keskiviikko 30. lokakuuta 2013

Ruusukaali rocks!

Pari vuotta sitten en olisi voinut kuvitella, että söisin vapaaehtoisesti ruusukaalia. Jossain tarjottuna olin syönyt höyrytettyä ruusukaalia ja pystyttyäni kohteliaasti syömään lautasen tyhjäksi olin varma, että ruusukaaliin en tule koskaan enää koskemaan. 

Onneksi viimesyksynä törmäsin parissakin blogissa ruusukaaliresepteihin ja kokeilin ruusukaalia uusilla tavoilla - paahdettuna ja pannulla paisteltuna. Olen melko varma, että sain inspiksen Eeva Kolun Kauhaa ja Rakkautta -blogista, mutta nyt reseptiä etsiessäni en kertakaikkiaan löytänyt sitä tuon blogin arkistosta... Heitin siis ainekset aika lonkalta, mutta osui kyllä ihan nappiin!


Puolitin ruusukaalit, leikkasin kannan kolmionmallisesti pois ja kuorin ohuimpia kerroksia erilleen. Paistelin voissa ensin kovempia keskustoja ja sitten myös lehtiä. Lisäsin ripauksen himalajan suolaa ja teelusikan kärjellä fariinisokeria. Varo paistamasta liikaa, jotta purutuntuma ei häviä. Pekaanipähkinöitä paahdoin kuivalla pannulla (tämä kannattaa siis tehdä ensimmäiseksi) ja sekoitin ne lopuksi joukkoon. Unohdin heittää joukkoon viinietikkaa tai sitruunamehua, mutta muistan, että viimeksi se toi kivasti hapokkuutta suolaisen ja makean rinnalle. 

Aaah miten taivaallista, kaikki sopi yhteen niin täydellisesti! Anna ruusukaalille mahdollisuus ja se vie sydämesi! :) 
SHARE:

2 kommenttia

  1. Lisäke joulupöytään bongattu :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiva, ajattelin tätä itsekin joulupöytään kun tein taas viime viikolla ja maistui niin tolkuttoman hyvältä! :)

      Poista

Kiitos kun rustasit kommentin ilokseni!

© Tohkeissaan. All rights reserved.
Blogger Templates by pipdig