sunnuntai 24. toukokuuta 2015

Raparperi-iloja

Heissulivei helluntai! Kylläpä olivat raparperit riehaantuneet edellisviikon sateiden ja muutaman lämpimän päivän ansiosta. Ehdotin E:lle, että voitaisiin leipoa raparperipiirakkaa J:n päikkyjen aikana, jota seurasi luonnollisesti noin vartin ruikutus että miksei tehdä omenapiirakkaa. En mä halua tehdä raparperipiirakkaa kun mä haluan tehdä omenapiirakkaa! Ei yllättänyt yhtään. Tälle vaiheelle lienee tyypillistä, että jokaikisestä asiasta on laitettava vastaan ja koitettava, kuka päättää. No, menihän sekin sitten lopulta ohi ja kyllähän se ilo sitten irti lähti, kun päästiin tositoimiin.

raparperi rhubarb


lapset puutarhatöissä äidin kasvimaalla raparperin alla pikku puutarhuri raparperi hauskaa puutarhurointi


Raparperien avulla sai hyvät alkuvauhdit lentoon lähtöön. :) Muistin tehneeni viime kesänäkin sitruunamarenkitorttua, joten sen tyyppistä raparperipiirakkaa lähdin tavoittelemaan näistä kesän ensimmäisistä raparpereista. Hyvänkuuloisen ohjeen raparperimarenkipiirakkaan löysin Maku-lehden sivuilta (klik reseptiin).


raparperimarenkipiirakka paras reseptiparas raparperipiirakka resepti hyvä ohje erilainen raparperipiirakka
Alkukevään raparpereista irtoaa enemmän nestettä, joten kannattaa minusta keitellä raparperin vähemmässä vedessä. Ja tärkeintä on muistaa odottaa, että piirakka on riittävästi jäähtynyt. Minä en tälläkään kertaa malttanut, joten täyte valui ulos sisältä heti kun sitä leikattiin. Mutta eipä se tuottanut ongelmaa, me söimme tuon yhdeltä istumalta! Takuulla hyvää siis ainakin! Oli loistokelit juoda ensimmäiset viralliset terassikahvitkin, helluntai laittoi parastaan. 

Näillä eväillä onkin mukava aloittaa uusi viikko. Viikonloppu on ollut mukavan tapahtumantäyteinen, mutta silti ollaa ehditty relata ja vaan olla. Iloista toukokuun viimeistä viikkoa!

Katri

Tohkeissaan on nyt myös Facebookissa. Jos haluat saada uusia postauksia ja muita paloja aikajanallesi, niin klikkaa tästä Tohkeissaan-blogin FB-sivulle.
SHARE:

8 kommenttia

 1. Ihania kuvia! Instan puolella ihastelinkin tuota upean näköistä raparperikakkuasi. Kiitos kun jaoit sen reseptin! Meilläkin herkuteltiin tänään kesän ekalla raparperipiirakalla. Tytöt tekivät sen sillä aikaa kun puuhailin pihalla. Tai no, kolme tai viisi kertaa kävin sisällä auttamassa kun pyydettiin, mutta kun pääsin sisälle oli vastaanotto aina sama: eikäkö kyl me tiedetään ja osataan :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiva, että resepti tuli tarpeeseen! Vautsi, että teidän tytöt osasivat noin hienosti tehdä piirakan! Se vaatii kuitenkin aika paljon mittailemista ja eri vaiheiden ymmärtämistä.. Tosi kiva! :) Varmaan maistui myös eritavalla ihanalta, kuin itse tehtynä..!

   Poista
 2. Voi Katri ja ihana raparperi-tyttösi! Nyt jää kyllä Maku-lehden ohjeen kuva kirkkaasti kakkoseksi. Niin kauniit kuvat ja komea kakkusi on! Kiitos inspiraatiosta, pitää kokeilla ohjetta. Tästä se kesä alkaa ja sen kaikki ilot. Aurinkoa seuraaville raparperinvarsille ja koko perheelle! t; Hanna :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos suuresti Hanna, olipa hieno kohteliaisuus tuo kommenttisi! Nöyrä kiitos! Kyllä, kesän tunnelmaa on ollut ilmassa, toivottavasti kohta saadaan nauttia kunnon helteistä! Ihanaa kesää sinulle ja perheellesi!

   Poista
 3. Voi että miten ihania ja pirteän kesäisiä kuvia <3 <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos S, silloin oli kyllä upea päivä ja annoin vain kameran laulaa! Siten ne parhaat kuvat usein tulevat!

   Poista
 4. Ei vitsit miten ihania kuvia! Perfect! :) Mä sain anopilta raparperilähetyksen, huomenna on ihan pakko pyöräyttää piirakka!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voi kiitos Anna, ihana kommentti! :) Näihin sain tosiaan ehkä tallennettua sellaista alkukevään huumaa! Täytyy nyt nauttia raparpereista kun ne ovat parhaimmillaan - toivottavasti tosin ei tule ähky!

   Poista

Kiitos kun rustasit kommentin ilokseni!

© Tohkeissaan. All rights reserved.
Blogger Templates by pipdig