keskiviikko 7. elokuuta 2013

Turun paras brunssi?

Olin kuullut paljon hehkutusta Aula Cafén (Aboa Vetus & Ars Nova -museon yhteydessä) brunssista, mutta vasta aurinkoinen lauantai (eikä lounastarpeita jääkaapissa) sai meidät lähtemään vihdoin tutustumaan Aulan jazzbrunssiin. Minulle brunssipöydissä tärkeintä on kylmien ruokien tarjonta ja Aulan brunssissa niihin oli selvästi panostettu. Minä sain vatsani ja makuhermoni täysin kylläisiksi kylmistä ruoista ja jälkkäristä, joten lämpimiä ruokia ja leipäpuolta en oikein pysty analysoimaan. Miehen mukaan lämpimät olivat oikein hyviä, erityisesti murea possunliha sai kehuja. Kamerakännykällä napsitut kuvat vajaista tarjoiluastioista eivät tee oikeutta milleen tarjonnalle, mutta laitan nämä kuitenkin näkyville, koska ainakin itseäni kiinnostaa nähdä brunssikuvia. Tarjonta varmasti vaihtelee.

Kuvissa noin 2/3 kylmien ruokien pöydästä.

Tarjolla kylmissä oli mm.:
vihersalaatti
caesarsalaatti
sillisalaatti
waldorfinsalaatti
perunasalaatti
broilersalaatti
äyriäisiä
silakkapihvejä!
viininlehtikääryleitä
juustoja
kirsikkatomaattia
marinoitua punasipulia
salaattijuustokuutioita
oliiveja

Lämpiminä ruokina oli munakasta, kahdenlaista makkaraa (ilmeisesti ainakin bratwurstia), bbq-maustettua mureaa possua, perunoita ja karjalanpiirakoita.

Leipäpuolella oli ehkä kolmea-neljää leipää sekä croissantteja. En muista tarkkaan, koska en itse jaksanut syödä leipiä päällisineen lainkaan. Levitteenä myös mietoa hummusta!


Jälkkäripöydässä oli ihania herkkuja! En yleensä nauti makeista herkuista, enkä jätä niille varsinaisesti tilaa, mutta tällä kertaa olisi kannattanut jättää enemmän. Päärynäpaistos mansikoineen, marenkeineen ja vaniljakastikkeineen oli taivaallista! Mousset eivät yleensä kiinnosta minua, mutta nähtyäni miten mies ja lapsi yrittivät sitä sivistyneesti ahmia, oli minunkin pakko maistaa. Ja ihanaahan se oli - minttuista, raikasta, kuitenkin myös kuohkeaa ja täyteläistä. Lapsi nautti letuista ja hedelmät olivat mukavaa loppunapsittavaa.


Kuva brunssiasusta, joka on otettu sen jälkeen, kun olin syönyt vatsani entistä pinkeämmäksi. Tässäkin kohtaa olisi voinut olla paikallaan ennen ja jälkeen -kuvat? Raskausviikkoja on suunnilleen 18, joten myös herkuttelulla on osuutta pallon kokoon. :)

Hyvän musiikin, kepeän tunnelman ja aurinkoisen lauantaipäivän osuutta brunssin jättämiin fiiliksiin ei sovi vähätellä, mutta silti uskallan kehua Aula Cafén brunssi tällä hetkellä Turun parhaaksi. Logomon brunssi oli edellinen suosikkini (Aulassa on mielestäni runsaammin ja parempia kylmiä ruokia), Blankon brunssi aiemmin hyvä ja Fontanan brunssi kalpenee näiden rinnalla.

Hei turkulaiset tai täällä vierailleet: mitä muita brunsseja suosittelette ja mitä mieltä olette Aulan brunssista?

SHARE:

1 kommentti

  1. Jätän nyt jäljen kun aiemmin kävin täällä lukemassa näitä vanhempia juttuja. Tai enhän mä ensin tajunnut kun tämän otin tuosta kuukauden luetuimmista, että tämä olikin jo viime kesältä. Mietin vain, että mihin sä tuon vatsan salasit viime viikolla. :D Sitten vasta katoin päivämäärää. :P

    VastaaPoista

Kiitos kun rustasit kommentin ilokseni!

© Tohkeissaan. All rights reserved.
Blogger Templates by pipdig