tiistai 21. tammikuuta 2014

Kevättä keittiössä ja akupunktiotouhuja

Sitä oli niin tottunut harmauteen, että kaikki sisään tulviva valo tuntuu nyt oikein häikäisevän. Ja kävelyllä aurinko sai ihan suupielet korviin! Vaikka en ole lainkaan "talven tyttöjä", niin kyllä ulkoilu kauniissa kirpsakassa pakkasessa saa kaiken tuntumaan niin positiiviselta ja mahdolliselta. Ehkä tänään on se päivä? Koko päivä on mennyt ulkoillessa ja siivotessa - olen yrittänyt pitää itseni liikkeessä, jotta saataisiin beibi ulos ilman käynnistystä.

valkoinen keittiö, white kitchen, kartell ge, korkeakiiltoinen

Ostin kauden ensimmäiset tulppaanitkin! Olen joka kauppareissulla taistellut niitä vastaan, koska olen kuvitellut synnytyksen alkavan ihan huomenissa, ja sitten tulppaanit menisivät hukkaan makoillessani sairaalassa, koska muut eivät niistä juuri välitä. Tarkan markan muija taas oikein laskeskelee... Pöydällä muuten näkyy E:n kädenjälki (ja tuolin selkänojassa näköjään ihan konkreettisesti tahmatassujäljet...): Pitkän hiljaisuuden jälkeen tiedustelin, mitä hän penkoo laatikoista, ja hän kertoi etsivänsä kynttilöitä, koska halusi sisustaa. Ehdotti silmät loistaen, että "Syötäiskö äiti vaikka oikein kynttilöiden valossa lounasta!". Hyvin on ottanut mallia!

valkoinen keittiö, korkeakiiltoinen keittiö, kartell GE

valkoinen keittiö, korkeakiiltoinen keittiö, kartell GE

Yliaikaiskontrolli on perjantaina (silloin on rv 42), ja tänään neuvolassa sain vinkin nilkan seudun akupunktiopisteiden painelusta, jotka kuulemma kypsyttelevät kohdunkaulaa. Luotan ihan perinteiseen länsimaiseen lääketieteeseen ja olen pitänyt akupunktiota vähän huuhaana, mutta miksei sitäkin nyt kokeilisi näin kevennettynä versiona... Mies painelee pisteitä ja minä välillä sätkähdän niin että läppäri keikahtaa! :) Että ilmeisesti on oikeat pisteet kyseessä, kun kuuluukin tuntua. Mutta mitään akupunktioneuloja en kyllä uskaltaisi antaa itseeni tunkea! Onko teillä kokemuksia akupunktiosta? (Huom. akupunktio ei sovi, jos epäillään raskausmyrkytystä tai on korkea verenpaine.) 

Kivaa viikonjatkoa! :)

Katri
SHARE:

8 kommenttia

 1. Mähän sain tässä ensikokemuksen akupunktiosta, kun kätilö akupunkteerasi migreeniongelmien takia. En oo aivan varma, oliko siitä hyötyä vai ei - ongelman syyksi paljastui mitä ilmeisimmin raskauden takia muuttunut näkö, joten toistaiseksi ei jatkettu hoitoja. Toisaalta ei ole myöskään negatiivista sanottavaa. Neuloja ei tuntenut lainkaan ja oikeastaan koko homman aikana oli pelkästään mukava olo. Myöhemmin päivän aikana päähän ei edes sattunut niin paljon kuin muuten, joten ehkä hommasta sitten oli jotain hyötyä. Täällähän vaihtoehtoiset menetelmät on kovinkin yleisiä. Akupunktioon suhtaudun varovaisen positiivisesti, mutta toi joka paikasta löytyvä homeopatia sen sijaan...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Aijaa, mielenkiintoista! Jännää, että raskaus on muuttanut näköä.. Kaikkea kummallista se voi kuulemma saada aikaan.. Mä olisin luullut, että ne neulat sattuvat! Homeopatiasta en tiedäkään yhtään mitään, eikä nopea googlettaminen kauheasti valaissut.. Ilmeisesti muutkin suhtautuvat hieman skeptisesti! :) Toivottavasti migreenisi helpottaa!

