tiistai 5. toukokuuta 2015

Iltavaloissa

Joskus se on hämäryys, se joka inspiroi kuvaamaan. Laittaessamme lapsia nukkumaan yläkerrassa ihastelin, miten kauniisti ruokailutilan valaisimista valo säteilee pehmeästi ympärilleen. Näin keväällä noita valoja ei enää paljoa tule pidettyäkään päällä, kun päivänvaloa riittää niin pitkään. Nyt taas kun ne pitkästä aikaa olivat päällä, huokailin että tuohon näkyyn en kyllä varmaan kyllästy...

iltavalaistus sisustus kattovalaisin ja seinävalaisin


Varjostin on paksua paperia, polttimo ei näy läpi, valo ei häikäise ja valo suodattuu kauniisti varjostimen koloista. Tuon varjostimenhan voisi kääntää myös ylösalaisin. Jos katto olisi lähempänä ja varjostin toisinpäin, niin se heijastaisi hauskan, ehkä vähän ornamenttimaisen kuvion kattoon.

Noissa ruokailutilan valaisimissa (Artecnica Phrena) on 3000 Kelvinin polttimot, eli eivät sellaiset perinteiset kellertävät 2700 K:n polttimot. Olin alunperin valinnut niihin 4000K:n (ja noin 800 lumenin) polttimot, mutta koska varjostin on ihan puhtaan valkoinen, niin valaisimesta tuli vähän jopa luonnottoman näköinen niin valkoisen ja tehokkaan polttimon kanssa. Laitoinkin sen 4000K:n, hyvin valkoisen valon polttimon sitten yläkerran aulan simpukankuorivalaisimeen. Siinä valaisimessa valo näyttää nyt mukavan luonnolliselta, mutta ei yhtään kellertävältä, vaikka simpukankuoret olivat huomattavan luonnonvalkoiset. Ja tehoiltaankin se 860 lumenin polttimo valaisee aulan todella hyvin. Tässä huomasin, miten polttimoa ei voikaan valita pelkkien lukujen perusteella. Harmi kun en nyt samalla huomannut ottaa siitä simpukankuorivalaisimesta kuvaa valot päällä.

iltavalaistus sisustus
Yläkerran aulassa on myös pikkiriikkinen pöytävalaisin, joka olikin tosi edullinen löytö Habitatista. Se näkyy paremmin tässä aulan remonttia käsittelevässä viimeviikkoisessa jutussa. Mutta tosiaan, tuo muistaakseni Tommy-niminen valaisin maksoi vain 16,90€! Sitä ei tarvinnut kauaa miettiä. Tiesin tuolle söpöläiselle olevan käyttöä jos jonkinlaisissa paikoissa. Oho muuten, Google tiesi kertoa, että Tommy-nimistä valaisinta on Habitatilla myös seinävalaisimena! Ei hassumpi! Tai siis oikeastaan aika hassu, symppis, ja juuri siksi niin kivan näköinen.

Mutta hei, iltahämärä alkaa tuntua myös jäsenissä, joten aika painua pehkuihin. Hyvää yötä! :)

Katri
SHARE:

10 kommenttia

 1. Kaunis valaisin, ei tule tosiaan lamppuja paljon päällä pidettyä, ja koko ajan vähemmän :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Se on kyllä niin herkkä, kuin pilvi.. Harmi kun tuota tekisi mieli pitää päällä vaikka ei tarvitsisi.

   Poista
 2. Kauniita kuvia valon leikeistä - ja kauniita valaisimia - molemmat!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitti Lady, noita tekisi mieli pitää päällä ihan tunnelman vuoksi. :) Mutta onneksi illat pitenevät!

   Poista
 3. Kauniita kuvia ja ihana tunnelma välittyy tänne asti :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mukava kuulla S, että illan hämärän tunnelma välittyi myös sinun kotiisi!

   Poista
 4. Kauniita kuvia ja kauniita valaisimia. Ihana tunnelma.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos, illalla näissä valoissa tekisi mieli hipsutella, vaikka oikeasti ei valoja tarvitsisi.. :)

   Poista
 5. Vastaukset
  1. Kiitos Sanna, olen aivan ihastunut noihin! Phrenahan on tosi upea myös pöytäversiona.. <3

   Poista

Kiitos kun rustasit kommentin ilokseni!

© Tohkeissaan. All rights reserved.
Blogger Templates by pipdig