sunnuntai 1. helmikuuta 2015

Pullapäivä

korvapuusti, voisilmäpulla, leivonta, leivinlauta


Eipä ole pullaa tullut leivottua sitten sen vappuisen munkkiepisodin (klik)... Mistä lie perjantaina iski akuutti pullanhimo, ja lähestyvä laskiainen antoi viimeisen syyn kaivaa pitkästä aikaa yleiskone esiin. Nöpön aamu-unien aikaan ehdimme hyvin leipoa pullat rauhassa, syömäänkin muutaman. Juu, siis söin kolme (!) uunituoretta pullaa, ja kyllä tuli paha olo... Väsytti, turvotti, päätä särki. Että on siinä hiilaripöhössä varmaan jotain perää. :/ Mutta uunituoreinahan ne ovat ihan parhaita. Ei niitä seuraava päivänä enää niin ilolla tule syötyä.

uunituoreet pullat laskiaispullat voisilmäpullista


Meillä oli tänään varsinainen pullapäivä, kun E:llä oli Lahjan Tyttöjen juhlanäytös, ja esityksen nimi oli Pulska Pulla. :) Nimi saa kuulemma lapset aina nauramaan. Esitys oli hieno, äiti oli ihan pakahtua ylpeydestä, kun pikkuneiti veti niin komean loppuasennon - toinen polvi maahan, kädet kattoon, selkä suoraksi ja suupielet lavan reunoille asti hymyyn! <3 Siellä se säkenöi, rohkelikkoni!
SHARE:

8 kommenttia

 1. Jumpe kun näyttää hyvälle! Mikään ei kyllä voita tuoretta pullaa ja varsinkaan sitä tuoksua!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No niinpä! Ja jo se hetki, kun lisäsin taikinaan kardemummaa.. Ai että tuoksui ihanalta pitkästä aikaa, saati sitten uunista ottaessa..

   Poista
 2. Ai että näyttää hyviltä ja toinen on niin tohkeissaan. Kyllähän tässä pullahiirtä alkoi kummasti kolottamaan näitä katsellessa. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kyllä, siis oli niin kertakaikkisen hyvää!! Harmi vaan, että pienempää pullataikinaa on vaikea tehdä, ja puolen litran taikinasta tulee aina niin kauheasti.. Parasta olisi, kun saisi aina vain niitä uunituoreita! :)

   Poista
 3. Vitsit kun näyttää hyvältä, vaan niin tuore pulla aina taitaa näyttää, varsinkin kun se tehdään kotona alusta alkaen itse :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niinpä, ei sitä vaan voi vastustaa.. Harmi vaan, kun puolen litran taikinasta tulee aina niin paljon pullaa, ettei viitsi kovin usein tehdä. Parhaita ne kuitenkin ovat uunituoreita. Mutta onneksi yleensä voi viedä jollein vähän tuliaisia! :)

   Poista
 4. Oijoijoi! Tuore pulla on kyllä niiiiiiiin parasta(!) Muuten se ei kyllä kumma juttu juurikaan maistu... Itsellä ei tule leivottua pullaa koskaan kun anoppi on niin kova leipuri :D. Tosi herkun näköisiä nuo teidän, nam! Ja varmaan kiva leipomishetki.

  P.S. Minulla on sinulle haaste blogissani! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voi kiitti se oli niin kiva haaste! Tosi ilahduttavaa, laitetaanpa hyvä kiertämään! :)

   Ei minunkaan ole tullut pitkään aikaan leivottua. Äiti jo pyysi yleiskonetta takaisin, kun se minulla seisoi monta kuukautta rempan ja muiden kiireiden keskellä kaapissa ihan toimettomana.. Mutta mä ajattelin, että kyllä täällä taas ruvetaan leipomaan! :D

   Poista

Kiitos kun rustasit kommentin ilokseni!

© Tohkeissaan. All rights reserved.
Blogger Templates by pipdig