keskiviikko 25. helmikuuta 2015

14 asiaa minusta, maratooni luvassa

Sain taannoin hauskan haasteen Åblogeihin hiljattain liittyneestä Fallen for an old chair -blogista (käykääpä kurkkaamassa kekseliäitä ideoita ja mielenkiintoisia yksityiskohtia sisustuksessa) sekä viime viikolla kauniiden kuvien Eloisat-blogin Riikalta. Kiitos molemmille kovasti, näitä on aina hauska, mutta haastava miettiä! Onneksi en ehtinyt toteuttaa aiemmin saamaani haastetta, nimittäin nyt oli hyvä syy vastata molempien seitsemään kysymykseen. Huomasin myös, että tässä digipaastoiluni aikana viikonvaihteessa blogiin on liittynyt uusia lukijoita - tervetuloa teille kaikille! :) Mutta koska tästä postauksesta tuli muutenkin pitkä kuin nälkävuosi, niin aloitetaan: 

1. Kolme ensimmäistä mieleesi tulevaa adjektiivia, jotka kuvaavat sinua? Näiden ei tarvitse olla kuvaavimpia, mutta ekana mieleen tulevat.

Empaattinen, rauhaa rakastava, malttamaton

2. Mitä teet kun haluat oikein hemmotella itseäsi?
- Suunnittelen viikonlopun koti-iltaan jotain spesiaalia. Ostan tarvikkeita hyvää ruokaa varten, päästyäni kotiin vaihdan lököt päälle, laitan musiikkia ja kaadan tilkan ruoanlaittoviiniä. :)

3. Saavutus tai asia, josta vielä haaveilet?
Se olisi aika saavutus, jos 20 vuoden päästä voisin todeta onnistuneemme kasvattamaan lapset fiksuiksi nuoriksi aikuisiksi, joilla on mielipiteitä, haaveita ja uskoa itseensä sekä taito ottaa muut huomioon. Pinnallisempana tavoitteena voinee pitää sitä, että ikuisena opiskelijana haaveilen suorittavani vielä toisen korkeakoulututkinnon, ekonomiksi. Opiskelin kauppatiedettä sivuaineena aika paljon, mutta tällä hetkellä tutkintovaatimukset ovat sellaiset, että ihan alusta pitäisi aloittaa – ei nappaa. Jos voisi aloittaa suoraan maisterivaiheesta (kuten monilla muillla aloilla yhden tutkinnon jälkeen) en edes epäröisi. Mutta ehkä sitten, kun lapset ovat isompia!

4. Teetkö heräteostoksia vai harkitsetko aina tarkaan ostoksesi?
Harkitsen kyllä tosi tarkkaan. Rahan menoa enemmän mietin nykyään sitä, tarvitsenko tätä todella, koska en jaksa ylimääräisiä nurkissa pyöriviä tavaroita. Tavaran hävittäminen on loppujen lopuksi aika vaikeaa, varsinkin nyt omakotiasujana kun jätteiden kierrätyskin pitää maksaa ihan itse! J Menee ihan turhaa aikaa siihen että järjestelee täysiä kaappeja kotona ja miettii miten minkäkin voisi kierrättää ja mikä on pakko laittaa kaatopaikkajätteeseen. Sitten kun sitä roinaa ei tule vietyä kierrätykseen, ne pyörivät nurkissa.

Teen kyllä myös heräteostoksia, sitä ei voi kieltää. Olen huomannut tekeväni nykyään heräteostoksia sen vuoksi, että ei ole aikaa vertailla ja harkita. Ehkä kerran kolmessa kuukaudessa tulee mentyä lasten kanssa muualle kuin ruokakauppaan, ja sitäkin harvemmin yksin ostoksille, koska aina on tärkeämpää tekemistä enkä oikeastaan ole tarvinnut mitään. Lasten kanssa shoppaillessa hädin tuskin ehtii sovittamaan, ja yksin ei tule lähdettyä, joten silloin harvoin kun käyn, tulee ostettua aika pienellä harkinnalla. Olen ymmärtänyt, että jos en nyt osta, niin seuraavaa mahdollisuutta ei tule. Ennen vertailin eri liikkeiden hintoja paljonkin ja tutkin verkkokauppoja, mutta enää ei ole aikaa. Ehkä sitä rahaakaan ei sitten mene, kun ei ehdi käydä kaupoilla sen paremmin kuin surffata verkkokauppojakaan.

