torstai 2. tammikuuta 2014

Vuodenvaihteen kiinnostavin ale

...on tänäkin vuonna kirja-ale! Melkein joka vuosi tulee hankittua joitain kirjoja kirja-alesta, ja nyt löysin muitakin kuin heräteostoksia! :) Kerään puhelimeeni muistilistaa kiinnostavista ja kehutuista kirjoista, koska kirjakaupassa tai kirjastossa en ikinä saa päähäni kiinnostavia kirjoja saati kirjailijoita. En myöskään jaksa lukea ihan mitä vain, joten olen todennut erittäin toimivaksi tuon kirjalistan, josta sitten poimin luettavaa tilaisuuden tullen. Varsinkin kaunokirjallisuuden kanssa olen todennut olevani aika valikoiva - tykkään realistisista kuvauksista, mieluiten suomalaiskirjailijan kynästä. 

Kirja-aleissa käyn yleensä tarkasti läpi yhteiskunnalliset teokset, lasten kirjat ja kaunokirjallisuuden (dekkareista en kyllä välitä yhtään!), mutta harrasteosiosta ensisijaisesti kotiin, hyvinvointiin ja ruokaan liittyvät opukset kiinnostavat. Tällä hetkellä haen lähinnä kepeää luettavaa vauva-arkeen, mutta jokunen yhteiskunnallisesti puhutteleva teos on myös tarttunut mukaan. Adlibriksen alesta noukin mm. seuraavat kirjat tilaukseen:


Miina Supisen Liha tottelee kuria on ollut listallani tosi kauan, mutta en vieläkään tiedä, mitä siltä pitäisi odottaa. Joona Konstigin Totuus naisista oli myös jonkun suosittelemana listallani. Nämä molemmat ovat varmaan aika kepeää ja nopeasti luettavaa aivot narikkaan -matskua (toisin kuin Riikka Pulkkisen Vieras, jota viimeksi yritin lukea - kesken jäi). Hyvää vangkilaa toivoo Jenna pisti silmään ja kirjailijan nimestä tajusin, että kyseessä on Sikalat -kirjan tekijän teos. Se on siis varmasti kamala, mutta herättelevä. Alakosken romaanit ovat usein ainakin osittain omaelämäkerrallisia, mikä tekee lukemisesta ehkä vielä ahdistavampaa. Satu vinkkasi blogissaan Susanna Alakosken toisesta teoksesta, jonka lisäsin lukulistalleni myös. Korhosen Koulun vika? kiinnostaa alan puolesta. Opetusharjoittelussa "pääsin" tutustumaan myös ala- ja yläkoulun arkeen, ja olin kauhuissani tämän päivän menosta. Nostan todella hattua peruskoulun opettajille, jotka tasapainottelevat sen sirkuksen keskellä ja yrittävät jotenkin toteuttaa opetussuunnitelmaa.

Mitä te tykkäätte lukea? Kirjasuosituksia otan mielelläni vastaan! Entä oletteko bonganneet muita kiinnostavia alennusmyyntejä? Tällä hetkellä en osaa yhtään ajatella vaatepuolta, vaikka en muutenkaan ole kova aleshoppailija, varsinkaan vaatteiden ostalta. Parempi ostaa tarpeeseen sitten kun jotain kivaa sattuu kohdalle, koska liian usein ale-vaatteet jäävät kaapin perukoille.

Minä painun pehkuihin taas toiveikkaana - josko se synnytys tänä yönä alkaisi? Mukavaa tynkäviikon loppua! :)

Katri
SHARE:

4 kommenttia

 1. No tuollainen kännykkälistahan mullakin pitäisi olla! Kiitos vinkistä :). Joskus parhaat ideat ovat yksinkertaisia. Mä luen sitten ne dekkarit sun puolesta ;). Vaikka kaikki kirjat kyllä kelpaa. Nyt olen tarttunut vuosien jälkeen englanninkieliseen romaaniin. Olisi tarkoitus verestää kielitaitoa äitiyslomalla ja mieluusti teen sen hyvän kirjan kautta.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo, nopea muistilista on helpottanut elämää tosi paljon! Ei ole muistilappuja siellä täällä, ja kännykkä on aina käden ulottuvilla! Käytän Lumiassa OneNotea. Englanninkielinen romaani onkin hyvä ajatus! Tilasin joskus HBL:ää ja siinä pysyi kätevästi ruotsin ymmärrys hyvänä. Harmi vain, että ruotsia tarvitsee käyttää vielä vähemmän kuin englantia..

   Poista
 2. Multakin löytyy hyllystä tuo Totuus naisista. En ole tosin ehtinyt sitä vielä lukea. Viimeksi taisin saada luettua Stephen Kingin Kennedy-kirjan. Se oli sen verran iso, että aikaa lukemiseen kului melko kauan (varsinkin kun kirjaa ei oikein voinut kantaa kätevästi käsiläukussa;), mutta juoni oli kiinnostava ja koukuttava.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kingit ovatkin minulle vieraita. Oikeastaan olen tosi jämähtänyt kotimaiseen kirjallisuuteen.. En tiedä, mikä käännetyssä tökkii.. Ehkä olen vain lukenut niin huonoja käännöksiä! :D Seuraavaksi kannattaa ehkä napata jotain "nopeammin luettavaa"! Luen tällä hetkellä aivan "aivot narikkaan" romaania, joka on ollut kaikessa huvittavuudessaan aika piristävä kokemus edellisen Riikka Pulkkisen Vieras -kirjan jälkeen..

   Poista

Kiitos kun rustasit kommentin ilokseni!

© Tohkeissaan. All rights reserved.
Blogger Templates by pipdig