torstai 21. elokuuta 2014

Vanhoja aarteita navetan vintiltä

Pääsinpä kuvaamaan mielenkiintoiseen paikkaan, ja oikeastaan ihan sattumalta! Siskoni poikaystävän äidin pyöreitä vuosia juhlittiin viime viikonloppuna, ja kävin viemässä kameran siskolleni lainaan. He olivat talkoovoimin tyhjentäneet vuosikymmeniä täpötäyteen sullotun navetan vintin ja laittaneet sieltä löytyneet vanhat aarteet kauniisti esille seiniä koristamaan. Haukoin henkeäni ja ihastelin vanhoja työkaluja, kuluneita nahkakenkiä, siroja rukkeja, painavia lapioita, puisia suksia, suuria maitotonkkia... No, ei niitä pysty kuvailemaan sanoin, katsokaa itse!

vanhoja puisia työkaluja

navetan vintti

vanhoja esineitä


Kaikista kauniista esineistä en edes tiennyt, mitä virkaa ne joskus muinoin ovat toimittaneet. Ja vielä kiinnostavampaa näistä esineistä tekee se, että oikeasti ei ole montaa kymmentä vuotta siitä, kun nämä puhkikuluneet vanhat aarteet ovat olleet tavallisia käyttöesineitä. Kun oikein pysähtyy miettimään, on vaikea ymmärtää, miten yhteiskuntamme on muuttunut niin valtavan nopeasti. kesäjuhlat navetan vintillä


Miljöö oli upea, täydellinen kesäjuhlille! Viime aikoina onkin näkynyt paljon kauniita "latohäitä". Ihastelin juuri Helleranta -blogissa Vivin kuvia vanhaa tunnelmaa henkivistä kesähäistä. Tuollaiset aidosti vanhat esineet sopivissa määrin ovat todella kauniita sisustuksessa. Tuovat vähän sellaista kerroksellisuutta ja persoonallisuutta muuten pelkistettyyn sisustukseen. Harmi vaan, kun niitä ei kovin helposti ole saatavilla, jollei satu olemaan sukuaarteita.

Nyt jatkan oman kodin kuvailua, kun lapset vielä nukkuvat.. Pitäisi saada asunto myyntiin viikonloppua vasten. Tänään tulee vielä kaveri saumoittamaan keittiön välitilan, siitä tulee hieno! Instan puolella vähän sitä jo vilauttelinkin.. Isoa lattialaattaa.. :)

Palaillaan taas, kotikuvien kera sitten seuraavaksi! 

Katri
SHARE:

13 kommenttia

 1. Ihana paikka. Meilläkin on talon perukoilla jos jonkilaista vanhaa käyttöesinettä. Nyt niillä on kauneusarvoa, eikä mitään malttaisi heittää pois :).

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Juu älkää vaan hävittäkö! Onneksi on tilat, joissa niitä säilyttää.. Ja ajattele miten mielenkiintoisia kapistuksia jälkikasvua ajatellen! :)

   Poista
 2. Onpa upea paikka ja ihania vanhoja tavaroita. Tuollaisia aarteita on tosiaan vaikea löytää, jollei omasta takaa löydy aarreaittaa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ja ovat muuten tosi kovissa hinnoissa monilla kirppiksillä ja vanhan tavaran liikkeissä.. Onneksi ennen vanhaan on ollut niin isot tilat säilyttää kaikkea "roinaa", että ei ole tullut tarvetta heittää pois! Sitä vaan mietin, että mitkä asiat tästä meidän ajastamme olisi syytä säästää? On mahdotonta ajatella, miksi joku ihastelisi viidenkymmenen vuoden päästä esim. lankapuhelinta.. Tuntuu, etteivät nämä "uudet käyttöesineet" ole mitenkään kauniita, vaikka tuskin nuo puusta ja raudasta valmistetut käyttöesineet ovat olleet aikalaisten mielestä kauniita..

   Poista
 3. Ajatella että tuollaisia aarreaittoja on esimerkiksi kotiseudullani monella!! Ja mun mummulasta sukulaiseni heittävät kamaa vain menemää! Eivät ymmärrä arvoa! Heinäseipäätkin tuo mieleen kuulemma vain huonoja muistoja lapsuudesta, rankat heinätalkoot yms.. Itse pelastin juuri mm. kaatopaikkakuormasta ruostuneen maitotonkan! Ps. Toivottavasti lehti on tavoittanut sinut ;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Oijoi, pahalta tuntuu, ymmärrän tuskasi.. Mutta samoin ymmärrän myös sen, mitä nämä meidän mielestä kauniit ja "elämää nähneet" esineet herättävät niissä ihmisissä, jotka ovat joutuneet oikeasti pärjäämään vaikeissa olosuhteissa.. Kai olet ilmoittanut, että sinä säästäisit ne ilomielin?! En ehtinyt katsomaan tämän päivän postia, olisiko siinä tullut! :) kivaa!!

   Poista
  2. Todellakin olen ilmoittanut (ja samalla taisin saada sillä ilmoituksella suututtettua osa)! Paitsi että ne mummulan tavarat on hienoja niissä on myös mittaamaton määrä tunnearvoa, jota esim. rompetorilta ostetulla esineellä ei ole.. Hei ilmoittelehan jos lehti ei tule, sillä laitoin erään tehtäväksi toimitukselle jo tiistaina lehden postituksen :/

   Poista
  3. Totta, on sillä niin iso merkitys, että joku esiäiti on samalla kuokalla kaivanut peruna maasta..

   Lehti tuli, kiitos kovasti!! Sainkin kivasti ideoita varsinkin lasten kanssa askarteluun! :)

   Poista
 4. Ai vitsi miten ihana paikka! Upeasti järjestetty! Meilläkin anoppilan navetan vintti on täynnä kaikkia vanhoja ihanuuksia, siellä pitäisi tehdä samanlainen puhdistus ja puunaus:)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voi kun kiva, että sinulla on sellainen paikka tiedossa! Harmi, että monessa paikassa lojuvat tietty ihan levällään, eivätkä pääse tällä tavalla koristamaan paikkoja! :)

   Poista
 5. Ihanat kuvat. Äidilläni ja isälläni on hyvin samaantapaan sisustettu aitta ja navetta. Upeat kuvat ♥

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voi että, onpa ihanaa, että rakkaat vanhat esineet ovat todella päässeet sisustustehtävään! Tosi hienoa, että ne on otettu talteen ja säilyvät varmasti arvokkaana tulevillekin sukupolville iloksi!

   Poista
 6. Jep olihan siinä puimakonekkin meillä oli kaksikin mutta sittemmin purettu kun tilaa veivät ja lattiat painui,semmosella puitiin viimeksi muistaakseni 1984,paljon oli tuttua tavaraa ja samaa kuin täällä,eipä taida tulla nykyajan vermeistä ikinä antiikkia?

  VastaaPoista

Kiitos kun rustasit kommentin ilokseni!

© Tohkeissaan. All rights reserved.
Blogger Templates by pipdig