perjantai 31. tammikuuta 2014

Perjantai-ilottelut

Ihana rauha ja hiljaisuus - mies on koulureissulla, esikoinen yöunilla ja vauva kerää voimia ennen iltatankkausmaratonia. Oltuani pari päivää olosuhteiden pakosta lähes yksikseni, olen saanut mukavasti esimakua arjesta kahden lapsen äitinä. Nyt ymmärrän, millaista multitaskingia se vaatii ja apua, näitä on vasta kaksi (ja normaalisti on toinen syli ja käsiparikin)! Riittämättömyyden tunne taisi tulla vakiovieraaksi. Jos ei koko ajan tarvitse tehdä kotihommia, syöttää tai leikkiä, niin vähintään olla mukana leikissä - vastailla taukoamattomaan tarinankerrontaan ja olla kiinnostunut.

homejuusto-päärynäsalaatti

Kaaos siirtyy paikasta toiseen sitä mukaa kun E rakentaa uutta majaa ja sisustaa niitä joulukoristeilla. Tykkään järjestyksestä ja minulla on paljon parempi olla, kun koti on perussiisti (tavarat suurimmaksi osaksi paikoillaan). Ajattelin, että nyt on paremmin aikaa pitää kotikin siistinä, kun olen enemmän kotona. Hahhaa, miten absurdi ajatus!! Nyt lähinnä yllytän leikin levittämiseen, jotta E uppoutuisi leikkiin, eikä tarvitsisi minua lattialle rakentamaan legoilla juuri silloin, kun vauva syö. Toisaalta ei ole vaikea miettiä, otanko päiväunet vai siivoanko. E nukkuu onneksi vielä parin tunnin päiväunia ja siitä lepohetkestä olen pitänyt itsekin kiinni. Ilta huipentui arvoisellaan tavalla, kun majaa siivotessaan E:ltä putosi sellainen lasinen joulukoriste, jossa lunta leijailee hiljalleen, lattialle. Lasinsirut, hileet ja lumihiutaleet leviävät pitkin lattiaa, vesi lähtee imeytymään parkettiin ja jalkalistan rakoon, ja minä sohvalla pikkupiraijan otteessa...

homejuusto-päärynäsalaatti

Siispä päätin hemmotella hermojani varmoin keinoin - hyvä ruoka on minun henkireikäni. Herkkusalaatti (homejuustolla!!), pussillinen fudgepalleroita ja The Voice Of Finland! Kyllä on perjantai-illan iloista tullut pieniä!  :) Oikaisen sohvalle, hengitän syvään ja nautin siitä, että ei tarvitse edes vastata kenellekään.

Rentouttavaa viikonloppua kanssaihmiset!!

Katri
SHARE:

10 kommenttia

 1. Sun ajatukset on niin tuttuja!! Kyllä illalla on ihana vain olla möllöttää ilman jatkuvia vaatimuksia. Mullakin oli Voicen kylkiäisenä salaattia. Savulohi-appelsiinisalaatti maistui ihanalta. Rentoa viikonloppua!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Oi miten kuulostaa ihanalta, tuo yhdistelmä täytyykin pitää mielessä!

   Poista
 2. Voi hyvänen aika! Mulla on mennyt aivan ohi teidän toisen pienokaisen syntymä! Onnea ihan todella todella paljon! Ihana kuulla, että kaikki meni vieläpä niin hyvin ja nytkin asiat rullaavat hienosti omalla painollaan! Onnea, iloa ja voimia arkeenne!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No juu näin kävi, että pieni saatiin vihdoin kotiin! :) Meillä on arki alkanut niin hyvin, että vaikea uskoa todeksi!

   Poista
 3. Ihanaa viikonloppua!! ❤ Kävin jo ihastelemassa pientä tulokasta, niiin suloisuus ❤

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Pieni suloisuus, niin pienet posket että hädin tuskin mahtuu pussaamaan! :)

   Poista
 4. Oi miten hyvältä salaatti voikaan näyttää! Kuulostaa kyllä ihan siltä, että olet herkut ansainnut! :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kyllä mun täytyy varmaan alkaa vaan tottua vähän erilaiseen härdelliin... :) salaateista on niin helppo saada silmänruokaakin!

   Poista

Kiitos kun rustasit kommentin ilokseni!

© Tohkeissaan. All rights reserved.
Blogger Templates by pipdig