perjantai 24. huhtikuuta 2015

Aula ennen ja jälkeen - remontin tulos

yläaula lasikaide lasiliski turku

aula sisustus simpukankuorivalaisin

Perjantaita! Onpa kevyt tunne, kun on viikonloppu edessä! 

Kuvailin yläaulaa muutama päivä sitten ja muistin, että siitä ei hirveästi olekaan täällä vielä kuvia ollut. Ajattelin, että ehkä voisin vilauttaa myös niitä ennen kuvia. Eli mistä lähdettiin liikkeelle? Seinähän oli tuosta kaiteen paikalta ummessa, siinä oli ainoastaan pieni sisäikkuna. Tuo seinä on 50-luvulla ollut ulkoseinä, ja edellisten omistajien tekemässä "uudelleen rakennuksessa" he laajensivat taloa vähän joka suuntaan. Me kuitenkin ajattelimme yläkerran olevan kovin pimeä, joten päätimme selvittää, josko seinän voisi purkaa. Siinä olikin aikamoinen urakka. Sanoinkuvaamaton. No ehkä voitte kuvitella, kun 30 cm paksua ulkoseinää lähdetään purkamaan. Ihmettelen vieläkin, miten pitkällä korkealla sivuseinällä ei näy jälkeäkään niistä valtavista muutoksista - todella siistiä jälkeä mies ja muu remppaporukka saivat aikaan. 

ENNEN. 1. kuvassa näkyy seinä, joka purettiin. 2. kuvassa näkyy myös nykyinen lastenhuone.

Remppa. 1. Mies sisäikkunalla, seinää aletaan purkaa. 2. puretun seinän paikka. 3. Tapetti ja laminaatti yläkerrassa - vaihtoon meni.


wieniläistuoli anopinkieli
Vasen kuva otettu samasta paikasta kuin eka "ennen" kuva.
Kuvausassistentti oli luonnollisesti taas vauhdissa.. :) Mutta siis, olihan siinä aika homma. Vieläkin vaikea ymmärtää, miten tämä kaikki tapahtui. Keskimmäisessä remppakuvassa tilanne oli ehkä kaoottisimmillaan. Keittiössä ei ollut edes lattiaa, ja aikaa muuttoon oli 1,5 kuukautta. Onneksi emme silloin vielä tajunneet, miten kiire tulee. Lasikaide tilattiin Lasi-Liskiltä, jota haluan ehdottomasti suositella. Todella mutkatonta toimintaa, kaikki hoitui äärimmäisen kätevästi. Tarjouksen saimme pian, ja halaumamme valkotamminen kaidekin saatiin nopeasti. Lasi tuotiin perjantai-iltana työpäivän jälkeen, ja saatiin vielä nostettua ylös. Siinä oli kuulemma aika äheltäminen.
Tuo muuri ja katon viistot kulmat ovat lemppareitani yläkerrassa. Muurissa tuo pykällys on merkki siitä, että 2000-luvulle asti yläkerta oli vain siihen asti korkea. Sitten uuden omistajat laajennuksen yhteydessä myös nostivat huonekorkeutta yläkerrassa paljon. Aiemmin tämä aula oli ollut vain matala vintti. Muuri tulee myös lastenhuoneen puolelle, ja sielläkin on tuo pykällys (näkyy seuraavan kuvan vasemmassa reunassa). Samoin muuria on pikkuvessassa yhdellä seinällä. Näihin hauskoihin yksityiskohtiin ihastuin jo ekalla näytöllä. Ai niin ja silloinhan me jo teimme tarjouksen, olin aivan varma tästä kodista.

Tuolle korkealle seinälle Liisa valitsi lämpimän vaalean harmaan, joka on ollut todella kiva. En itse olisi osannut sellaista valita. Se nostaa kivasti valkoisia juttuja esiin. Sama harmaahan taustoittaa alakerrassa keittiötä ja ruokailutilaa.Semmoinen muutos! 

Leppoisaa viikonloppua! Minä nostan nyt jalat ylös ja alan tutustua Wordpressiin - aloin kirjoittaa myös ammatillista blogia ja halusin ihan haasteen vuoksi tehdä sen WP:llä. Vierivä kivi ei sammaloidu vai mitä? Mitäs muutakaan näin yksi perjantai-iltana tekisin! :D Onko jollain muulla muuten WP käytössä?

Katri
SHARE:

11 kommenttia

 1. Lauon itsestäänselvyyksiä ja totean että onnistunut muutos :) mukavaa viikonloppua.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Heh, kiitos Sanna! :) Ehkä lopputulos olisi tosiaan ollut joka tapauksessa hyvä, miten vaan remppa olisi tehty! :) Mutta olemme kyllä supertyytyväisiä lopputulokseen!

   Poista
 2. Näyttääpä hyvältä ja valoisalta! Leppeää viikonlopun jatkoa :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niinpä, valoa tulee nyt niin paljon enemmän yläkertaan! Ja tottapuhuen ehkä vähän liikaakin, sillä lapset heräävät tolkuttoman aikaisin nyt kun valoa tulee sinne niin paljon..

   Poista
 3. Upea lopputulos! Avaruus ja valoisuus tuo tilan parhaat puolet esille. Wau!!!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Oi kiitos Jutta! Kyllä se valo tekee oikeasti ihmeitä.. Nyt on tilaa hengittää, alun perin yläkerta oli tosi tunkkainen ja pimeä.. Noissa ammattilaisen ottamissa myyntikuvissa valon määrä hämää - siellä oli oikeasti TOSI hämärää, koska luonnon valoa ei tullut kunnolla mistään..

   Poista
 4. Voi miten kaunis siitä tuli, ihanan valoisa.
  Hyvää sunnuntaita! <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Satu! Sitä valon määrää mekin ihmettelemme joka aamu.. <3

   Poista
 5. Mieletön muutos! Todella kauniin näköistä :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kyllä ne remppakuvat aina hämmästyttävät.. Itsekin vieläkin ihmettelen! :) Ja ihmettelen myös sitä, miten osasimme edes visioida, millainen tästä tulisi.. :) Kiitos Maija!

   Poista
 6. Ihanan valoisaa ja kaunista! Muistaisitko tuon harmaan maalin sävyä? Haluaisin aulaan vaalean harmaat tai beiget seinät.

  Terveisin kaimasi Katri

  VastaaPoista

Kiitos kun rustasit kommentin ilokseni!

© Tohkeissaan. All rights reserved.
Blogger Templates by pipdig