keskiviikko 15. tammikuuta 2014

Hippo täällä heeei! Ilmiselvä poikamaha?

Yhtenä aamuna E:n kömpiessä viereen toivotin hänelle "Hyvää huomenta pikku siiseli!" ja sain vastaukseksi "Hyvää huomenta virtahepo!" :) Nauratti niin, että luulin synnytyksen käynnistyvän!! Mutta kieltämättä, sivuprofiilia kun katsoo, niin onhan siinä aikamoinen uloke. 


Piti oikein kuvata suoraan edestä ja takaa, koska kaikki sanovat, että takaapäin raskauttani ei huomaa lainkaan. Sitä on itse niin vaikea nähdä, kun peilin kautta katsoessa aina joutuu olemaan vähän sivuttain. Joka ikinen vatsankommentoija on ollut sitä mieltä, että poika tulee varmasti. Vatsa on kuulemma niin selvästi edessä kuin jalkapallo, mutta tytöistä sanotaan, että vatsa leviää enemmän sivuillekin... Nooo, olen kuullut kummallisempiakin "vanhan kansan viisauksia", kuten että ylähuuleni muodosta selvästi näkee, että tyttö on tulossa! :)


Veikkauksia otetaan vastaan, tyttö vai poika? Ja olisi hauska kuulla, mitkä ovat kummallisimpia "tyttö- tai poikavatsan merkkejä", joita olette kuulleet! :)

Hippo kömpii nyt saunan lauteille puhisemaan. Kuullaan taas! 

Katri
SHARE:

20 kommenttia

 1. Sulla on samanlainen maha kun mulla ja meille on tulossa poika. Toisaalta, mahasta ei kuitenkaan voi täysin veikata sukupuolta, kun siihen vaikuttaa kohdun asento ja muut jutut. Sun maha on kyllä alempana kun mulla :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Muistaakseni mulla oli E:stä ihan samanlainen maha kuin nyt, ja silloinkin kaikki vakuuttelivat, että selvästi on poika tulossa.. Silloin tiesimme tulokkaan olevan tyttö ja naureskelin vain itsekseni toisten uskomuksille.. Joo, tämä roikkuu jo aika hyvin!

   Poista
  2. Mäkin muistelin niin. Tämmöisessä mahassa on se hauskaa, että mahan koko voi tosiaan yllättää monen, kun se tulee näkyviin vasta kun kääntyy. Ei sitä turhaan töissä sanottu, että ensin näkyy maha kulman takana ja sitten vasta loppuihminen :)

   Poista
 2. Heips, Mulla on 6 tyttöä ja 3 poikaa ja aina on ollut samanlainen "etumaha" :). Vauvan sykkeistä olen arvannut eniten, pojilla olleet matalemmat (130-140) ja tytöillä nopeammat (145-160)…. T. Nanni

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Heippa Nanni! Ilmeisesti se onkin sitten enemmän "kantajasta" kiinni - minullakin on ollut molemmissa raskauksissa samanlainen maha.. En muistanutkaan tuota syke-eroa, olen kuullut ennenkin että sillä saattaisi olla jotain merkitystä. Tällä sikiöllä sykkeet ovat viimeisen kolmanneksen aikana olleet 120-135, aika matalat.. Tämä puoltaisi siis poikaa!

   Poista
 3. Mä en ole koskaan tajunnut, miten vauvan sukupuolen pitäisi oikeasti vaikuttaa mahan muotoon. Vaan toisaalta tarvitseeko näitä tietääkään, riittää kun uskoo että ne on totta ;) Kummityttöämme odottaessaan äitinsä oli kyllä myös tuollainen, ettei takaa huomannut raskautta lainkaan, joten poikkeuksiakin tähän kaikkitietävään luonnonlakiin kuitenkin löytyy. Eli höpö höpö sanon minä! ;)

  Niin tai näin, hauskan näköinen tuo jo kieltämättä lähtökuopissa olevan näköinen maha, kun sitä ei todellakaan näe takaa lainkaan. Toivon, että mullakin menisi jokseenkin noin, koska koko vartalon muodon muuttuminen suuntaan muumi ei ajatuksena oikein kiehdo. Toistaiseksi vaikuttaa kyllä aika lupaavalta.

  Sitten vähän aiheen vierestä: jos sulla on aikaa, ehtisitkö kertoa vähän vauvan tarvikkeista, jotka ovat olleet teillä tarpeen tai turhakkeita? Näin ensimmäistä odottaessaan sitä on aika pihalla, ja mitä enemmän muiden kokemuksia kuulee, sitä parempi.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mä innostuinkin vastaamaan, kun joutessani tässä oleskelen. Nenänniistäjä oli ihan turha. Rintapumppukin kannattaa hankkia vasta kun tietää tarvitseeko. Kavereilta voi saada lainaan. Hyödyllisimmät oli harso läjä, jota voi käyttää kaikenlaiseen pyyhkimiseen, korvakuumemittari on mielestäni ehdoton, koska normaalilla mittarilla mittaaminen on mielestäni todella kurjaa vauvan kannalta. Itkuhälyttimen avulla pääsi joskus saunaan vauvan nukkuessa ja muutenkin hyödyllinen. Hirveästi ei kannata ostaa mitään. Tavaraa kertyy muutenkin ihan kamalasti. Mitä vähemmän sen paremmin. Mutta innolla kuuntelen blogarin mielipiteet, kun itsekin pitää täydennellä varastoja tulokasta varten.

