Pihan omenapuuhun on tullut vain muutamia kymmeniä omenoita. Leikkasin sitä keväällä ehkä liian rajusti, ja mahdollisesti liian myöhään. Toivottavasti ensi syksynä tulee runsaampi sato. Kypsiä on jo jonkin verran, ja teimme niistä pikaisen omenakaurapaistoksen. E asetteli omenaviipaleet säntillisesti vuokaan vieriviereen. <3 Niin yksinkertaiset kuin omenakaurapaistoksen ainekset loppujen lopuksi ovatkin, muistan kokeilleeni monia huonoja ohjeita ennen löytämääni superohjetta. Voi olla, että tämä Myllyn Paras -ohje on tuttu kaikille, koska tulee Googlen hakutuloksissa ensimmäisten joukossa. Muutin ohjetta hieman (koska voita oli niukasti). Kiva huomata, että paistos oli todella hyvää vähemmällä voillakin. Sattuneesta syystä en myöskään laittanut calvadosta tai likööriä...
Omenakaurapaistos:
6-10 omenaa riippuen koosta
kanelia ja sokeria
100 g voita
1,5 dl fariinisokeria
4 dl kaurahiutaleita
1 dl vehnäjauhoja
Lado omenaviipaleet vuokaan ja ripottele päälle kevyesti kanelia ja sokeria. Sulata voi, ja sekoita muut aineet joukkoon. Levitä kuorrute omppujen päälle. Paista 200 asteessa n. 30 minuuttia.
Lado omenaviipaleet vuokaan ja ripottele päälle kevyesti kanelia ja sokeria. Sulata voi, ja sekoita muut aineet joukkoon. Levitä kuorrute omppujen päälle. Paista 200 asteessa n. 30 minuuttia.
Pikku pyörälenkin jälkeen meitä odotti lämmin omenapaistos ja sainkin juuri napattua ylemmän kuvan ennenkuin herkkuhiiret iskivät paistoksen kimppuun. Iltatouhujen jälkeen otin vielä kerran lisää ja sytytin kynttilät. Nyt nautin hiljaisuudesta ja lueskelen lempiblogejani. :)
Aurinkoisia päiviä vielä luvassa, ihanaa!
Ei kommentteja
Lähetä kommentti
Kiitos kun rustasit kommentin ilokseni!