torstai 26. helmikuuta 2015

Voi sitä inspiraation määrää! / Sisustusilta Kodin1:llä

Nyt menee kuulkaa koti kuntoon kerralla - niimpal kaik nättii oli Raision Kodin1:llä esillä. Olimme Åblogien kanssa saaneet kutsun tulla kuulemaan kevään sisustustrendeistä sekä erityisesti Annon mallistosta Raision Kodin 1:lle, ja meitä olikin taas paikalla aika liuta. Kamerat räpsyivät ja puhe sorisi, kukin vuorollaan ja toinen toistensa lomassa peppu pystyssä tai kyykkyharjoitukset meneillään. Naureskelimme, että ei tänne yksin kehtaisi tulla kuvailemaan, mutta nyt oli hyvä hukkua massaan ja kuvailla kauniita esillepanoja.
Riija Huhta-Aho kertoo Anno-malliston uutuuksista


Tavaratalojohtaja Jarmo Ahlroos toivotti meidät tervetulleiksi ja kertoi hieman Kodin1:stä. Oli yllättävää kuulla, miten energiatehokas tuo melko uusi tavaratalo on. Rakennus on Pohjoismaiden ensimmäinen passiivimyymälärakennus ja mm. valojen sähkönkulutus automaattisesti vähenee tarpeen mukaan. 

Pia Lehtovuori ja Riija Huhta-Aho kertoivat Annon malliston ilmeestä sekä kevään uutuuksista. Mielenkiintoista oli se, että Anno-malliston tuotannossa otetaan eettiset ja ekologiset seikat monella tapaa huomioon. Muun muassa osa tuotteista valmistetaan edelleen Suomessa, monet lasituotteet valmistetaan kierrätyslasista, tehtaiden työoloihin on kiinnitetty paljon huomiota ja tehty konkreettisia toimia yhteisöjen hyvinvoinnin eteen. Mukana esittelykierroksella oli myös Kodin1:n visualisteja, jotka kertoivat myymäläesillepanoista, sommittelusta sekä vastailivat muihin uteliaisiin kysymyksiimme.


klaus haapaniemi kettu tanssi lautanen

Alakerran sisääntulossa oli taas monenmoista ihasteltavaa, kaikkea pientä, jolla kodin ilmettä voisi päivittää helposti. Nyt oli mukavasti pieniä apupöytiä ja tasoja tarjolla, sellaisia olen etsinyt. Nuo Klaus Haapaniemen uudet Tanssi ja Kettu ovat aivan upeita. Kauniiden kuvien yksityiskohtia ei väsy katselemaan, silmä seikkailee kuvassa eikä malta päästää irti. Vähän kuin hyvässä valokuvassa!kodin1 sisustus tavaratalo raisio

raisio kodin1 sisustus makuuhuone

kodin1 raisio


Yläkerrassa olikin laitettu lähes koko paletti uusiksi. Tiloja oli avarrettu seiniä kaatamalla ja osastoja ryhmitelty loogisemmin asiakkaiden toiveiden mukaan. Myymälässä oli useita todella kauniita, harkiten mietittyjä tiloja, joihin olisin melkein voinut jäädä asumaan - aina teki mieli palata ihastelemaan ja ottamaan vielä yksi kuva. Silloin sisustus/esillepano/stailaus/kuva toimii, kun siinä silmä lepää, näin tuli todettua. Vielä, kun osaisin siirtää tuota harmonista ilmettä tänne omiinkin nurkkiin. Se on kyllä helpommin sanottu kuin tehty. Toisilla sitä silmää on enemmän kuin toisilla. Mutta hei nythän mä tajusin kun katsoin tuota Anun meille jakamaa ryhmäkuvaa, että nuo visualistit Kodin1:n henkilökunnassa ovat sisustusneuvojia (luki kissankokoisilla kirjaimilla paidassa, mutta en näköjään noteerannut sitä paikan päällä). Ehkä sitä voisi rohjentua kysymään vinkkejä myös heiltä? Minun on usein vaikea kaupassa hahmottaa sopiiko tuo meille ja miltä se näyttäisi tuon ja tuon kanssa. Sitten jahkailen tunnin verran ja lähden tyhjin käsin, kun en ole aivan varma. 

Ryhmäposeeraus pitkän, mutta antoisan kierroksen jälkeen. :) Kuvasta kiitos Anulle! Kuvaajana Teija.


Kiitos oikein mukavasta, avartavasta ja ennenkaikkea inspiroivasta illasta tavaratalojohtaja Ahlroosille, Annon asiantuntijoille, Kodin1:n henkilökunnalle sekä erityisesti Teijalle, joka iltaa lähti järjestämään! Liian vähän ehti taas vaihtaa kuulumisia ihanien blogitoverien kanssa, mutta ensi kerralla sitten taas!

