keskiviikko 27. toukokuuta 2015

Väritin itseni flowhun - aikuisten värityskirjat

Kiirettä pukkaa näin keväällä varmaan sielläkin? Kaikenlaista deadlinea, kevätjuhlaa, kesäsuunnitelmia, asioiden järjestelyä jne. Pitäisi muistaa sitä ja tätä, soittaa tuonne ja vastata siihen sähköpostiin, varata aika kampaajalle ja muistaa mennä sinne... You name it. 

väritys rentouttaa värittäminen aikuiset värittävät kuvia

Siksipä päätin antaa mahdollisuuden aikuisten värityskirjoille. Olen kuullut että ihmiset ympäri maailman ovat niihin hurahtaneet, ja Suomessakin kuulemma monesta kirjakaupasta kaikki myytiin heti loppuun. Kehuvat, että on kovin rentouttavaa, ajatuksia selkiinnyttävää ja koukuttavaa. Olen itsekseni tuhahdellut, että milloin minulla muka olisi aikaa väritellä, mutta kun näin nämä pienet väritettävät kortit, tunsin ihan vastustamatonta vetoa saada tihrustaa ornamenttimaisia kuvioita terävillä lyijykynillä! Ajattelin oitis, että kyllähän jokaisen pitää ehtiä istua ja värittää. Ei aina tarvitse näyttää niin tehokkaalta. Sitä paitsi pieni luova tauko tekee tutkitusti hyvää. Näin sieluni silmin, kuinka hartiani laskevat jännityksestä ja totaalirentoudun pikku värityskirjani parissa. 

Tässä Johanna Basfordin kirjasessa on 20 A5-kokoista väritettävää postikorttia. Aika kiva idea! Minä tällaisena rationalistina pystyin siis perustelemaan itselleni värityskirjan hankkimisen sillä, että voisin lähettää näitä kortteja ystäville... Kummallista, miten ihminen tarvitsee aina jonkun järkevän syyn hankkiakseen itselleen jotain mukavaa. Voin sitten joulun aikaan raportoida, että eipä ole tullut kortteja läheteltyä...

värittäminen rentouttaa

aikuisten värityskirja johanna basfor vykort postikortit


Kävin töiden jälkeen kaupassa ja minun oli pakko kuluttaa vartti, kunnes kotimme tyhjenee taas päivähoitotarkoituksesta kodiksi, joten kaivoin meditointitarvikkeeni esiin ja otin siis ensimmäisen värityshetkeni kaupan parkkihallissa. Kyllä, edellytykset flow'lle olisivat voineet olla paremmatkin... Mutta täytyy sanoa, että pystyin kyllä sulkemaan koko nuhjuisen parkkihallin ympäriltäni, kun värittelin tarkasti kukkia ja kiekuroita. Mieleeni pompahteli joitain työasioita, mutta järjestelin niitä mielessäni samalla kun suunnittelin, värittäisinkö seuraavan kukan terälehdet tumman- vai vaaleanpunaisella. 

väritys rentouttaa väritysbuumi

Nyt ymmärrän vallan hyvin, miksi ihmiset hurahtavat näihin - saa jotain konkreettista aikaan, ja samalla ajatukset voivat vaellella vapaasti. Aivan eri asia, kuin räplätä älypuhelinta! Tämä mahtuu sopivasti laukkuunkin, joten seuraavalla kerralla, kun joudun jotain odottelemaan, saatankin kaivaa värityskirjan puhelimen sijaan. 

Joko sinäkin olet hurahtanut?

Luovia taukoja sinunkin loppuviikkoosi! :)

Katri
SHARE:

22 kommenttia

 1. Kuulostaa oikeastaan aika ihanalta! Voin täysin kuvitella, että jäisin tuohon koukkuun.. Taidanpa kokeilla :)

  VastaaPoista
 2. Mä olen ihan surkea piirtämään! Edes tikku-ukkoa ei tikku-ukoksi tunnistaisi ;) Tykkäisin kuitenkin värien ja sävyjen kanssa taiteilla..
  Tämä aikuisten värityskirja siis onkin vastaus toiveisiini, aikaisemmin en ole kehdannut lasten värityskirjoja itselleni ostaa. Pitääkin heti huomenna mennä katsomaan mistä tällaisen saisin käsiini. Kiitos Katri tuhannesti vinkistä :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ihanaa Hecu, kohtalotoveri!! Luulin, että olen ainoa, joka ei kertakaikkiaan osaa piirtää mitään. Minulta luonnistuu ainoastaan sellainen kala, jossa on tavallaan sellainen pisaranmallinen soikio ja kolmio pyrstönä. :D

   Kiva, jos tästä oli sinullekin iloa! Toivottavasti löydät kivan värityskirjan!

