Koska palvelutiskin graavilohi oli tällä kertaa kuulemma ollut vakuumissa, ostin tuoretta lohta ja leikkasin siitä ohuita siivuja, maustoin Herbamarella, limellä ja tillillä ja paistoin pikaisesti. Graavilohi siis käy erinomaisesti sellaisenaan tai paistettuna ja on nopeampi laittaakin.
Guacamole on tehty niinkin yksinkertaisesti, kuin maustettu muussatut avokadot puristetulla limellä ja ripauksella suolaa ja pippuria. Lime on olennaista paitsi maun, myös sen vuoksi, että se estää avokadoa tummumasta niin nopeasti. Avokadot kannattaa ostaa paria päivää aiemmin, jotta ne ovat sopivan kypsiä ja pehmeitä h-hetkellä.
Vaihtoehtoisen täytteen voit bongata parin viikon takaisesta postauksesta. Silloinkin oli kypsää lohta täytteenä (vaikka moussen muodossa), koska tässä tilassa ei kovin paljoa vaihtoehtoja ole! :) Jos rajoitteita ei ole, ehdotan vaihtoehdoiksi katkarapumoussea tai graavisiikaa smetanatilkan kanssa. Lihansyöjille varmasti maistuisi savuporotäyte? Oi, ihan tulee nälkä näitä muistellessa... Onneksi närästää taas sopivasti, jotta ei tule hipsittyä jääkaapille.
Miten te aiotte viettää itsenäisyyspäivää? Laitatteko pientä naposteltavaa vai kunnon aterian? Me olemme luultavasti tällä kertaa ihan keskenämme ja laitamme jotain kalaa ruuaksi, pelailemme ja saunomme. Pukuloistoa tulee ehkä vähän vilkuiltua ja katsottua Tuntematon sotilas, kunnes soihdut sammuu. Aika perinteistä meininkiä varmaan?
Kivaa tynkäviikon jatkoa! :)
Katri
Voi apua miten herkullisen näköistä! Itse juhlapäivää vietetään tällä kertaa tavanomaisesta poikkeavasti isolla porukalla ravintolassa juhlavermeissä. En ole vielä edes onnistunut päättämään, mitä laitan päälle...
VastaaPoistaKylläpä tekisi mieli oikein pukeutua hienosti, vähän tälläytyä ja istua valmiiseen pöytään! Varmasti hyvä vaihtoehto. Herkullista iltaa teille! Niin ja näitä voi sitten tehdä uutena vuotena! :)
PoistaKiitos hyvästä ideasta! Oonkin just miettinyt, mitä sitä huomenna väkertäisi. Meillä on tietenkin ihan normaali työpäivä, mutta illalla ajattelin kyllä pystyttää yhden hengen kisastudion (mies ei vielä ole henkisesti niin suomalainen, että jaksaisi keskittyä kättelyrumbaan). Jotain naposteltavaa pitäisi myös kehitellä. Pakkasesta löytyykin vielä just sopivasti puolikas saaristolaisleipä :)
VastaaPoistaNoin kun asian ilmaiset, niin onhan se vähän omituista tuijottaa kättelyrumbaa! :) Supisuomalainenkaan mies ei siitä välitä, joten olen varautunut kanavasurffailuun. Jotenkin minulta onnistuu aina menemään ohi ne kohahduttavimmat puvut... Minä vielä raavin päätäni huomisen ruoan suhteen, pikkunaposteltavat eivät oikein riitäkään koko päivän ateriaksi. Hyvää itsenäisyyspäivää sinne muille maille!
Poista