5. Yksi tavara, josta et voisi luopua?
Vaikea kysymys.. En koe, että mikään tavara olisi sellainen, jonka menettäminen tuottaisi suurta mielipahaa. Kihlasormus ehkä on sellainen, jonka perään oikeasti voisin surkutella. Ja puuliesi, ehdottomasti! Ilman sitä olisi enää vaikea elää.

moderni keittiö puuliesi kvik mano


6. Asia, joka ilahduttaa huononakin päivänä?
Kyllä se on se, kun lapset tulevat lähelle ja nostavat kädet pystyyn – syliin!7. Ollako vai eikö olla, ja mitä?
No jaa... Olen viime aikoina miettinyt, ollako täällä blogimaailmassakin ihan omalla koko nimellä. Monissa muissa sosiaalisen median kanavissa olen omalla nimelläni, joten ennen pitkää koko nimeni on yhdistettävissä myös tämän blogin kirjoittajaan. Twitterissä olen muuten nimimerkillä @alihkat ja Instagramissa @katriah (En tietenkään tajunnut luoda samoja nimimerkkejä joka paikkaan...). Twitter ja LinkedIn ovat ammatillisemman minäni profiileja, ja tämä blogi ja Insta puolestaan sitä vapaa-ajan minää. Kysymys kuuluu, onko siitä jotain haittaa, että koko nimelläni löytyisi helposti myös tämä vapaa-ajan blogini? Tätä täytyy vielä miettiä. Jokuhan voi ajatella, että kaikesta tällaisesta pinnallisesta blogitouhusta kärsii ammattiuskottavuus, mutta asia voi olla myös toisinpäin ja monilla aloilla onkin - blogin kirjoittamisesta > kuvaamisesta ja kuvankäsittelytaidoista, tietotekniikan ja sosiaalisen median osaamisesta, yhteistöistä sekä verkostoitumisesta on hyötyä myös monissa töissä. 

8. Mitä ajattelit tänä aamuna ensimmäiseksi kun heräsit?
Jessus, mikä yö. Ilmoitin miehelle, että jos hän katsoi kelloa silloin kun lapset tulivat viereemme, niin älä kerro, en halua tietää, sillä valvoin melkein koko yön sen jälkeen. Pienempi väänsi ja ähisi, ja sitten kun hän oli vihdoin nukahtanut, niin isompi aloitti mutisemaan kun on ahdasta, mutta ei kuitenkaan halunnut mennä omaan sänkyyn. Sitten pienempi luonnollisesti heräsi siihen mutinaan... Oh god, kyllähän nämä yöt joskus helpottavat, eikö niin?

9. Miten palkitset itsesi hyvin tehdystä työstä?
Ennen minulla oli tapana ostaa perjantaikimppu, mutta se tapa on nyt kotiaikoina vähän jäänyt. Toki sitten jos on isommasta jutusta kyse, niin tähän pätee kohta 2 > rauhassa kokkailu ja illan istuminen. Ja ihan itsen onnittelu on usein riittävä palkinto "Järkeilinpä tuon asian hyvin!".10. Mikä saa sinut hyvälle tuulelle?
Miehen hymy, johon jaksan ihastua aina uudelleen.