   Poista
  2. En mäkään ymmärrä, lähinnä vain naurattaa! :) Yhtä omituisia uskomuksia kuin ne, millä saisi synnytyksen käynnistymään.. Ihan mielettömät raskausarvet mulle on kyllä tullut, vaikka kai niitä tulee (jos on tullakseen) vaikka se maha leviäisi mihin suuntaan tahansa.

   Kiitos toiveesta! Voisin koittaa jotain katsausta tehdä sitten kun on alkuun päästy uuden tulokkaan kanssa ja taas muistaa, mitä se elämä vauvan kanssa on ja mitä tarvitsee.. Sen muistan, että tosiaan hyvin perusasioilla pärjää ja tuntui, että markkinoilla on tarjolla jos jonkinlaista härpäkettä ja vanhemmille kyllä pystytään myymään ihan mitä vain! :)

   Poista
  3. Hyviä pointteja Inka! Meilläkin nenänniistäjää tarvittiin kai pari kertaa, ja silloinkin sen merkitys jäi vähän kysymysmerkiksi. Ihmettelin aina, että voiko jollain tosiaan olla niin paljon räkää päässä, että sitä tarvitsisi imeä pois... Monen tarvikkeen kohdalla on kyllä varmasti niin, että toisille se on ollut ehdoton, toisille täysin turha!

   Täytyy myöntää, että nyt toista odottaessa emme ole osanneet varustautua oikein mitenkään, kun jotenkin sitä olettaa, että kaikki nyt pitäisi olla kunnossa kun viimeksikin selvittiin... Katsotaan siis mitä yllätyksiä tulee eteen kun käytännössä taas päästään tositoimiin! :)

   Poista
  4. Mähän en edes tiennyt, että on olemassa nenänniistäjä ;) Me ollaan tässä hankintojen suhteen yleisesti vähän kahtiajakautuneita, kun toisaalta ollaan vahvasti sitä mieltä, että kyllä nyt vauva hitto pärjää ilman kuorma-autollista erikoistavaroita, mutta sitten taas näin esikoista odottaessa tekisi mieli järjestellä ja touhuta vauvaan liittyen, ja helpoitenhan tuon energian saisi purettua hankintojen tekemiseen :) Meillähän on aikaakin vielä vaikka muille jakaa, huhhuh. Onneksi tässä ennen laskettua aikaa on tulossa vielä miehen väitöstilaisuus ja omat väikkärikiireet, joten tarmo suuntautunee muualle.

   Poista
  5. Joo näissä kyllä helposti lähtis mopo käsistä, jos vaan antais mennä. Ja kaikkihan haluaa lapselleen vain parasta, ja saattaa tulla sellainen olo, että "kyllähän se ehdottomasti tuollaisen tarvitsee". No teillä tosiaan riittää muutakin, johon ylimääräistä aikaa suunnata.. Oletko kertonut, minkä alan tutkimusta teet? Tsemppiä väikkäripuuhiin! (nimim. yksi gradukin aiheutti "pientä" hampaiden kiristelyä..)

   Poista
  6. Eipä tuosta alasta ole tullut niin hirveästi puhuttua. Me ollaan molemmat materiaalitekniikan puolella, se on sekoitus fysiikkaa ja kemiaa. Väikkärissä puuhastelen LED-valojen parissa. Jotkut tepposet tää raskaus on kyllä psyykelleni tehnyt, kun ei stressaa sitten yhtään vaikka loppusuoralla ollaan :)

   Poista
 4. Siitä en tiiä, mutta siro maha - näkyy vain sivulta katsottuna :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitti! Näistä kuvista vasta huomasin itsekin, miten koominen vatsani on ollut. Jotkut sanoivat oikein hätkähtäneensä kun kuljin edellä ja käännyin yhtäkkiä, ja sieltä tulikin jumalaton maha ensimmäisenä näkyviin!

   Poista
 5. Kaunis maha sulla. Kaikki tuntemani mahanmuotoonuskojat ovat veikanneet väärin, joten mielestäni ihan yhtä toimiva kuin arpakuution heittäminen. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. :) Nimenomaan! Mahikset ovat kuitenkin 50/50, niin kyllähän se arvaus aina joskus menee oikeaankin!

   Poista
 6. Vastaukset
  1. Kiitos Minttu! Niin soma käärö teillä etten malttaisi enää odottaa meidän pikkuisen näkemistä!

   Poista
 7. Ihana masu :) Mulla oli ihan samanlainen odotusmasu kuon sulla ja vauvan sykkeet koko raskauden ajalla korkeimmillaan 148 ja tyttö tuli!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Jännityksellä odotetaan, että tietävätkö sikiön matalat sykkeet mistään mitään!

   Poista

Kiitos kun rustasit kommentin ilokseni!

© Tohkeissaan. All rights reserved.
Blogger Templates by pipdig