lauantai 24. elokuuta 2013

Raskauspukeutumisesta

Vatsa on jo niin kovassa kasvussa, että mitkä tahansa vaatteet eivät enää käykään. Omat farkut ahdistavat, mutta yritän vielä ahtautua niihin. Edellisen raskauden aikana minun ei juurikaan tarvinnut miettiä pukeutumista, koska vanhassa työssäni vaatteet olivat työpaikan puolesta. Tämä aiheutti sen, että työmatkat tuli kuljettua ei-niin-edustavassa-kunnossa. Nyt sen sijaan pitäisi joka päivälle keksiä siistiä ja kuitenkin mukavaa päälle pantavaa. Itse kun en ole lainkaan mikään muodin edelläkävijä enkä tyylitaituri, tarvitsen jonkun näyttämään suuntaviivoja. Onneksi blogimaailmasta saa vinkkejä myös raskauspukeutumiseen!

Muodollisempaan työpukeutumiseen olen hakenut ja saanut inspiraatiota Karlan blogista, ja hieman rennompaan tyyliin Kaitaliinalta. Olen käynyt monta kertaa katsomassa heidän laatimiaan äitiysvaatekoosteita, Karlalla mm. täällä ja täällä, Kaitaliinalla puolestaan täällä ja selannut heidän raskausajan asupostauksiaan. Minun on jotenkin kauhean vaikea muistaa, millaiseksi se maha kasvaa ja miten erilaiset yläosat laskeutuvat vatsan kanssa. Siksi on ihanaa, että nämä tyylitaiturit ovat kuvanneet asunsa meidän iloksi.


Ylläolevassa kuvassakin näkyy, miten tavalliset paidat eivät enää oikein istu ja etureuna jää jo vähän liian lyhyeksi. Onneksi jakun kanssa sain siihen jotain linjakkuutta. Olen yrittänyt koota myös Pinterest-kansiooni kivoja asuja, mutta tavallisia raskausasukuvia ei olekaan niin helppo löytää kuin luulisi. Julkkismasuja sen sijaan vilisee vaikka kuinka paljon.

Monet äitiysvaatteet ovat melko tylsiä ja jotenkin liian mammamaisia, enkä haluaisi niitä ostaa vaatekaappiin muutamaksi kuukadeksi. Äitiyshousuja minulla on nyt kahdet. Niitä on varmaan pakko vielä hankkia yhdet, paitsi jos yhtäkkiä oppisin käyttämään enemmän mekkoja töissä. Olen sellainen vilukissa, että ajatuskin mekosta (vaikkakin paksujen sukkahousujen kanssa) saa aikaan vilunväristyksiä. Tavoitteenani on pukeutua tavallisiin vaatteisiin ja yrittää pärjätä mahdollisimman vähillä raskausvaatteilla, mutta katsotaan tulevien kuukausien aikana alkaako hymy hyytyä tämän tavoitteen kanssa...

En malta olla lisäämättä Pinterestin syövereistä löytämääni kuvaa 1800-luvun raskausmuodista... Tämä kuva antoi vähän suhteellisudeentajua taas, että ehkä meillä sittenkin on ihan riittävästi tarjontaa myös raskausajan pukeutumiseen! :)


Ensi viikolla on puolivälin ultra! Muistan, että ensimmäisessä raskaudessa vatsa tuli vasta tässä viikolla 20 esiin. Näissä kuvissa vatsa näyttääkin hämäävän pieneltä. Todellisuudessa se aiheuttaa ihmettelyä suuruudellaan lähes joka päivä.

P.S. Jos tiedätte blogeja tai muita sivustoja, joista voisi ammentaa inspiraatiota raskauspukeutumiseen, niin ilahdun kaikista linkeistä ja vinkeistä! :) Mukavaa viikonlopun jatkoa!
SHARE:

4 kommenttia

 1. Voi, mä laitoin mun normaalit housut jo kesän alussa odottamaan raskauden jälkeistä aikaa, kun ne tuntui niin tukalilta päällä. Onneksi jotkut hameet menee vielä, mutta viime viikolla yksi hameista tuntui jo tukalalta päällä.
  Onneksi nyt on semmoset väljemmät paidat muotia, niin niistä löytää ihan kivoja työvaatteita. Mä oon kans vähä äryyntyny noihin äitiysvaatteisiin, kun ne on jotenkin semmosia mahaa korostavia..pitääpä käydä kattomassa noi blogit, jos sieltä sais ideoita.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mitä me tehdään sitten syksyllä/talvella? Mä toivon, että mulla olisi jotain "kuumia aaltoja" etten palelisi koko aikaa, niinkuin normaalisti.

   Poista
  2. Mä ostin alennusmyynneistä semmosen villapaidan, jonka luulen toimivan ihan hyvin kylmillä säillä. Aika näyttää, miten käy. Toivottavasti ei tulisi kovin kylmää talvea ja syksyä :)

   Poista
  3. Muistan kun E:ä odottaessani käytin syksyllä pitkään villakangastakkia niin, että vain ylin nappi ylettyi kiinni. Ja E sentään syntyi kaksi kuukautta aiemmin, kuin tämän LA on! Kekseliäisyyttä varmaan tarvitaan... :)

   Poista

Kiitos kun rustasit kommentin ilokseni!

© Tohkeissaan. All rights reserved.
Blogger Templates by pipdig