keskiviikko 2. lokakuuta 2013

Luonnollista hiuksille

Kun olin vaihtanut meikkituotteet luonnonkosmetiikkaan, aloin kokeilla myös luonnollisempia hiustenhoitotuotteita. Olin aiemmin kokeillut Santen ja Logonan shampoita, mutta ne eivät mielestäni pesseet hiuksia kunnolla, vaikka olisin pessyt kaksi kertaa putkeen. Inhoan likaisia hiuksia, joten ne tuotteet saivat jäädä. Ostan luonnonkosmetiikkani yleensä turkulaisesta Greenlipsistä, ja siellä he kertoivat silloin uudesta Less Is More -sarjasta. Onneksi annoin sille mahdollisuuden, koska ne ovat aivan eri luokkaa kuin aiemmin mainitsemani. Less Is More onkin ensimmäinen ammattilaiskäyttöön kehitetty, täysin luonnollinen hiustenhoitosarja.Mallowsmooth Conditioner sisältää mm. Ruusunmarjan siemenölyä, Malvauutetta, kookosöljyä, aromaattisia öljyjä (ainakin kaikki nämä luomusertifioituja raaka-aineita). 99,7 % tuotteen kokonaisraaka-ainemäärästä on luonnollista alkuperää ja 38 % kokonaisraaka-ainemäärästä on luomuviljeltyä. (Lähde)  Aloe Mint Shampoossa puolestaan aktiivisina ainesosina ovat mm. luomusertifioidut Aloe Vera, Peltokorteuute, Metsähunaja, ja aromaattiset öljyt. Shampoon raaka-aineista 100 % on luonnollisia ja 28 % luomusertifioituja.

Käytän Mallowsmoothia, koska minulla on aika kuivat ja karheat hiukset. Koska hiukseni ainakin ennen rasvoittuivat melko nopeasti, aloin käyttää shampoona Aloe Mint:iä, koska se lupasi tuuheuttaa ja virkistää hiuspohjaa. Tämä kombinaatio sopii minulle oikein hyvin. Ihmettelin tällä viikolla, että hiukseni eivät rasvoitu enää ollenkaan niin nopeasti kuin ennen. En tiedä, johtuuko se näistä tuotteista, mutta muutos oli kuitenkin niin selvä, että kiinnitin siihen huomiota. Olin vähän aika käyttänyt välissä tavallisia tuotteita, kun halusin käyttää purkit ja putelit loppuun. Täytyy kuitenkin sanoa, että sekä shampoon että hoitoaineen täytyy antaa vaikuttaa hieman kauemmin kuin tavallisten tuotteiden. Tai no, kehotetaanhan tavallisiakin tuotteita pitämään hiuksissa jonkun aikaa, mutta minä olin tottunut pesemään ne suhteellisen pikaisesti pois.


Minulle ei niinkään tärkeää ole kosmetiikassa tuotteiden luomulaatuisuus, vaan luonnollisuus. Siis se, että raaka-aineet ovat luonnollista alkuperää, eikä synteettisesti valmistettuja kemikaaleja. Sertifioidussa luonnonkosmetiikassa ei käytetä synteettisiä kemikaaleja, esimerkiksi silikoonia, parabeeneja, väri- tai säilöntäaineita. Tavallisessa kosmetiikassa on paljon haitallisia ja turhia aineita, minkä vuoksi esim. Tanskassa suositellaan raskaana olevien välttämään kosmetiikkaa. Iholla olevat kemikaalit imeytyvät ihon läpi verenkiertoon, erityisesti raskauden aikana, kun pintaverenkierto on lisääntynyt.

Koska haluan tuotteiden olevan ennen kaikkea toimivia, käytän muotoilutuotteina edelleen hyväksi havaitsemiani Osiksia... En vain ole löytänyt luonnonkosmetiikasta riittävän hyvää lakkaa. Nämä onneksi kehittyvät koko ajan ja valikoima lisääntyy. Monilla voi olla negatiivinen mielikuva luonnonkosmetiikasta, jos on kokeillut vielä lapsen kengissä olevia, keskinkertaisia tuotteita. Minua kiinnostaisikin tietää, millaisia kokemuksia muilla on luonnonkosmetiikasta, kun itsekin olen vielä aika noviisi näissä asioissa. Nykypäivänä tietoa on saatavilla netistä ihan valtavasti, mutta jotenkin kokemusten vaihto toimii paremmin kuin surffailu ja tietoähky, vai mitä?
SHARE:

5 kommenttia

 1. Minkä hintaista tuon merkin shampoo ja hoitoaine on?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Onhan ne suht tyyriitä, mutta olen ajatellut, että mieluummin maksan kunnon raaka-aineista, kuin täyteaineista ja vedestä. Käytän näiden ohessa satunnaisesti niitä kehnompia Santen ja Logonan puteleita loppuun myös, kun en raaski poiskaan heittää.

   http://www.greenlips.fi/product/17/less-is-more-aloe-mint-volume-shampoo

   Poista
 2. Mä ostin kesällä Ruohonjuuresta Attitude-merkkistä hoitoainetta ja palashampoon (en muista merkkiä). Oon ollut tyytyväinen molempiin. Mullakin on vielä jäljellä vanhoja kemikaalipurkkeja, joita käytän sitten saunavuorolla. Toihan on aika jännä, kun Tanskassa on raskaanaolevilta kielletty kaikki kemikaalit ja Suomessa ei oikein oteta kantaa. Mä en ole ikinä ollut mikään kemikaalien suurkuluttaja, joten en ole nyt sitten vähentänytkään.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Uusien tuotteiden kokeilu on aina vähän ärsyttävää hakuammuntaa, kun sitten harmittaa, jos on maksanut huonosta. Noiden loppumisen jälkeen voisin taas kokeilla jotain halvempaa, mutta sitten jos laatu ei olekaan niin hyvää, harmittaa rahan hukkaan meno, kun joutuu taas ostamaan uuden.

   Joo, mua on paljon mietityttänyt Tanskan linjaukset ja siellä tehdyt tutkimukset. Mutta kun en tunne näitä asioita riittävän perusteellisesti, en voi väittää kenenkään olevan oikeassa tai väärässä. Ajattelen kuitenkin, että varmasti tanskalaisten löydöksissä on perää. Kun tämän tien ja laadukkaat tuotteet on löytänyt, en näe mitään syytä, miksi siirtyisin takaisin vanhaan.

   Poista
  2. Joo, kyllä itekin oon enemmän sillä kannalla että niin vähän kemikaaleja kun mahdollista. Ihan hyvin pärjää luonnonmukaisilla tuotteilla.

   Poista

Kiitos kun rustasit kommentin ilokseni!

© Tohkeissaan. All rights reserved.
Blogger Templates by pipdig