maanantai 7. lokakuuta 2013

Mineraalimeikeillä hyvä iho?

Maanantaita!

Heti viikon alkuun hieman pohdintoja kosmetiikasta... Tutustuin luonnonkosmetiikkaan ja mineraalimeikkeihin pari vuotta sitten tuttavan suosituksesta. En ollut lainkaan ollut kiinnostunut luonnonkosmetiikasta aiemmin, koska en vaan "törmännyt aiheeseen", enkä ollut kyseenalaistanut kosmetiikan kemikaaleja. Kuitenkin kun hän selvitti minulle muutamia perusasioita ja perehdyin hieman aiheeseen, alkoi luonnollisempi vaihtoehto houkutella.

En varmasti olisi tutustunut näihin mineraali-ihanuuksiin koskaan, jos en olisi käynyt liikkeessä "koemeikissä". Olin tottunut käyttämään "nestemäisiä" meikkivoiteita, jotka levitettiin sienellä, joten olin todella skeptinen mineraalimeikkien suhteen - miten pelkkä hieno jauhe voisi levittyä iholle tasaisesti ja peittää ihon virheet ja punakkuuden? Varsinkin ennen minulla oli todella punoittava iho, ja erityisesti poskilla oli paljon näppyjä.


En tiedä, onko luonnonkosmetiikan käytöllä ollut merkitystä näppyjen ja punoituksen radikaaliin vähenemiseen, mutta en keksi sille muutakaan selitystä. Barefaced Beauty:n mineraalimeikit ovat 100 % luonnonkosmetiikkaa. Niissä ei käytetä mitään kemikaaleja, parabeeneja, öljyjä, alkoholia, talkkia, eikä esim. synteettisiä väriaineita. Tavallisissa meikkivoiteissahan on mm. synteettisiä öljyjä, jolloin iho ei pysty hengittämään kunnolla. Ja jos meikkivoiteessa on öljyä ja vettä, on lisäksi on pakko käyttää emulgaattoreita, jotta nämä sekoittuvat keskenään ja vielä säilöntäaineita säilyvyyden parantamiseksi. (Luonnonkosmetiikassakin on toki voidemaisia meikkipohjia > silloin öljyt, emulgaattorit ja säilöntäaineet ovat luonnollisia.) Lue lisää esim. Jolien sivuilta, erityisesti kohta Mitä eroa on luonnonkosmetiikalla ja tavanomaisella kosmetiikalla?, joka selvittää asian kattavasti. Itse en ole mikään asiantuntija.

Luonnollinen mineraalimeikkipohja on siis nerokasta! Ei tarvita mitään ylimääräistä, ainoastaan louhittua mineraalia. En tiedä, miten se on mahdollista, mutta minulle on riittänyt se, että meikki toimii. Aluksi minulla oli vaikeuksia levittää meikkipohja kabukilla (tuolla isolla sudilla). Silloin meikki jäi epätasaiseksi eikä pysynyt iholla kunnolla. Onneksi kyse oli vain omasta harjaantumattomuudestani ja kävinkin liikkeessä näyttämässä ongelmaani ja saamaan kädestä pitäen opastuksen meikkipohjan levitykseen. Muuten - en olisi pystynyt valitsemaan oikeaa sävyä pelkän värikartan avulla, joten visiitti liikkeeseen oli ehdoton. Greenlipsiltä saa myös tilattua pieniä testikokoja, jos ei pääse käymään paikan päällä.
Kuva

Käytän sekä mineraalimeikkipohjaa, että päälle huiskittavaa viimeistelypuuteria. Monen mielestä viimeistelypuuteria ei tarvitse, koska meikkipohja pysyy kiiltämättömänä ilmankin, mutta minusta se viimeistelee meikin kivasti. Se on kuin ohut huntu pohjan päälle. Lopuksi BareFace Beautyn mineraaliposkipunaa, joka antaa ihanan hehkun kasvoille. :)

Tavallisella kosmetiikalla en ikinä saanut näin tasaista, pysyvää ja luonnollista pohjaa. Iho ei näytä pakkeloidulta, mutta silti virheet peittyvät tehokkaasti. Jos on tarve, niin mineraalimeikkipohjaa on äärimmäisen helppo korjata - sen kun levittää uuden kerroksen meikkipohjaa päälle ja meikki näyttää taas uudelta. Näin olen tehnyt, jos olen lähtenyt illalla ulos, mutta esimerkiksi työpäivän aikana meikkiä ei tarvitse ikinä korjailla.

Siis jos joku vielä epäröi luonnollisten mineraalimeikkien kanssa, niin kehotan ehdottomasti testaamaan. Oikeastaan en keksi mitään syytä olla kokeilematta! Satsaa kuitenkin myös kabukiin ja opettele tekniikka - tavallisella "puuterihuiskulla" et pysty levittämään mineraalimeikkipohjaa siististi.

Tulipa raapustettua, ja paljon jäi varmaan vielä kertomatta.. Ehkä joskus saan aikaiseksi tehdä ennen-jälkeen kuvat? Jos testaatte näitä, niin jakakaahan kokemuksia kommenteissa!

Reipasta alkavaa viikkoa! Heh, itse juuri stoppasin kuntosalin kuukausimaksun, että ei paljon reippailla... Pelkään jumppakäyntien jäävän nyt aika vähälle, kun jatkuvasti supistaa, vaikkakaan ei kivuliaasti onneksi.
SHARE:

Ei kommentteja

Lähetä kommentti

Kiitos kun rustasit kommentin ilokseni!

© Tohkeissaan. All rights reserved.
Blogger Templates by pipdig