tiistai 20. elokuuta 2013

Zumba vaihtui omenakaurapaistokseen

Nyt kävi niin, että töiden jälkeen olin aivan takki tyhjä. Tiistai-illan vakkari-iloihin on kuulunut zumba, mutta tänään sinne raahautuminen tuntui ylivoimaiselta. Kaiken lisäksi syysaikataulun vuoksi sitä on myöhäistetty tunnilla, ja sekös vielä antoi tekosyyn jättää menemättä - kun olisi pitänyt osata ajoittaa syömiset niin, että olisi ollut energiaa, mutta ei liian täynnä. 

Pihan omenapuuhun on tullut vain muutamia kymmeniä omenoita. Leikkasin sitä keväällä ehkä liian rajusti, ja mahdollisesti liian myöhään. Toivottavasti ensi syksynä tulee runsaampi sato. Kypsiä on jo jonkin verran, ja teimme niistä pikaisen omenakaurapaistoksen. E asetteli omenaviipaleet säntillisesti vuokaan vieriviereen. <3 Niin yksinkertaiset kuin omenakaurapaistoksen ainekset loppujen lopuksi ovatkin, muistan kokeilleeni monia huonoja ohjeita ennen löytämääni superohjetta. Voi olla, että tämä Myllyn Paras -ohje on tuttu kaikille, koska tulee Googlen hakutuloksissa ensimmäisten joukossa. Muutin ohjetta hieman (koska voita oli niukasti). Kiva huomata, että paistos oli todella hyvää vähemmällä voillakin. Sattuneesta syystä en myöskään laittanut calvadosta tai likööriä...Omenakaurapaistos:
6-10 omenaa riippuen koosta
kanelia ja sokeria

100 g voita
1,5 dl fariinisokeria
4 dl kaurahiutaleita
1 dl vehnäjauhoja

Lado omenaviipaleet vuokaan ja ripottele päälle kevyesti kanelia ja sokeria. Sulata voi, ja sekoita muut aineet joukkoon. Levitä kuorrute omppujen päälle. Paista 200 asteessa n. 30 minuuttia.


Pikku pyörälenkin jälkeen meitä odotti lämmin omenapaistos ja sainkin juuri napattua ylemmän kuvan ennenkuin herkkuhiiret iskivät paistoksen kimppuun. Iltatouhujen jälkeen otin vielä kerran lisää ja sytytin kynttilät. Nyt nautin hiljaisuudesta ja lueskelen lempiblogejani. :)

Ehkä sitten huomenna menen Bodybalanceen? Liikunta antaa niin paljon virtaa ja tekee hyvää hartiasärylle, että nyt hieman kaduttaa vetelehtimiseni. Sitäpaitsi zumba on hauskaa (vaikkakin koomisen näköistä tämän pötsin kanssa)! Keksin vielä yhden syyn, miksi olikin ihan järkevää, etten mennyt jumppaan > radiossa sanottiin, että elokuun lopulla liikuntakeskukset täyttyvät kesäherkkujen sulattelijoista. Joo, siellä olisikin ollut liikaa tungosta, ihan hyvä että en lähtenyt sinne tunkemaan... Hyvät tekosyyt, parempi mieli?! :)

Aurinkoisia päiviä vielä luvassa, ihanaa!
SHARE:

Ei kommentteja

Lähetä kommentti

Kiitos kun rustasit kommentin ilokseni!

© Tohkeissaan. All rights reserved.
Blogger Templates by pipdig