tiistai 3. helmikuuta 2015

Tuorein valaisinihastus - Vita Carmina lastenhuoneeseen

design valaisin kajaanin valomaailma vita suomesta

Saatiinhan se paikoilleen, vieläpä ennätysajassa! Usein tällaisiin projekteihin menee monta viikkoa ennen kuin tulee tartuttua toimeen, mutta tiedä sitten mikä meihin meni.. Ai niin se oli se deadline, kun toinen lastenhoitokuvioon osallistuva perhe oli tulossa käymään (tsekkaamaan, voiko täällä lapset leikkiä) ja piti saada kummallisesti kenollaan keikkuva valaisin vaihdettua. Onneksi on deadlineja, vai mitä?

Reality - moottorisaha (!) ja legot pitkin, ja tietty molemmat haluaisivat yhtä aikaa syliin ja soittamaan. :)
Ja mikä siinä sitten oli niin vaikeaa, yhden lampun asennuksessa? Korkeus tässä huoneessa, kuten myös ruokailutilassa on noin 6 metriä, joten asennusta varten täytyi kantaa sisään ja koota valtavat rakennustelineet. Lisäksi olin tilannut valaisimen ilman sähkökalusteita, koska emme olisi tehneet normaalinpituisella johdolla mitään, joten sopivat sähkökalusteet ja ripustusketjut piti hankkia myös. Nyt kun olen Liisan opastuksella perehtynyt valaistukseen ja polttimoihin (kelvineihin, lumeneihin ja watteihin), tuotti oikeanlaisen polttimon valinta myös hieman päänvaivaa. Liisa vinkkasi, että lastenhuoneessa olisi hyvä käyttää täyden spektrin päivänvalolamppua, joten lueskelin asiasta hieman, ja tulin ylipuhutuksi täyden spektrin päivänvalolampun hyödyistä. Voisin niistä joskus varmaan kirjoitella, jos asia on teillekin yhtä vieras, kuin minulle aiemmin?

kajaanin valomaailma Design valaisimet


Tilasin tämän Vitan uutuusvalaisimen Carminan Kajaanin Valomaailmasta, samoin kuin ruokahuoneen Artecnica Phrena -valaisimet. Ne näkyvät mm. tässä jutussa, mutta yritän joku päivä ottaa kuvan valo päällä. (Carminaa kuvatessa taisin tajuta, miten saan valaisimen kuvattua valo päällä ilman, että valaisin ylivalottuu...) Alunperin minun piti hankkia lastenhuoneeseen Vitan Silvia, jota Liisa ehdotti, mutta kun näin Valomaailman FB-sivuilla uutuuden, Carminan, näin sen heti sopivan moneen tilaan. Se on mukavan pehmeä muotokieleltään, ei niin terävä kuin Silvia. Silvia jäi kyllä kutkuttelemaan, ja on harkintalistalla lasten yläkerran huoneeseen. ;)

Valomaailmassa oli mielestäni yllättävän laaja valikoima kauniita valaisimia. Löysinpä design-valaisinten joukosta monta iki-ihastustanikin. Olen jo monta vuotta sitten puhunut miehelle, että makuuhuoneen valaisimeksi haluaisin Tord Boontjen Ikaruksen ja jonnekin (ihan sama minne), Garlandin. Se on niin herkkä, siro ja kaunis. Garland tarvitsee kuulemma usein kaksi varjostinta näyttääkseen riittävän runsaalta... Mutta tosiaan vielä ovat toivelistalla, ehkä sitten joskus, kun (jos) saamme makkarimmekin rempattua.

