Sattuipa silmiini juuri sopivasti myös Helsingin Sanomien pistokoe, myslihuijaus. Kaikkea ne jaksavatkin selvittää, ihan oikeasti... Mutta jos tuo pitää paikkansa, niin onhan se vähän harhaanjohtavaa kuluttajia ajatellen. Itsetehdyn myslin sisällöstä nyt ainakin voi olla varma. Kaiken tuoreutensa ja rapeutensa lisäksi kotimysli on äärimmäisen helppo ja nopea valmistaa. Myönnetään, että silti joskus tuntuu ylivoimaiselta ryhtyä tuumasta toimeen. :)
Valmistusohje:
4 dl kaurahiutaleita
1 dl auringonkukansiemeniä
1 dl kurpitsansiemeniä
1 dl seesaminsiemeniä
1 dl manteleita
1 dl pähkinöitä
Sekoita kaikki keskenään, levitä kahdelle pellille, valuta päälle rypsiöljyä ja juoksevaa hunajaa. En osaa sanoa miten paljon, mutta arvelisin, että hyvä tulee, kun lorottaa max 5 cm välein molempia! :) Sitten sekoita öljy ja hunaja hiutaleiden joukkoon ja levitä seos pellille mahdollisimman tasaisesi. Paista 175 asteessa n. 15 minuuttia, sekoita kerran välissä. Anna jäähtyä ennen purkitusta.
Näitä mittasuhteita ja aineksia nyt voi muuttaa mielinmäärin, esim. olen jättänyt joskus pähkinät ja laittanut pelkkiä manteleita jne. Vastaavia ohjeita löytyy varmasti netistä eri muunnoksina. Uskon bonganneeni tämäntyylisen ohjeen aikoinaan Kauhaa ja rakkautta -blogista, joka muuten on yksi parhaista ruokablogeista.
Aamuisin en todellakaan ehdi haaveilemaan, vaikka kuvassa siltä näyttää. Mutta se, että tarkenin elokuun lopussa lähteä hameessa töihin, oli kuvan arvoinen yllätys itsellenikin! Ihanaa lämmintä viikkoa!
Kiitos tästä ohjeesta! Itse en myöskään voi sietää rusinoita, enkä muitakaan "omituisuuksia" myslissäni. Ja muromyslit ovat tosiaan kamalan sokerisia. Otan talteen!
VastaaPoistaOle hyvä! Ihmettelin itsekin, kuinka helppoa hyvän myslin tekeminen on! :)
Poista