torstai 14. toukokuuta 2015

Parhaat vohvelit - vichypohjaiset

Eka kunnon kesäpäivä meillä täällä Etelä-Suomessa, ihanaa! Jos ei nyt pientä tuulta lasketa, niin ihan olisi voinut ajatella kesän tulleen. Ilman päällysvaatteita touhuttiin pihalla koko päivä. Grillattiin ja meinattiin optimistisesti syödä ja vielä paistaa vohvelitkin ulkona, mutta kyllä niitä kelejä saadaan vielä odotella - sen verran kylmäksi kävi tuuli illemmalla. Mutta vohveleita paistettiin joka tapauksessa, kun sellainen älli päivällä tuli. 

kesän paras jälkiruoka lasten mieleen vohvelit


Vohvelit ovat kyllä ihan parasta kesäherkkua! Meillä on ollut pitkään tapana tehdä vohvelit vichyyn, silloin niistä tulee ihanan rapeita. Kerran tein vohvelit ihan liian suolaisiksi, ehkä siinä kyseisessä vichyssä oli liikaa suoloja... En tykkää vichyistä yhtään, enkä edes tiedä onko niissä eroja, mutta kannattaa tosiaan suolan laittamisen kanssa olla vähän varovainen. Joka tapauksessa, tässä tulee ohje:

vohvelit ohje vichyvohvelit vohvelit vichyyn tehtynä


Riko munat vispilällä, lisää joukkoon vichy. Sekoita jauhot, leivinjauhe ja suola keskenään, ja vispaa ne nesteen joukkoon. Lisää lopuksi sulatettu voi ja hieman sokeria halutessasi. Anna taikinan turvota puolisen tuntia. Olen hionut ohjetta muutaman kerran, ja nyt viime kesänä onnistuin saamaan määrät mielestäni ihan kohdilleen

Tällä ohjeella tuli muistaakseni noin 10 vohvelia. Teen aika ohuita, jotta taikina ei tursua vohveliraudan väleistä, ja vohveleista tulee varmasti rapeita. Sitten niitä pystyy syömään vaikka käsin pala kerrallaan. Paistajahan luonnollisesti söi lennossa... Se oli ihan hyvä taktiikka siinäkin mielessä, että ei tullut laskettua, kuinka monta vohvelia oikeasti söi, kun kädestä hävisi parilla puraisulla jatkuvasti yksi sydänruutu... :)



Myös pienin herkkuhiiri pääsi käsiksi vohveleihin, melkein vauhkoontui saatuaan maistaa ekaa kertaa, eikä uutta vohvelia ollut heti valmiina. <3 

Toiset viettelevät pidempiä vapaita, toiset piipahtavat huomenna töissä ja toisille tämä pyhä oli aivan samanlainen arkipäivä kuin muutkin... Mukavaa ja herkullista loppuviikkoa joka tapauksessa kaikille!

Ai niin - olet varmaan kuullut, että Blogilista lopettaa? Tohkeissaan-blogia voit seurata myös esim. Facebookin, Instagramin, Pinterestin tai Bloglovinin kautta, tai Bloggerin avulla klikkaamalla blogin oikean sivupalkin lukijapaneelia. Lämpimästi tervetuloa teille uusille lukijoille!

Katri
SHARE:

12 kommenttia

  1. Täytyykin kokeilla tuota reseptiä. Yhden olen netistä joskus löytänyt missä ei ole vichyä ja on oikein makoisa, mutta kuohkeutta tuo vichy varmaankin voisi antaa =) Kiitos vinkistä

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Joo vichystä tulee ainakin kuohkeutta! Olen syönyt muitakin versioita ja ovathan ne toki aina ihania.. :)

      Poista
  2. Suloiset kuvat <3. Minä lisään vichyä tai hiilihapotettua vettä muurikkalettutaikinaan maidon lisäksi. Jotain rapsakkuutta siitä tulee ihan selvästi :). Eilen herkuttelimme pannarilla. Se on laiskemman emännän herkkuversio.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Joo totta, pitääkin muistaa laittaa myös muurikka-taikinaan! Pannari on meilläkin sellainen helppo herkku, tuo takuuvarmasti hyvän fiiliksen! Laiska ja laiska - onhan se ihan eri tavalla hyvääkin! :)

      Poista
  3. Mekin tehtiin kotona usein vohvelit kuplaveteen :) Nyt meillä ei olekaan vohvelirautaa, mikä on suuri vääryys! Seuraavassa, tilavammassa keittiössä sitten...

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Selkeästi teiltä puuttuu vohvelirauta! Ja leipäkone ja jäätelökone jajajaja.. No heh, ei vaan! :D Kaikenlaisia hilavitkuttimia sitä kaappeihin kertyykin (tosin meillä ei ole noista kumpaakaan), mutta vohveliraudalle on varmasti käyttöä joka huushollissa! Ja tunnustettakoon nyt, että meilläkin sitä vohvelirautaa säilytetään eteiseen kaapin ylimmällä hyllyllä takimmaisena.. :)

      Poista
  4. Kiitos ohjeesta! =) lättyihin oon lorauttanu vichyä mutten vohveleihin!! Hyvä vohveleita tulee myös kaurapuurosta ;)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Aijaa, eipä olisi tullut mieleenkään! Kiitos vinkistä!

      Poista
  5. Kiitos ohjeesta eipä ole tullut koskaan kokeiltua :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. No kiva, jos tämä innostaa kokeilemaan! Vohvelit ovat kyllä niin ihanaa herkkua.. Ja rapsakkana ihana haukkailla pieniä paloja lennosta.. :)

      Poista
  6. Tein näitä eilen iltapalaksi ohjeellasi. Ja täytyy sanoa, että näin rapsakoita vohveleita en aiemmin ole onnistunut tekemään. Kiitos hyvästä ohjeesta!

    VastaaPoista

Kiitos kun rustasit kommentin ilokseni!

© Tohkeissaan. All rights reserved.
Blogger Templates by pipdig