Perjantaita kohti, JEI!
SHARE:

16 kommenttia

 1. Onpas kivoja juttuja, tässä kevätterassifiiliksillä bongasin montakin yksityiskohtaa, jotka sopisivat meidän terdelle niimbal kauhhian hyvin ;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No voi kun kiva! Sinulla on varmaan taas ihanat terassisuunnitelmat! Voi kun pääsisi jo sitä suunnittelemaan.. Saattaa olla, että meidän terassiprojektissa menee vuosi jos toinenkin.. Toisaalta ollaan kyllä sellaisia terassi-ihmisiä, että varmasti jo ensi kesänä tulee niin kova terden tarve, että sitä on vaan pakko ruveta rakentamaan.. :)

   Poista
 2. Hienoja kuvia sait ja kivan jutun kirjoitit. Ja olitpa nopea! Itse ehdin vasta kuvat koneelle siirtää ja kertaalleen vilkaista läpi. :D

  Oli mukava päästä tutustumaan sinuun ja muihin. Seuraavaan kertaan! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos kovasti! On aina niin ihanaa, kun tulee tilaisuus päästä kuvailemaan kauniita ympäristöjä.. No joo olin ehkä aika nopea, mutta täytyy kyllä isoin kunnia antaa Lightroomille. Se on vaan niin nopea.. Jokaisen näistäkin kuvista kävin läpi, mutta sillä työskentely onnistuu niin nopeasti. Ja runosuoni kun pulppuaa, niin silloin se lähtee! :)

   Kiitos samoin, oli oikein kiva tutustua! Nähdään taas!

   Poista
 3. Oijoijoi! Ompa teillä ollut upea kokemus siellä! :-D Olisi kiva osallistua itsekin tuollaiseen, kun paljon
  Annonkin tuotteita tulee ostettua :-)
  Mukavaa viikonloppua! :-)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No oli kyllä, mielenkiintoisiin juttuihin olen päässyt mukaan, kiitos kuuluu Åblogien porukalle! :) Anno sai kyllä nyt paljon lisäpisteitä ainakin minulta, kun kuulin vähän ideologiaa ja tarinaa tuotteiden takana.

   Poista
 4. Ootpas sä ollut nopea! Oli kyllä mukava ilta ja oli kiva nähdä kaikkia!!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hih, kyllä! Silloin tulee nopeiten kirjoitettua ja kuvat tsekattua, kun on vielä tuore inspiraatio päällä! :) Kiitos Saija niin oli, sinullakin niin iso poika jo! <3 Hienosti pikkuinen jaksoi!

   Poista
 5. Ihania uutuukisa tulossa. Anno on meidän mökin luottosisustaja :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No on kyllä, ihastuin moneen juttuun! Ja Anno profiloitui silmissäni kyllä taas asteen kiinnostavammaksi, kun kuulin tarinaa tuotemerkin takana.

   Poista
 6. Ihania kuvia oot ottanut! Oli kyllä taas niin kiva ilta, kiitos seurasta! <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voi kiitos Kaisa, ilo kuulla! :) Ja niin olikin, hauskaa nähdä teitä pitkästä aikaa! Toivottavasti taas pian jotain häppeningiä!

   Poista
 7. Vitsi kun kiva postaus, mahtavia uutuuksia tulossa!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos kivasta palautteesta Satu! Minustakin oikein raikkaalta näytti, niin paljon oli kaikkea ihanaa, että pitäisi mennä kokonaan toisella kertaa paremmin katselemaan "sillä silmällä".

   Poista
 8. Upeita kuvia onnistuit taas kerran saamaan. Mutta olipa kuvattavakin kaunista - minulle jäi monta juttua hankintalistalle - ja kaikki sellaisia, joita olin aikonut muutenkin ostaa, mutta nytpä tiedän mistä ja millaisia;)
  Ja kiva oli myös pitkästä aikaa nähdä - on meillä upea porukka!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voi kiitos kovasti Lady! Kyllä sillä on iso merkitys, että paikat ovat kauniita. Se myös inspiroi ottamaan kuvia.. Minullekin tuli valtava mattoinspiraatio, ja niitähän meiltä on puuttunutkin, joten hyvään saumaan tuli tämä. Bongasin parikin potentiaalista. :)

   Poista

Kiitos kun rustasit kommentin ilokseni!

© Tohkeissaan. All rights reserved.
Blogger Templates by pipdig