perjantai 16. elokuuta 2013

Pientä suolaista ja voimasuklaata

Niistä on näiden tyttöjen perjantai tehty. Mies viettää "pikkujouluja" työporukan kanssa, joten me tytöt laitettiin elämä risaseksi! Haettiin kukkia ja herkkuja ja mutjuiltiin sohvalla. Ainoa virhe tässä muuten niin leppoisassa illassa oli perjantain kauppareissu. Huoh sitä pyörimistä ja hyörimistä, kun ei ole tehnyt listaa eikä paremmin miettinyt millä herkuteltaisiin illalla. Onneksi kukkien valinta oli suhteellisen helppoa! :) Skanssissa on Kauppilan kukkakauppa, jossa on kiva valikoima leikkoja. Halusin jotain yksinkertaista puolimetriä korkeaan lieriömaljakkoon, joten valitsin suurikukkaiset krysanteemit ja vähän vihreää. Aiempien kokemusten perusteella krysanteemit kestävät freesin näköisinä helposti yli viikon!


E oli pyytänyt jo monena päivänä, että tehtäisiin voimasuklaata (raakasuklaata). Raskausaikana raakasuklaa on jostain syystä saanut minut todella huonovointiseksi, mutta muille se maistuu. (Kolmena maistelukertana minulle on tullut todella huono olo juuri raakasuklaan syömisen jälkeen, mutta en tietenkään voi olla varma sen johtuvan suklaasta.)


Teimmekin pienen satsin voimasuklaata pikaisesti (siinä ei kestä kuin puoli tuntia). E on aivan hulluna kaakaovoihin ja kookosöljyyn ja haluaisi koko ajan maistella. Minä en voi kuvitellakaan syöväni niitä pelkältään... Haastavinta suklaan tekemisessä onkin ehkä se, että saa pidettyä lapsen sörkkimästä jatkuvasti lusikkaansa liemeen. Suklaiden hyytyessä pakkasessa herkuttelimme sohvalla lastenohjelmien ääressä.


Kun ei jaksa nähdä vaivaa, mutta haluaa herkutella, sopii meille pikkusuolaiset sekalaisilla päällisillä. E jo malttamattomana viuhtoi veitsensä kanssa... Nyt nautin hiljaisuudesta - jalat pöydällä ja Ben & Jerry's pehmiämässä. Kohta on ähky, mutta hei olen kyllä viikolla vältellyt herkkuja! :)

Leppoisaa perjantaita!

SHARE:

Ei kommentteja

Lähetä kommentti

Kiitos kun rustasit kommentin ilokseni!

© Tohkeissaan. All rights reserved.
Blogger Templates by pipdig