   Poista
 3. Tuollainen pitää ehdottomasti hakea itsellekin! Värittäminen on tosiaan terapeuttista. Tyttöjen ollessa pienempiä väritimme usein yhdessä värityskirjan aukeamaa, toinen toista sivua, toinen toista sivua. Huomasin tuon flow-tilan jo silloin, vaikka kyseessä oli tosiaan yksinkertainen lasten värityskirjan sivu.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Me kans väritellään E:n kanssa just noin. :) Se on aika ihanaa! Tosin välillä vaikeaa kun E haluaa änkeä syliin, mutta usein siinä on pääasia se, kun minä vähän heilutan kynää ja toinen saa olla sylissä.. Mutta kyllä, se antaa ihanan tilaisuuden rauhoittua ja nähdä miten väri peittää kuvion ihan sillai, miten itse haluaa! :)

   Poista
 4. Olen tätä kirjaa hiplaillut joskus kirjakaupassa, mutta en ole uskaltanut ostaa. Hurahtaisin tähän varmasti niin, että jäisivät ne pakolliset järkevätkin asiat tekemättä. :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No sitä minäkin kyllä pelkään nyt koko ajan! En uskalla ottaa kirjaa esille enää, jotta en istuisi liian kauan sen kanssa! :)

   Poista
 5. Mä olen jo ajat sitten todennut, että töihin pitäisi tuoda värityskirja, jota tauolla voisi värittää, koska se ihan oikeasti rentouttaa. Mutta sitä en tiennyt, että aikuisten värityskijoja on myytävänä, mahtavaa!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No se on kyllä ihan totta.. Tässä meidän työkulttuurissa ei taida oikein olla soveliasta alkaa väritellä kesken töiden (tosin miksi tupakalla käyminen muka on ok??), vaikka sillä varmasti olisi hyviä seurauksia. Taas ajatus kulkisi!

   Poista
 6. Wautsi mikä idea ja mä niiiin rakastan värityskirjoja :)). Tytön kanssa usein väritetäänkin yhdessä <3. Todella rentouttavaa ja niin kuin sanoit paljon parempi kuin älypuhelin!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No tässä on kyllä joku selkeästi haistanut markkinaraon! Mekin väriteltiin usein yhdessä, mutta nyt kun pienempi huseeraa koko ajan myös ympärillä, niin niistä yhteisistä värityshetkistä on tullut harvinaisempia. Harmi, koska se oli tosi mukavaa yhdessä tekemistä, kun sai itsekin tehdä jotain. Minä en oikein osaa olla leikissä mukana, mutta värittäessä kun saa itsekin jotain konkreettista aikaan, niin se on aika mukavaa!

   Nyt mietin, miten saan pidettyä tuon soman värityskirjani ihan omanani, ettei E ala siihen piirtelemään ja piilota kaikkia kyniäni omiin kynäpurkkeihinsa! Niin siinä luultavasti tulee pian käymään..

   Poista
 7. Ihania ovat nämä aikuisten värityskirjat - näitä voisi ajatella kouluunkin heille, joilla on vaikeuksia keskittyä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Totta, ja minulla on sellainen käsityskin, että esimerkiksi joillain kielten tunneilla vaikkapa tekstiä kuunnellessa opiskelijat voivat värittää jotain ornamenttikuviota samalla, koska se kuulemma auttaa tosiaan keskittymään... Voisi olla ihan järkeenkäypää!

   Poista
 8. Ihania ovat! Tykkään kovin itsekin värittää ja usein tulee lasten kaverina heidän kuviaan sitten hiukan itsekin avitettua :D.
  Voin vain kuvitella, että tuohon hommaan jää koukkuun!! Kauniita tulee <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Sama meillä, tosin nyt on jäänyt vähemmälle, kun pikkuisempi touhuaa niin kovasti ympärillä ja haluaa tietysti itsekin lähelle jos näkee, että teen isomman kanssa jotain. Ja hän sitten onkin sellainen tärpästikkeli, että siinä ei kukaan väritä eikä keskity mihinkään, kun J tulee lähimaille hääräämään.. :D

   Poista
 9. Voisin todellakin hurahtaa. Tulee joskus innolla muksunkin värityskirjoja väritettyä =) Ihanaa viikonloppua ja blogissani on sulle haaste!!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo sama täällä, tytön kanssa kivaa ajanvietettä on värittää samaa värityskirjaa! Nyt mietin, miten kauan värityskorttini pysyvät E:ltä salassa.. :) Ehkä haluaisin pitää ne ihan omana huvinani! Kiitos hei Suveliina, pitääkin käydä kurkkaamassa!

   Poista
 10. Värittäminen on ihanaa. Haluun kanssa tuollaisen aikuisten värityskirjan tai nuo kortit olisivat ihania. Meillä ei ole koskaan kortteja valmiina kun niitä tarvitsisi. Tässä tulisi kaksi kärpästä samalla iskulla: värityshommat ja valmiit kortit :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Juuri niin, siksi minäkin olen aika ihastunut juuri näihin! Ja pieni, kompakti koko on käsilaukkuun paljon parempi kuin A4, joita oli paljon tarjolla..

   Poista
 11. Vautsi, en olekaan kuullut aikuisten värityskirjoista, ihan loistava idea! Värittäminen on niin terapeuttista ja mukavaa puuhaa, tuollaisia kortteja voisin itsekin hakea kaupasta!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Juu hei näistä tulee varmasti seuraava hitti! Ihan totta, nimenomaan terapeuttista.. Silloin on pakko rentoutua.. Tämä korttimallinen oli oikeastaan ainoa, jonka halusin hankkia, koska muut olivat niin isoja vihkosia ja liian isoja aloja väritettävänä niissä kuvioissa. Minä halusin ihan kunnon piperrettävää.

   Poista

Kiitos kun rustasit kommentin ilokseni!

© Tohkeissaan. All rights reserved.
Blogger Templates by pipdig