torstai 10. lokakuuta 2013

Vatsa ennen viimeistä kolmannesta

Miten viimeinen kolmannes voi startata jo? Havahduin tähän todellisuuteen muistaessani, että ensi viikolla on aika TYKS:iin verenohennuslääkityksen aloitusta varten. Meillä kulkee suvussa sellainen pieni geenivirhe (FV:n geenivirhe, APC-resistenssi), että trombiriski on hieman suurempi, kuin tavallisesti. Ja kun raskaus altistaa muutenkin veritulpille, niin tässäkin raskaudessa aloitetaan Klexanen piikitys viimeisellä kolmanneksella varmuuden vuoksi. Minulla ei ole koskaan ollut mitään verisuonitukoksia, eikä mitään oireita geenivirheen vuoksi, mutta koska asia on tiedossa, on se huomioitu raskauden seurannassa.


Kuitenkin, vatsa on alkanut painaa nyt todella tuntuvasti. Istuminen onnistuu takakenossa ja toisaalta seisominen alkaa olla raskasta, koska välillä pitkä seisominen alkaa heitättää. Vielä pitäisi melkein 2 kuukautta jaksaa töissä... En yhtään muista, että ensimmäisessä raskaudessa olo olisi ollut näin tukala näin aikaisin. Iltaisin närästää, vaikka vatsa ei edes vielä ole korkealla. Noo, onhan tässä loppusuorassa paljon hyvääkin - vauvan liikkeet tuntuvat ja näkyvät, vatsa venyy ja tärähtelee potkujen voimasta.

Pitäisi ehkä alkaa miettiä, onko meillä kaikki vauvaa varten. Jotenkin oletin, että kaikki löytyy entuudestaan, mutta sitten muistin, että paljon on annettu poiskin. Ja missähän on esimerkiksi äitiyspakkauksesta saatu makuupussi? Olisi ehkä järkevää penkoa kaappeja ja laittaa paikkoja kuntoon, kun vielä jaksan. Tuleva isosisko on niin innoissaan, että olisi halunnut nukkua vaunukopassa ja pukee jatkuvasti pieniä bodeja päälleen! :) Eli kun minä järjestän, niin hän levittää!

Torstaisiivous tehty, viikonloppu tuntuu jo alkaneen!
SHARE:

2 kommenttia

  1. Vastaukset
    1. Kiitos! Ihastun tuohon itsekin joka kerta uudelleen. Tosi lämmin, vaikka onkin "reikäinen!" Löytyi Benettonin alesta viime vuonna.

      Poista

Kiitos kun rustasit kommentin ilokseni!

© Tohkeissaan. All rights reserved.
Blogger Templates by pipdig