perjantai 29. elokuuta 2014

Unelmalattiat

Minä täällä menen jo vähän asioiden edelle, mutta eksyin pitkästä aikaa Pinterestiin ja hain vähän fiiliskuvia lautalattiasta... Kiikarissamme olevassa kohteessa on osassa taloa alkuperäinen lautalattia, ja laajennusosissa alakerrassa uusi lautalattia, jota ei kyllä hirveän helposti erota, koska uusi lattia on vielä rakoisampi kuin vanha. Niin symppis! Natisee mukavasti ja huutaa selvästi villasukkia tassuttelijalleen. Mäntylattia on lakattu ja siis ihan puunvärinen. Se on sellaisenaan tosi ihana, ja talossa on ihanan lämmin tunnelma varsinkin siellä, missä on valkoista pintaa ja isoja ikkunoita. Vähän tulee kuitenkin kesämökkifiilis, joten olen tietty jo vähän suunnitellut, mitä lattialle tekisi. Korostetaan nyt vielä, että tämä on täysin haaveilua, koska mitään varmaa ei ole vielä minkään suhteen... :) Nyt tuntuu olevan kovin trendikästä käsitellä vanha puulattia kiiltävän valkoiseksi betoluxilla, mutta olen miettinyt vähän pehmeämpää käsittelyä, valkokuultolakkausta. Vai onko se vahaa tai öljyä? Kuvittelisin, että vahalla tulisi mattapinta, ja lakalla kiiltävä, mutta täytyy selvittää. Englanniksi kuvateksteissä luki monessa oil

valkokuultolakattu lattia, white pine floor, mäntylattia valkoinen
1 & 2

3 & 4

5 & 6


Aivan ihanan raikas tuo valkaistu lattia! Valkoinen lattia olisi sikälikin helpompi kuin nykyinen lakattu puunvärinen, että kalusteet sopisivat paremmin yhteen ja kokonaisuus olisi silti rauhallinen. Puun värinen lattia taas toivoo ympärilleen ehkä pääsääntöisesti valkoisia tai mustavalkoisia kalusteita, tekstiilejä ym. Vai mitä mieltä olette? Mikä käsittely vetoaa teihin eniten? Jos nyt puhutaan lautalattiasta, johon ainakin minä olen ihan ihastunut. Keskimmäisessä kuvaparissa on mukavasti aika kevyt käsittely, jolloin varsinkin oikeanpuoleisessa kuvassa on säilynyt puun lämpö ihanasti. Tykkään kuitenkin siitä, että oksanpaikat ja puunsyyt pääsevät esiin, joten tällainen pehmeä käsittely voisi olla aika kiva. Aika kova hiominen varmaan edessä? Onko jollain kokemusta vastaavanlaisesta hommasta?

Iloa loppuviikkoonne! :)

Kuvien alla linkit lähteisiin, löytyvät myös Pinterest-kansiostani floors.
SHARE:

8 kommenttia

 1. Kuultovalkoinen on kaunis - niin myös ne betoluxilla maalatut siellä, minne ne sopivat. Mitään noista ylläolevien kuvien lattioista en menisi betoluxilla maalaamaan - luulen, että sitten kun siihen kyllästyy, sen poishiomisessa menisi henki ja terveys;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Totta, minustakin kiiltävän valkoiset Betolux-lattiat näyttävät ihanan raikkailta monissa kodeissa! Mutta luulen, että kyllästyisin siihen pian, ja ärsyttäisi kun kuulemma pienikin pöly näkyy heti..

   Poista
 2. Ihania lattiakuvia, varsinkin nuo ekat kuvat ♥

  VastaaPoista
 3. Pidän valkoisesta ja kuultovalkoisesta lattiasta, puunvärinen ei ole niinkään makuuni.
  Ihanaa viikonloppua sinulle Katri <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kallistun samoille linjoille kanssasi.. Tuo puunvärinen olisi ihan jees minusta, jos kaikki muu olisi hyvin valkoista ja minimalistista..

   Poista
 4. Nuo ekat kuvat ovat minunkin suosikkejani. Niissä lattia on aivan hurjan kaunis - kuten tunnelma ylipäätäänkin. Mukavaa viikkistä!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kyllä, ekoissa on tosi raikas tunnelma. Tykkään juuri tuollaisesta, että on vähän rakennetta ja erilaisia pintoja, kerroksellisuutta..

   Poista

Kiitos kun rustasit kommentin ilokseni!

© Tohkeissaan. All rights reserved.
Blogger Templates by pipdig