keskiviikko 18. helmikuuta 2015

Ruokailutila ennen ja jälkeen

Upea auringonpaiste tänään! Kuljeskelin kameran kanssa aamupäivällä enkä meinannut malttaa laskea sitä käsistäni - niin hienoa vain räpsiä kuvia vailla sen suurempaa miettimistä, että riittääkö valo. Siinäpä syy kuvatulvaan!


ikea byholma nojatuoliJa tässä vastavaloon kuvauksessa Lightroom on osoittautunut ihan verrattomaksi kaveriksi. Aiemmin piti valotusta säätää pidemmäksi, jotta sai kuvaan tarpeeksi kirkkautta. Silloin kuitenkin ikkunat ja valoisat paikat paloivat puhki. Lisäksi usein oli vaarana se, että kuvaan tulee liike-epäterävyyttä, kun valotusaika on liian pitkä, esimerkiksi 1/60s. Ainakaan oma käteni ei pysy niin vakaana. Mutta nyt voin säätää valotuksen hyvin lyhyeksi ja katsoa vain, etteivät valoisat paikat, kuten ikkunat pala puhki ja voin Lightroomissa lisätä kirkkautta sekä nostaa varjopaikat esiin. Voisinkin laittaa seuraavaan postaukseen kuvat ennen ja jälkeen käsittelyn.


artecnica phrena pendant lamp valomaailma korkeaan tilaanRuokailutila koki varmasti suurimman muutoksen remontissa, sillä tämä tila oli ennen väliseinällä jaettu kahteen eri huoneeseen. Väliseinässä oli vain sisäikkuna, eli toiseen huoneeseen täytyi kiertää erikseen keittiön ja olohuoneen kautta. Kauniithan nämä huoneet olivat erikseenkin, ja sisäikkuna olisi ollut hauska yksityiskohta. Kaipasimme kuitenkin avaruutta ja käytännöllisyyttä, sillä erilliset pienet huoneet eivät olisi palvelleet meidän elämäämme niin hyvin kuin tämä ratkaisu. Toinen huone oli ruokailutilana, ja toinen huone "viherhuoneena". Se olisi ollut aika hankala kalustaa, sillä se oli melko pieni eikä siinä ollut yhtäkään ehjää seinää. Tilasta on ovi takapihalle ja pariovien aukko olohuoneeseen. Halusimme, että tästä ainutlaatuisesta korkeasta tilasta tulisi sellainen yleinen oleskelutila keittiön jatkeeksi ja varsinaisen olohuoneen viereen. Jos huoneet olisivat olleet erikseen, niissä olisi käyty lähinnä vain ruokailemassa ja, no, mitä tuolla ikkunahuoneessa olisi sitten tehnyt..? Työ- tai vierashuone? 
Ennen -kuvat ovat Studio Fotokatin ottamia, niissä näkyy myös hyvin tuo ammattilaisten kuvaus- ja kuvankäsittelytaito. ;) Kuvat hämäävät sikäli, että täällä ei todellakaan ollut noin valoisaa, vaan kuviin on lisätty tosi paljon valotusta. Remonttikuvat olen napsinut kännykällä. (Tähän väliin voisin parjata markkinoiden parhaaksi julistettua kamerakännykkää Lumia 1020:a, mutta jätetään nyt väliin.. En suosittele kyseistä puhelinta kenellekään.)

Väliseinä sai siis lähteä. Lattioiden kanssa olikin suurempi työ kuin yhden seinän purkamisessa. Epätasainen puulattia hiottiin ensin isolla hiomakoneella, mutta epätasaisuuden vuoksi jokainen laudannotko piti hioa pikkukoneen kanssa. Sitä sitten nitkutettiin kymmeniä ja kymmeniä tunteja... Hionnan jälkeen levitettiin pari kertaa lipeää ja kolme kerrosta Osmo Colorin värillisellä öljyvahalla. Sähköpattereita karsittiin aika tavalla, ja asennettiin tilaan ilmalämpöpumppu. Sieltä se puhaltaa kierrättämään takan lämpöä ympäri alakertaa.

korkea tila valaisin artecnica phrena
Nämä olivatkin varmaan ensimmäiset julkaisemani remppakuvat, tai ainakin ennen ja jälkeen -kuvat. Selvästi ollaan päästy jonkun kynnyksen yli, kun remppakuvia pystyy katsomaan ilman tuskailua. :)

Toivottavasti huomiseksikin on luvassa auringonpaistetta - tiedossa nimittäin retki aurinkokaupunki Naantaliin.

Aurinkoista loppuviikkoa siis toivottelen!

Katri
SHARE:

9 kommenttia

 1. Vastaukset
  1. Kiitos, valolla on ihmeellinen vaikutus! Se hurmasi meidän ihan täysin jo ensi käynnillä, vaikka silloin täällä oli paljon hämärämpää väliseinien vuoksi..

   Poista
 2. Aivan ihastuttavan valoisaa ja kaunista :). Ja kiitos tortillarullavinkistä. Olen jos jonkinlaisia tortillarullia tarjoillut, mutta nytpä sain taas yhden lisäversion :).
  Oli mukava lukea, että vinkkini taaperon (ja isompienkin) sotkuilta suojaamisesta tuli sinulla käyttöön ja teit hyvät Ikea-ostokset ;). Minun pitäisi hankkia jo uudet isot pöytäalustat. Alustat vähän kellastuvat pitkässä käytössä ja kyllä niissä on jo kuulakynää ja tussiakin nähty... Mutta parempi alustassa kuin pöydässä!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niin, ja sain vihdoin ilahdutusasian eteenpäin :D.

   Poista
  2. Moikka! Juu niitä Ikea-vinkkejä olen monta kertaa mielessäni kiitellyt, ihan loistot! Ja kiitos, nyt voi hymyillä ja nauttia valosta. Kyllä se parin kuukauden remontti kannatti! Kiva että laitoit! Täytyykin tulla kurkkaamaan! Ja hei laitahan mulle osoitteesi sähköpostilla katriah12@gmail.com, jos haluat! :)

   Poista
 3. Teillä on kyllä kaunista! Ison työn olette tehneet mutta se on selvästi kannattanut. Upea valo ja tila.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Anu! Kyllä tämä selvästi on meidän lempipaikka.. Suuri työ siinä oli, ei voi kieltää, mutta onneksi tuli kerralla rykäistyä! Ja aika yllättävää, että tilasta tuli noin kiva, vaikka sitä emme osanneet lainkaan hahmottaa silloin kun tämä ostettiin.. Positiivinen yllätys! :)

   Poista
 4. Minusta remonttinne on edistynyt reippaasti - onnea! Todella valoisaa, kaunista ja kuitenkin omaleimaista ja kotoisaa ♥

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Kati! Me teimme remontin aika lailla kertarysäyksellä.. Ostohetkestä meillä oli 2,5 kk siihen, kun uudet asukkaat muuttivat meidän vanhaan kotiimme, se oli siis remppa-aika. Ihan hirveä kiire tuli, mutta onneksi sykimme silloin. Nimittäin esim. lattioiden käsittely huone kerrallaan olisi ollut ihan mahdotonta. Ja korkeiden tilojen maalaukseen tarvitsi niin hankalia telineitä, niin ei niitä oikein olisi voinut pitää asuessa.. Huh, oli se aika rutistus, mutta tulipahan tehtyä! :)

   Poista

Kiitos kun rustasit kommentin ilokseni!

© Tohkeissaan. All rights reserved.
Blogger Templates by pipdig