   Poista
 2. Vaikka ihan uus (blogi)tuttavuus oletkin niin hengessä täällä mukana elän :) Koneelle kun pääsen niin jo tulee mieleen, että jokohan se teän beibi olis syntyny, mut sit näkyyki uus postaus ja eiii :D L.a:n jälkeiset päivät ei oo kivoja! Mulla kaikki lähteny itekseen, mutta esikoinen meni sinne rv41, keskimmäinen oli sit rv40+3 (yllätti jo "varhaudellaan" - olin varautunu taas menemään sinne rv41:een) ja nyt kuopus rv39+6. Toivottavasti teän vauveli hoksais nyt sieltä itekseen alkaa tulemaan :) Hirmuisesti tsemppiä viimeisiin päiviin! Onneksi odotus aina palkitaan mitä parhaiten <3 <3 P.S. Onneksi me blogisi lukijat saamme kuitenkin nauttia tulppaaneistasi, jos et itse ehdikään ;D - ja ehdithän itsekin sitten myöhemmin näistä kuvista, heh.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiva kuulla että siellä ollaan hengessä mukana! Minäkin joka aamu ensimmäisenä ajattelen, että eikö nyt vieläkään... :) Tämä yliaikaisuus on yllättänyt täysin, koska esikoinen syntyi 38+4. Perjantaina on yliaikaiskontrolli ja silloin saatetaan jo käynnistää. En millään haluaisi käynnistystä, kun se on kuulemma usein paljon rankempaa kuin spontaani synnytys.. Mutta ei sille sitten mitään voi! Ja toisaalta odotan niin kovin saavani tämän mahan pois ja vauvan perheeseen.

   Se on muuten ihan totta että kuvistahan niistä voin nauttia myöhemminkin! :) Mä oikeasti saan jonkinlaista mielihyvää kuvienkin välityksellä, joten halvaksi tulisi jos aina katselisi vain vanhoja kukkakuvia! :)

   Poista
 3. Teit ihan oikein, kun ostit ne tulppaanit :). Mulla ei ole kokemusta akupunktiosta. Itsellä on kolme kertaa synnytys alkanut vasta selvän rentoutumisen myötä. Olen oikein ajatuksenvoimalla työstänyt itselleni rennon olon ja lopettanut kaiken touhuamisen. Mutta nämä on näitä juttuja, joista ei ikinä tiedä mikä toimii kenelläkin. Tsemppiä toivotan!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Heh, joo ajattelin, että kyllä tässä nyt on syytä ostaa tulppaanit jos se vaikka käynnistyisi! :) O-ou, mulla on ollut aivan päinvastainen taktiikka kuin tuo rentoutuminen, pitääkin koittaa tänään! Tuntuu tosiaan siltä, että mitkään vippaskonstit ei toimi - kai se tulee kun on valmis!

   Poista
 4. Ihanat tulppaanit! Ja voi kuinka ihana toinen on, kun ehdottaa kynttilänvalossa syömistä♥

  Hurjasti tsemppiä loppumetreille! Toivottavasti synnytys lähtee käyntiin pian:)! Mulla itselläni on kaikki kolme raksua mennyt reippaasti yli lasketun ajan ja tämä viimeinkin poikanen lähti syntymään juuri sinä aamuna, kun olisi ollut yliaikaiskontrolli ja synnytys mitä luultavimmin olisi käynnistetty:D Pitkiä päiviä kyllä odotella, etenkin kun mennään lasketusta ajasta ohi. Jaksuja!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ja minä hassu kun odotin tämän syntyvän jo ennen joulua, kun esikoinenkin tuli yli viikon etuajassa. Eli on todella ollut pitkiä päiviä.. Toivon niin kovasti, ettei tarvitsisi käynnistää, se tuntuu niin epäinhimilliseltä!

   Poista

Kiitos kun rustasit kommentin ilokseni!

© Tohkeissaan. All rights reserved.
Blogger Templates by pipdig