valkotammi tai vaalea tammi nimeltään.


  https://www.kodinterra.fi/fi/terra/osmo-color-varillinen-oljyvaha-3071-vaalea-tammi-25-l

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Eiköhän noilla tiedoilla jo pääse eteenpäin :)

   Poista

Kiitos kun rustasit kommentin ilokseni!

© Tohkeissaan. All rights reserved.
Blogger Templates by pipdig