Onko teillä jotain valaisinhaaveita? Kärsiikö joku muu ylipäätään valaisinhulluudesta? Mistä olette löytäneet kauniita valaisimia? Minusta tuntuu, että kaikissa kaupoissa on sama valikoima, eikä mikään oikein meinannut sytyttää tätä valaisinintoilijaa.. Mutta voih, näitä jaksan tuijotella! <3 
SHARE:

14 kommenttia

 1. Kaunis valaisin ja ajaton ostos aivan varmasti! Kirjoita ihmeessä joskus päivänvalolampuista. Täällä myös yksi valaisimiin hullaantunut. Viimeisin ostos oli Kotilaiturilta löydetty vanha tehdasvalaisin, josta voisinkin postata joku päivä. Toisaalta olen myös ihastunut siihen, miten valaisimilla ja valolla saa luotua erilaisia tunnelmia - ja sitä vartenhan tarvitaan niitä valaisimiakin ;) Eli ihan on kaikki tarpeeseen, sulla ja mulla.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Uskon, että tälle löytyy aina paikka jostain meillä! Oi, tehdasvalaisin on varmaan tosi kiva!! Jotain sellaista kunnon rouheaa valaisinta minäkin olen etsinyt näiden hempeiden kaveriksi. Joo me laitoimme remontin yhteydessä nyt niin paljon yleisvaloa, että illalla se on vähän liikaa. Nyt haasteena on löytää kiva kombo muita pöytä-, lattia-, seinä- ja kohdevalaisimia, joilla luoda pehmeämpiä tunnelmia silloin kun ei tarvita täyttä valaistusta..

   Poista
 2. Aivan upea!! <3 Täydellinen.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Jasmina, minäkin käyn sitä usein ihastelemassa, on se nätti! :)

   Poista
 3. Vastaukset
  1. Siitä hyvän valaisimen varmaan tunnistaa, että sitä tekee mieli katsella! :) Ja kun se on tuollainen kauttaaltaan "peitetty"/ei häikäise, niin sitä pystyykin tuijottelemaan. :)

   Poista
 4. Kaunishan se on!
  Ilman muuta kirjoittele valaisevaa asiaa lampuista :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Oi kiva kun muitakin kiinnostaa lamppu- ja valaisinjutut, laitetaan listalle! :)

   Poista
 5. Vastaukset
  1. Oi niin on, sen oikean näköjään tunnistaa heti kun näkee! Olin etsinyt kivaa valaisinta tosi pitkään, mutta tähän sytyin heti nähdessäni sen nettisivuilla!

   Poista
 6. Todella kaunis! Minuakin kiinnostaa kuulla lisää näistä valaisinasioista! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiva kuulla Jenni! Koitetaanpa kehitellä juttua, kuitenkin sillä silmällä, että minähän en ole mikään asiantuntija.. :)

   Poista
 7. Toi on kyllä kiva! Valaisinhommat on musta kanssa tosi hankalia. Jotenkin on tosi vaikeaa löytää mitään omaa silmää miellyttävää, etenkin, jos budjetti on jonkinlaisena esteenä. Ja vaikka itsekin eräänlaisten valonlähteiden kanssa työskentelen, on silti nykyään vähän vaikeaa luovia lumen-kelvin-viidakon läpi. Siis kirjoita ihmeessä aiheesta :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No kyllä, tosi sekavaa, eikä mikään tekninen ole ikinä ollut ominta alaani.. Mutta hienoa, että näistä on alettu vähän ottaa selvää, eikä ainoa vaihtoehto ole enää 40 watin hehkulamppu. Kyllähän se budjetti oman rajoitteensa laittaa.. Muttta ainakin nämä Vitat ja Phrenat joita olen meille hankkinut, ovat varmaan design -valaisinten edullisimmasta päästä, silti tosi kauniita ja minusta ajattomia. Heijastavat valon kauniisti mutta häikäisemättä. Ja kauniissa design-valaisimissa on tietty aina sekin pointti, että yleensä ne säilyttävät arvonsa hyvin, jos tulee vaihtelun tarve. Ja myös nyt kun noita olen katsellut, niin kyllä siinä muotoilussa on jotain niin kaunista, että valaisinta vaan tekee mieli katsoa ja katsoa.. Ihana valaisin on ilo silmälle! Siksi on ihana, että sitä voi katsoa päin sokaistumatta! :)

   Poista

Kiitos kun rustasit kommentin ilokseni!

© Tohkeissaan. All rights reserved.
Blogger Templates by pipdig