11. Oletko tehnyt uuden vuoden lupauksia? Jos olet niin mitä lupasit?
En koskaan tee varsinaisesti mitään lupauksia, jotta ei sitten tarvitse soimata itseään lupauksen rikkomisesta, mutta tänä vuonna kyllä suunnittelin vähentäväni mutisemista kotihommista. Tarkoituksena oli löytää takaisin se positiivinen minä, joka oli kadonnut jonnekin remppaväsymykseen. Nyt pari kuukautta tätä vuotta takana voin todeta, että olen kyllä ihan hyvällä tiellä. Tätä pitäisi kyllä ehkä kysyä myös mieheltä, mutta olen ollut aistivinani sellaista kokonaisvaltaisesti parempaa virettä rankan syksyn jälkeen!

12. Haaveiletko jostain suuresta tai pienestä?
Ainahan haaveita on, sellaisia maailmaasyleileviä varsinkin, mutta jos nyt en lähde niitä tilittämään, niin pihasauna on kyllä haavelistan kärjessä. Tontilla on vanha pihasauna, ja päätimme heti alkuun, että se remontoidaan täysin, ympärivuotiseen käyttöön. Sen jälkeen remppaisimme kylpyhuoneen niin, että puramme pienen saunan ja teemme kodinhoitotilan. Täällä ei nimittäin ole kodinhoidolle lainkaan tilaa. Ainoastaan pesutorni siinä samassa kylpyhuoneessa, jossa on wc, sauna, yksi suihku ja pesutorni. Ei tilaa kaapille, hyllylle jne., ja yksi 1,5m2:n suihku on todettu vähän ahtaaksi neljälle ihmiselle. Varsinkin, kun yksi on täysin vahdittavissa oleva, kävelemään opetteleva liukastelija...

13. Onnistunein ja epäonnistunein (jos on) sisustusmuutos/päätös/tyyli?
Onnistunein on varmaan se, että aloin rohkeammin yhdistää uutta ja vanhaa. Epäonnistunein on olohuoneen seinämaalin väri (kalkki) ja struktuuriseinä. Tai no, ne voisivat olla ihan ok, jos valaistus olisi toinen. Nyt on tarkoitus laittaa vähän pehmeämpää tunnelma- ja kohdevalaistusta sekä seinille jotain, jotta tila ei olisi niin kolkko. Sen sijaan ruokailutilan seinän (joka jatkuu yläaulaan ja keittiöön) lämpimän harmaa väri on ollut ihan kymppi, mutta siitä kiitos kuuluukin Sisustustoimisto Huoneen Liisalle.14. Mielummin uusi vai vanha?

Kyllä tähän varmaan täytyy sanoa vanha, vaikka toki riippuu asiasta. Nyt haluaisimme löytää tv-tason, mutta kaikki myytävät vaikuttavat liian joltain. Ajatuksissa on tehdä tv-taso itse vanhasta ovesta, mutta näissä omissa kyhäilyissä on aina monta vaaraa... Katsotaan ja kehitellään...

Ja mitäs minä sitten kysyisin seuraavilta haastekoitokseen joutuvilta? Yritin keksiä vähän haastavia, toivottavasti uskallatte silti tarttua. ;)

1. Millaisia asioita lykkäät tuonnemmaksi?
2. Mikä on ollut elämäsi paras päätös?
3. Millaisia elämänohjeita viljelet?
4. Miten ilahdutat ystävääsi?
5. Millainen on unelmaviikonloppusi?
6. Mikä on mielenkiintoisin paikka, jossa olet käynyt?
7. Onko sinulle jotain suunnitelmia tulevalle kesälle? (kesämielellä jo, katselin äsken kesäkuvia..!)

Haasteen haluaisin lähettää tällä kertaa seuraaviin blogeihin:
Sirpalle huikeasti uudistuneeseen, upeiden kuvien blogiin Designed by Sm
Jennille aidon tuplailon ja diy-ideoiden -blogiin, 2xILO 
Sonjalle lapsiperhearjen kiemuroihin, Aaltoja
Marrulle arkea kauniisti kuvaavaan Varvikossa-blogiin

Iloa loppuviikkoonne!

