sunnuntai 8. joulukuuta 2013

Toisena adventtina - 8. luukku


Joulutunnelmointia parhaimmillaan - lehtiä, kaakaota, joulutorttuja... Glorian Ruoka & Viini on taas niiiiin täynnä herkullisia ohjeita jouluun ja muuhunkin. Katsokaa nyt tuota pavlovaakin! Aivan mielettömän upean näköinen, ja täytteinä kahvivaahtoa, granaattiomenoita, valkosuklaata - mmm... kaikkea mitä rakastan.


herkku kaakao ja joulutorttuja

kaakao hot chocolate

Minun piti tänään kirjoitella ajatuksiani jouluvalmisteluista ja joulustressistä. Sitä tuntuu olevan niin kovasti liikkeellä, mutta minä en oikein ymmärrä mistä on kyse - mitä ihmiset stressaavat ja mitä nyt niin kauheasti täytyy valmistella? Tuntuu, että jouluun ladataan ihan kauheasti odotuksia. Mies kuitenkin ehdotti elokuvailtaa, joten nyt täytyy priorisoida. Jäsennellään ajatuksia joskus myöhemmin!

adventtikynttilät

Hyvää toista adventtia ja malttia jouluvalmisteluihin! :)

Katri
SHARE:

4 kommenttia

 1. Täälläkään ei ainakaan vielä ole joulustressistä tietoakaan, liika kiire on pitänyt joulun ainakin vielä poissa meiltä. Josko huomenna saisi laitettua joulua ja ehkä ostettua muutaman lahjankin niin saisi taas hössötyksen aloitettua. Ollut kyllä epäjouluisin joulukuun alku ikinä. Aivan ihanat nuo mustat tähtöset, oletko mistä ne löytänyt? :) Ihanaa uutta viikkoa! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Minä muistan yhden vuoden, kun oli niin kiire opintojen ja töiden kanssa, että joulu tuli ihan varkain. Meillä on kuvakin, kun makasin aatonaattona sohvalla lehteä lueskellen ja kaksivuotias E pyyhki olohuoneen pöytää höpöttäen "kamalan paljon pölystä.." Sinä vuonna ei tehty joulusiivousta, mutta eipä ollut paljon muutenkaan siivoiltu! :D Ostin nuo mustat tähdet Loviisan Aitasta (iso navettaan rakennettu sisustusmyymälä), eivät muistaakseni olleet "minkään merkkiset". Heillä ei taida olla verkkokauppaa.. :( Mutta jos Turun seudulla pyörit, niin siellä kannattaa ehdottomasti poiketa!

   Joulukasta viikkoa, toivottavasti ehdit siitä nauttia! :)

   Poista
 2. Mulla on ollut paljon näitä pohdintoja stressistä ja kiireestä viime aikoina. Ilmeisesti stressi tulee usein siitä, että tekee asioita, joita kokee muiden odottavan. Eli ei tee sitä mitä haluaa vaan mitä jonkun mielestä pitäisi. Kaikilla on niin erilaiset odotukset, että ehkä on hyvä miettiä, mitä ne omat ovat ja lähteä siltä pohjalta viettämään joulua. Joulussahan on se hieno juttu, että se tulee ilman valmisteluitakin eikä meidän tarvitse suorittaa mitään, jotta saisimme siitä nauttia.

  Ihanaa joulunalusaikaa! Nauti herkullisen näköisistä kaakaoista!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Nimenomaan, tuntuu että osuit naulan kantaan siinä, mitä itsekin olen ajatellut. Meitä on helpottanut ihan hirveästi se, kun viime jouluna pyysimme, etteivät aikuiset antaisi lahjoja keskenään. Tai meille on aivan sama, mitä muut tekevät, mutta me emme mielellään halua lahjoja, eikä meidän mielestä ole järkevää ostaa lahjoja aikuisille. Meidän suvussa oli tapana, että täditkin antoivat meille lahjan, ja koin sen lähinnä kiusalliseksi. Tuntui tosi vaikealta ilmoittaa lahjattomasta joulusta, koska se on ollut juuri sellainen "muiden odotus". Meitä on myös aina revitty jouluna joka paikkaan, ja nyt olemme helpottuneita ilmoitettuamme, että vietämme joulua kotona. Olemme toivottaneet ihmiset tervetulleeksi meille aattona tai joulunpyhinä, mutta olisi nimenomaan kerrankin ihanaa olla kotona.

   Ihanaa, kun saa kerrankin viettää joulua niin kuin haluaa!! :)

   Kiitos ajatuksia herättäneestä kommentistasi ja ihanaa, mahdollisimman omannäköistä joulunaikaa myös sinulle!

   Poista

Kiitos kun rustasit kommentin ilokseni!

© Tohkeissaan. All rights reserved.
Blogger Templates by pipdig