Ainekset:
1 sipuli
3 rkl voita
1 kg maa-artisokkia
2 perunaa
1 l vettä
merisuolaa
2 dl kuohukermaa
2 huoneenlämpöistä keltuaista
valkopippuria, yrttisuolaa
leipäkrutonkeja tai saksanpähkinöitä paahdettuna
Valmistus:
Kuullottele pilkottua sipulia ja maa-artisokkia voissa kattilassa. Lisää hetken päästä vesi, ja jätä poreilemaan 20-30 minuutiksi. (Tarkista välillä, ettei vesi pääse loppumaan.) Kun juurekset ovat kypsiä, soseuta keitto. Sekoita keltuaiset kerman joukkoon ja kaada joukkoon, soseuta vielä hieman, niin keitosta tulee oikein kuohkeaa. Mausta keitto yrttisuolalla ja valkopippurilla.
Paista oliiviöljyssä leipäkrutonkeja, tai paahda kuivalla pannulla saksanpähkinöitä keiton kaveriksi. Vinkin reseptistä sain täältä - en olisi mitenkään keksinyt laittaa joukkoon keltuaisia, saati tarjota keittoa saksanpähkinöiden kanssa, ilman tuota ylistettyä keittoa. Alkuperäinen ohje on ilmeisesti Glorian Ruoka & Viini lehdestä 8/2010.
Aivan tajuttoman hyvää pähkinöiden kanssa! Saksanpähkinöissä on jotenkin ihana, hieman toffeinen maku, joka vielä korostuu kevyesti paahdettuna.
Sitten vaan mukuloita kuorimaan! Suosittelen laittamaan jotain hyvää taustamusaa! :) Spotify suositteli Vuokko Hovatan uutta levyä. Tosi ilahduttava löytö!
Ei kommentteja
Lähetä kommentti
Kiitos kun rustasit kommentin ilokseni!