sunnuntai 10. toukokuuta 2015

Viikonloppu lapsen kuvaamana

Tilasin torstai-iltana uuden kameran, enkä malttaisi millään odottaa sen saapumista. Ihan hölmönä seurasin jo perjantaina lähetystunnusta jatkuvasti, jos posti jotenkin ihmeen kaupalla olisi kuljettanut sen pakettiautomaattiin alle vuorokaudessa. No juu, odottavan aika on pitkä, ja varsinkin kameran ollessa kyseessä, on tämä odotuksen määrä melkein sietämätöntä...

Annoin E:n ottaa muutaman kuvan sillä kohta vanhalla kamerallani, ja hän jäi aivan koukkuun huomattuaan, miten kivoja otoksia kunnon kameralla sai. Siitä lähtien hän onkin kulkenut kamera kaulalla ja napsinut viikonlopun aikana satoja kuvia... Huomasin, että hän alkoi vähän sommitellakin. Mietti, miten saisi samaan kuvaan tekemänsä korurasian ja croissantit. ;) Seuraavat kuvat ovat siis esikoiseni (5v) otoksia tältä viikonlopulta.

Laitoin asetuksiksi ISO400, f/2.0 ja valotusajaksi 1/160s, jotta käden epävakaus ei tärähdyttäisi kuvaa niin paljoa. Aika hauskoja! Tosin tässä oli vain murto-osa - aikamoinen läpikäyminen oli. :) Näistä kuvista huomasin, että täytyy antaa E:n kuvailla enemmänkin, nimittäin lapsen ottamissa kuvissa näkyy arki kaikkine sotkuineen, toisin sanoen elämä. Vaikka en niitä täällä julkaisisi, niin jää mukavia muistoja siitä, miten ne lenkkarit jäivät aina juuri niille sijoilleen, lastenhuoneen lattia oli kirjavanaan legoja, keittiönpöytä täynnä kokkaustarvikkeita ja kikatus raikasi.

Iloista uutta viikkoa toverit!

Katri
SHARE:

12 kommenttia

 1. Tosi hauska idea :))

  Mukavaa viikkoa <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo, enkä olisi uskonut että noin kivoja tulee! Toki on hyvä muistaa, että joukossa oli siis muutama sata hyvin omituistakin otosta.. :D

   Poista
 2. Ihania kuvia, parempi kuin itse olisin ottanut :) Taitoa näköjään löytyy ja näissä kuvissa näkyy ihanasti arki ja henkivät sellaista onnellisuutta :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Heh, täytyypä välittää kehut kuvaajalle! Lapsella ei ole sellaista sensuuria varmaan, mikä itselle saattaa tulle kun kotinurkkia katselee. Mutta huomaan, että hän on omaksunut saman kuvausasenteen kuin minäkin - pakko laukaista heti, muuten tilanne menee ohi! Se pätee erityisesti lasten kanssa.. Ei voi yhtään sihtailla, pitää antaa mennä vaan! :)

   Poista
 3. Hauskoja ja elämänmakuisia kuvia. Meidän 7v. videokuvasi puolisalaa (ennekuin kielsin moisen touhun) ja se oli ärsyttävää, kuunnella nauhalta kun paasaa lapsille jostain jonnen joutavasta :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hahaa, loistavaa!! Toisaalta kyllä oikeasti aika inhaa.. Eipä olisi kiva kuunnella omia mutinoita, vaikka saataisiinpa niistä hyvät naurut varmaan vielä vuosienkin päästä. Enpä silti taida näyttää E:lle miten videokuvaaminen onnistuu..

   Poista
 4. Ihan huippu kuvia <3 Meillä kuvataan mielellään myös mattoa ja sohvaa =D Mikäs kameraihanuus sieltä mahtaa saapua??

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitti S! Kyllähän meilläkin niissä otokissa oli jos jonkinlaista kuvaa. Muutaman kerran muistutin myös siitä, että ei tarvitse kymmentä kertaa laukaista ihan peräkkäin.. Ja sitten hän oli kuvannut melkein kokonaisen kirjan kaikki sivut.. Saattepa pian nähdä, aika ihana sieltä tänään tuli! Ihan huippukuvia, aivan mahtava vehje!!

   Poista
 5. Hienoja otoksia pieneltä! Etenkin nuo ihmisotokset ovat aivan huippuja.:)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No niin minustakin! Nopeus on valttia tilannekuvissa, joten lapset onnistuvat siinä varmasti hyvin kun antavat mennä vaan, eivätkä turhaan sihtaile kuvakulmia! :)

   Poista
 6. Arjen helmiä ja hienoja kuvakulmia! Taitaa olla äitinsä tyttö :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Heh, kiitos Kati! :) Lapsella on ihanasti vielä sellainen "antaa mennä" asenne - sen kun räiskitään!

   Poista

Kiitos kun rustasit kommentin ilokseni!

© Tohkeissaan. All rights reserved.
Blogger Templates by pipdig