tiistai 8. lokakuuta 2013

Sidontakurssin saldoa

Kuten ehkä olette huomanneet, rakastan leikkokukkia. Siksi olinkin todella innoissani, kun huomasin Skanssin liikkeessä mainoksen yhden illan sidontakurssista Kauppilan Puutarhalla. Olin aiemmin yrittänyt räpeltää kimppuja ja asetelmia, mutta todellisiksi räpellyksiksi ne olivat jääneetkin. Viime viikolla pääsin asiantuntijoiden oppiin ja ilmeisesti kurssi oli kiinnostanut monia muitakin, sillä vastaava kurssi järjestetään seuraavan kerran 14.11. klo 18-20. Hauskaa oli myös tavata sattumalta erään blogin kirjoittaja kurssilla! :)


Kurssilla tehtiin syyssetelma ja -kimppu, jotka sai mukaansa. Asetelman teko oli huomattavasti helpompaa, joten sillä lähdettiin liikkeelle. Opin monia asioita, joita en ollut tullut ajatelleeksi. Esimerkiksi hoksasin, että yhdessä neilikassa tai krysanteemissa on todella paljon materiaalia asetelmaan. Samoin on vihreissä, kun yksittäisillä lehdillä pystyy piilottamaan sientä kätevästi. Vaikka asetelma näyttää runsaalta, ei siihen ole käytetty kuin 2 gerberaa, 2 neilikkaa, 1 krysanteemi, 4 salalin oksaa ja 2 nahkalehteä. Lisäksi laitoin pari lehteä keijunkukkaa ja syklaamia lähinnä testatakseni sävyjä. Näihin asetelmiin voisi siis hyvin käyttää pihalta tai ulkoistutuksista löytyviä yksittäisiä kehtiäkin.


Kimpun sitominen olikin aloittelijoille vähän haastavampaa, joten meille annettiin avuksi sidontakehikot. Sen avulla oksia on helpompi alkaa laittaa kimpun muotoon, koska lehdet ja kukat ikäänkuin lepäävät kehikon päällä. Tekniikassa korostettiin, että oksat kannattaa aina työntää kimppuun samaan suuntaan, ja pyörittää kimppua koko ajan, jolloin varret asettuvat spiraalin muotoon. Minä tietysti muistin tämän ainoan ohjeen vasta, kun olin tökkinyt puolet oksista kimppuun, ja ihmettelin, miksi kukat eivät oikein asetu...


Ensimmäisestä kimpustani tuli aikamoinen risukasa, mutta ainakin tuli opittua paljon. Ei iiiihan menisi floristin tutkintosuorituksesta läpi... Ensi kerralla ehkä muistan tökkiä varsia oikeaan suuntaan alusta lähtien, jolloin oksat pysyvät paikallaan siinä, mihin olen ne alunperin asettanut. Vähän maltillisemmin voisi myös laittaa värejä ja muotoja. :) Hyvä pointti on lisäksi se, että yleensä kannattaisi lopettaa materiaalin tökkiminen silloin, kun ajattelee lisäävänstä vielä muutaman, koska helposti tulee laitettua liikaa.

Huolimatta aloittelijan kädenjäljestä leikot piristävät kotia kummasti. Kurssi oli todella inspiroiva, ja nyt uskallan taas kokeilla kotona ainakin asetelmia. Ihanaa näperreltävää! Onko joku muu kokeillut tehdä kimppuja tai asetelmia itse?
SHARE:

4 kommenttia

 1. Kukkien sidonta on ihanaa!! Kävin kukkasidonnan perusteet - opintojakson koulussamme kesällä 2011! Blogista löytyy ainakin kolme postausta aiheesta... http://somasti.blogspot.fi/2011/06/talla-eraa-viimeiset.html
  Tuo kehikko olikin hyvä vinkki kimpun sitomisen avuksi! Kimpun sitominen ensimmäistä kertaa ei todella ole helppoa ;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Oi, tosi kivoja juttuja olet tehnyt! Erityisesti pitkävartista kimppua ja seppelettä olisi kiva kokeilla. Tällä kokemuksella en tosin osaa edes ajatella, miten pääsisi alkuun noiden teossa! :) Kivoja kukka-postauksia löysin myös tuon Kukkaset-tunnisteesi alta!

   Sellaisen sidontakehikon voi kuulemma itse väännellä esim. villiviinistä, kärhöstä, tms., mutta en tiedä miten.. Kivan kimmokkeen kyllä sain kurssista!

   Poista
 2. Oon kuullut useammalta taholta, että kukka-asetelmien tekeminen on sekä sikahelppoa että hauskaa, mutta en ole uskonut. Ehkä pitäisi joskus kokeilla :)

  Löysin tämän blogisi eilen ja tykästyin kovasti! Tykkään kovasti ihan arkisista asioista lukemisesta, ja jutuissasi on kiva tunnelma :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Oili kommentistasi! Mukava kuulla, että ihan tavallisetkin asiat ovat mukavaa luettavaa :) Aivan ihana hääkuva ja hieno idea tuo "vieraskirja"!

   Poista

Kiitos kun rustasit kommentin ilokseni!

© Tohkeissaan. All rights reserved.
Blogger Templates by pipdig