Katri
SHARE:

12 kommenttia

 1. Eikä! Just kaks minuuttia sitten julkaisin postauksen, jossa vastasin Viivin seitsemään kysymyksene :) Mutta sinulla on kyllä tuossa niin hieno rivi todella hyviä kysymyksiä, että taidanpa silti tarttua, ehkä teen vain muutaman "tavallisen" postauksen vain väliin ensin :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No voi jehna! Mietinkin, että on aika ihme, jollet ole tätä vielä saanut. Enkä ollut ehtinyt lukea Viivin postausta loppuun asti. :) Kiva jos otat revanssin, eri kysymykset kuitenkin! ;)

   Poista
 2. Olipa kiva lukea sinusta näitä! Voi nuo yöt... Meillä on vihdoin päästy yöralleista, mutta mielessä on edelleen elävästi yöt, jolloin mies oli ainoa, joka heräsi samasta paikasta, jonne oli illalla mennyt nukkumaan. Loppuporukka vaelsi; joku hakemaan kaveria viereensä, joku taas lisää tilaa uusien unikavereiden ilmaannuttua - osa heitti kierroksen vielä toistamiseenkin. Ja kaikki sitten tosi virkeinä ja pirteinä aamulla ;) Mutta hei, ihania kuvia sinulla taas - kivaa viikon jatkoa!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Huh, yöralli on kyllä niin kuvaava sana. Yritämme opettaa pienempää nyt olemaan edes ilman yömaitoa, ja aikamoista sinnikkyyttä se kyllä vaatii näköjään meiltä kaikilta. Kyllä tämän jälkeen taas arvostaa ihan tavallista "tylsää" yötä!

   Poista
 3. Minäkään en halua tietää valvottujen tuntien määrää. Ei se ainakaan oloa parantaisi silloin, kun takana on huono yö.
  Hauska kuulla, että haaveilet ekonomin opinnoista. Minulla ne paperit on taskussa ja nykyään harrastan sinun alasi opintoja :). Opiskelu on kyllä virkistävää, ja eri aloja opiskellessa uusi tieto linkittyy jännästi aiempaan ja tuo antoisia ahaa-elämyksiä.
  Niin suloinen pieni neiti <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Juu olen varma, että tuntisin oloni vielä väsyneemmäksi, jos tietäisin kuinka vähillä unilla tämäkin päivä mennään. Mietinkin tuossa yksi päivä, että meillä taitaa mennä ristiin nämä opiskelut. :) On se tosi virkistävää, minulla taitaa olla sammumaton tiedonjano.. Ja ihan totta, jänniä linkkejä ja kokonaisuuksia ymmärtää, kun kokemusta karttuu ja myös kun katsoo asioita eri vinkkelistä.

   Poista
 4. Kauniita kuvia ja kivoja näkökulmia. Lapset ovat ne asiat jotka ilahduttaa myös täällä :) Mukavaa torstaita!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos, kiva kuulla Sike! Nimenomaan, vaikka välillä ne valvotut yöt väsyttävät, ja toisinaan riittämättömyyden tunne vaivaa, niin ovat ne pienokaiset vaan elämän suola..

   Poista
 5. Kiitoksia haasteesta! Tällaisia on aina kiva lukea. Saa tietää vähän enemmän bloggaajasta. Toki itselle voi tosiaan olla haastetta kysymyksiin vastaaminen ;)

  VastaaPoista
 6. Kiitos haasteesta, tämä olikin mennyt multa ihan ohi. Onneksi kävit huikkaamassa! :) Yritän talvilomalla tarttua toimeen ja vastata. ;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiva Sonja kun bongasit! :) Tiedän tiedän, jotain menee aina ohi, kaikkea ei vaan ehdi! :D Kiva jos kuullaan sinustakin taas jotain uutta ja mielenkiintoista! :)

   Poista

Kiitos kun rustasit kommentin ilokseni!

© Tohkeissaan. All rights reserved.
Blogger Templates by pipdig