perjantai 8. elokuuta 2014

Himosaunojan hairahdukset

Vitsit, että olen odottanut, koska pääsisi taas saunaan! Tällaisilla helteillä ei yhtään tee mieli saunoa kotona sähkösaunassa, ja mökkimahdollisuutta meillä ei ole ihan lähellä. Siitä on varmaan kolme viikkoa, kun olen viimeksi saunonut kotona, vaikka normaalisti saunomme joka toinen päivä. Nykyään saunomme yleensä vuorotellen, koska pienempää ei vielä voi viedä saunaan. Joskus lämmitämme saunan myöhemmin, kun molemmat lapset ovat jo menneet yöpuulle. Silloin on ihanaa hiljentyä saunan lauteille yhdessä. Onpa ihanaa, että meillä Suomessa on keksitty niin kummallinen tapa. On se varmasti muista kulttuureista tulevien mielestä todella outoa, ehkä jopa pelottavaakin - mennä nyt alasti hikoilemaan kuumaan pieneen koppiin.

anno laudeliina saunatekstiilit lapuan kankurit


Saunassa toki jutellaankin, mutta usein ollaan myös ihan hiljaa. Meillä oli lapsuuden kodissa tapana leikkiä "laiva on lastattua" saunassa, ja samaa sanaleikkiperinnettä olemme siirtäneet meidän perheeseen. (Siinä pitää siis keksiä koko ajan uusia eläimiä/lintuja/hedelmiä/a -kirjaimella alkavia sanoja, tai mitä sovitankin.) Joskus taas arvuutellaan, eli kuvaillaan esim. jotain eläintä, ja muut yrittävät arvata, mistä eläimestä on kyse. Näissä huomaa ihanasti, miten lapsi ajattelee - mitä hänelle on jäänyt muistiin esim. kirjoista ja luonto-ohjelmista ja miten hän järkeilee asioita.

saunatekstiilitAnttiloiden loppunmyyntiä on huudeltu jo vaikka kuinka kauan, mutta ei vain ole tullut mentyä, kunnes nyt eräänä tuskaisen kuumana päivänä kävimme viilentymässä tuossa läheisessä Skanssissa. Olihan siellä kaikennäköistä, mutta tuollaista saunatyynyä olen himoinnut jo pitkään, joten sellaisen ja pari laudeliinaa ostin vaihtureiksi. Olen vaan miettinyt, että miten epähygieenisiä tuollaiset tyynyt voivat olla, kun monessa on täytteenä jotain rapisevaa eikä muka saa pestä kuin 30 asteen varovaisessa pesussa..? Mutta tämä on napakkaa puuvillaa (sisällä jotain pehmeää), jonka saa pestä kunnolla 40 asteessa. Tuskin menee piloille kuudessa kympissäkään... Martta testaa. :D Oletteko te muuten saunojia? Onko teillä jotain saunaperinteitä?

Mut hei, tänään pääsen oikein mökkisaunaan! Lähdemme kotipaikkakunnalle hommiin - mies vetää uudet sähköt mökille ja alkaa korjata jotain kattoa.. Minä ja lapset visiteeraamme sillä välin ystävien ja sukulaisten luona. Kivaa! ;) Ja sunnuntaina sitten kirppistelemään, tulkaa tekin!!

Mukavaa viikonloppua!

Katri

SHARE:

8 kommenttia

 1. Ihania laudeliinoja ja hauska pöllökuvioinen saunatyyny,
  hyviä löytöjä olet tehnyt!
  Tapaamisiin sunnuntaina!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tuo pöllö oli niin symppis ja ihanan värinen, että päädyin tuollaiseen leikkisään tyynyyn! :)

   Poista
 2. Ihan mahtavia löytöjä! :)
  Meillä saunotaan etenkin syys- ja talvisaikaan tosi usein, vaikken itse kovin kauaa kerrallaan malta saunassa viihtyä. Nyt hellekeleillä on jäänyt saunomiset aika vähiin meilläkin, vaikka monelta taholta olen lukenut vinkkejä, että saunominen itse asiassa helpottaisi tukalaa oloa helteellä. Tosin onhan tuo sähkösauna vähän blaah; ei ole mökin puusaunaa voittanutta, etenkin kun saunasta pääsee pulahtamaan järveen! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Minulla tulee helposti saunassa huono olo, joten itsekään en hirveän kauaa siellä pysty olemaan.. Mutta ai että se on ihana tunne, kun viileänä kautena istahtaa saunan lauteille, ja viilenneissä varpaissa alkaa veri kiertää paremmin.. <3 Puusaunasta olen ihan samaa mieltä.. Olemme miettineet, että sitten joskus jos me rakennamme, niin meille tulee puusauna.. On siinä ihan eri tuntu, vaikka vähän aikaa kestää lämmetä.

   Poista
 3. Voi kuinka kauniit saunatekstiilit. Ja kyllä meillä saunotaan ja paljon :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Saunominen on kyllä ihan parasta ajanvietettä.. Ja hei on muuten tosi ihana tuo sinun uusi profiilikuvasi! :)

   Poista
 4. Musta on tullut ulkomailla asuessa huono saunoja, liekö harjoituksen puutetta. En jaksa olla saunassa kuin lyhyen ajan kerrallaan ennen kuin tulee ällö olo, eikä useinkaan tule kaivattua sähkösaunaa. Talven ällö luihin ja ytimiin menevä kostea kylmyys tekee toki poikkeuksen, mutta muuten oon tullut varsin hyvin toimeen ilman saunaa. Kesämökin sauna on kyllä sitten ihan eri juttu, ei puusaunaa oikein voita mikään! :) Ja kyllä mä edelleen haaveilen kuitenkin omasta saunasta, jos joskus päätetään ostaa talo.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mulla on myös lapsesta asti ollut sellainen tunne saunassa, että happi loppuu.. En pysty hirveän kauaa yleensä olemaan.. Mutta todella, talven koleudessa saunaan tekee kyllä mieli joka päivä! Kyllä sitä varmaan tottuu, mutta ehdoin tahdoin en kyllä hevillä muuttaisi saunattomaan asuntoon! :) Varmasti se sauna on sitten tosi iso kriteeri, jos päädytte hankkimaan talon, toisille se taas on parveke jne..

   Poista

Kiitos kun rustasit kommentin ilokseni!

© Tohkeissaan. All rights reserved.
Blogger Templates by pipdig