tiistai 27. elokuuta 2013

Rapea kotimysli - sisältää takuuvarmasti pähkinöitä ja siemeniä

Olen aina rakastanut mysliä, mutta kaupan mysleistä en oikein löytänyt sellaista täydellistä sekoitusta. En välitä rusinoista, enkä oikein sitkeistä hedelmäpaloistakaan. "Muromyslit" olivat muistaakseni aika herkullisia, mutta niiden sisältämä sokerin määrä tuntui vähän turhalta. Kotimyslistä saa tehdä juuri sellaista kuin haluaa, ja sitä on helppo tuunata vaikka ihan ex tempore. E haluaa yleensä myslin kanssa rusinoita, kuivattuja karpaloita tai mulperimarjoja, minä taas haluan pitää ne loitolla. Niinpä ajattelin jakaa kotimyslin ohjeen, jos joku muukin haluaa sulostuttaa aamujaan herkullisella ja vieläpä terveellisellä myslillä.


Sattuipa silmiini juuri sopivasti myös Helsingin Sanomien pistokoe, myslihuijaus. Kaikkea ne jaksavatkin selvittää, ihan oikeasti... Mutta jos tuo pitää paikkansa, niin onhan se vähän harhaanjohtavaa kuluttajia ajatellen. Itsetehdyn myslin sisällöstä nyt ainakin voi olla varma. Kaiken tuoreutensa ja rapeutensa lisäksi kotimysli on äärimmäisen helppo ja nopea valmistaa. Myönnetään, että silti joskus tuntuu ylivoimaiselta ryhtyä tuumasta toimeen. :)

Valmistusohje:

4 dl kaurahiutaleita
1 dl auringonkukansiemeniä
1 dl kurpitsansiemeniä
1 dl seesaminsiemeniä
1 dl manteleita
1 dl pähkinöitä

Sekoita kaikki keskenään, levitä kahdelle pellille, valuta päälle rypsiöljyä ja juoksevaa hunajaa. En osaa sanoa miten paljon, mutta arvelisin, että hyvä tulee, kun lorottaa max 5 cm välein molempia! :) Sitten sekoita öljy ja hunaja hiutaleiden joukkoon ja levitä seos pellille mahdollisimman tasaisesi. Paista 175 asteessa n. 15 minuuttia, sekoita kerran välissä. Anna jäähtyä ennen purkitusta.



Näitä mittasuhteita ja aineksia nyt voi muuttaa mielinmäärin, esim. olen jättänyt joskus pähkinät ja laittanut pelkkiä manteleita jne. Vastaavia ohjeita löytyy varmasti netistä eri muunnoksina. Uskon bonganneeni tämäntyylisen ohjeen aikoinaan Kauhaa ja rakkautta -blogista, joka muuten on yksi parhaista ruokablogeista.



Aamuisin en todellakaan ehdi haaveilemaan, vaikka kuvassa siltä näyttää. Mutta se, että tarkenin elokuun lopussa lähteä hameessa töihin, oli kuvan arvoinen yllätys itsellenikin! Ihanaa lämmintä viikkoa!

SHARE:

2 kommenttia

  1. Kiitos tästä ohjeesta! Itse en myöskään voi sietää rusinoita, enkä muitakaan "omituisuuksia" myslissäni. Ja muromyslit ovat tosiaan kamalan sokerisia. Otan talteen!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ole hyvä! Ihmettelin itsekin, kuinka helppoa hyvän myslin tekeminen on! :)

      Poista

Kiitos kun rustasit kommentin ilokseni!

© Tohkeissaan. All rights reserved.
Blogger Templates by pipdig