sunnuntai 26. huhtikuuta 2015

Kevääni värit (ja totuus blogikuvista)

korallin värinen huivi piecesLöysinpä heleän värisen huivin! Niin keväinen, että tekisi mieli katsella tuota koko ajan. Siksi ajattelinkin jättää sen tuohon kaiteelle notkumaan. Ainakin muistan sitten varmasti laittaa sen aamulla kaulaan. Ja tuohan se ihanasti väriä sisustukseenkin! 

Ja koska tykkään niin kovasti hehkuttaa Adoben Lightroomia, niin laitettakoon nyt teillekin taas todistusaineistoa blogikuvista. Kuvaan aina manuaaliasetuksilla, koska silloin saan kuvasta juuri sellaisen kuin haluan. Minulla on niin vanha kamera, että sillä ei saa hämärässä hyviä kuvia. Jos olisin ottanut nämä kuvat automaattiasetuksilla, niin kamera olisi joko heittänyt ISO-herkkyyden liian korkeaksi (ja kuvasta olisi tullut kohinainen) tai pidentänyt valotusaikaa (jolloin kuva olisi tärähtänyt) saadakseen kuvaan riittävästi valoa. Kumpikaan ei olisi ollut hyvä, enkä jaksanut hakea jalustaa, jonka avulla olisin toki voinut pitää ISO-herkkyyden 100:ssa ja pidentää valotusaikaa vaikka sekuntiin. Silloinkin ikkunat yleensä ylivalottuvat, joten manuaaliasetusten, RAW-kuvien ja Lightroomin avulla pääsee minusta parhaaseen lopputulokseen; tällaisen karvalakkimallin kameran kanssa ainakin. 

adobe lightroom kokemuksia kuvankäsittely helppo kuvankäsittelyohjelma
Lightroom 5 ennen ja jälkeen kuvia. Lisäsin valotusta ja kontrastia sekä nostin varjoja, vähensin highlightseja ja lisäsin terävyyttä.


TADAA! Totuus on paljastettu. :) Lightroom saa ihmeitä aikaan, mutta toisaalta eipä siitä olisi hirveästi hyötyä ilman manuaaliasetuksilla alunperin suunniteltua kuvaa. Meillä ei oikeasti ollut noin hämärää kuin vasemmanpuoleisessa ennen kuvassa, mutta alivalotin kuvan, jotta ikkunanpaikat eivät pala puhki. Hämmästyttääkö tämä teitäkin? Minä olen aina ihan fiiliksissä, kun onnistun ottamaan sellaisen kuvan, jossa valoisat paikat eivät pala puhki, ja sitten saan Lightroomin avulla kuvasta valot ja varjot oikein esiin.

Inspiraatiota uuteen viikkoon kaunokaiset! :)

Ai niin ja hei muistathan, että Tohkeissaan on Facebookissakin nykyään. Saat päivityksiä aikajanallesi, jos klikkaudut seuraajaksi - täällä.

Katri
SHARE:

10 kommenttia

 1. Totisesti, munkin kuvat on ennen käsittelyä aika, hmm, mielenkiintoisen näköisiä ;) On ihanaa saada kuvista käsittelemällä heleitä ja kirkkaita. Lightroomille peukku myös täältä!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No uskon! Kyllähän ne RAW-kuvat ovat aina vähän raakoja. :) Mutta sepä niissä on just parasta! Se on kyllä tosi koukuttavaa.. Ja oikeasti, kiitokset tämän hankkimisesta kuuluvat ehdottomasti sinulle, Karlalle ja Rimmalle, jotka suosittelitte tätä kovasti ja vielä kehuitte että on helppokäyttöinen.

   Poista
 2. Hyvältä näyttää ja huivissa on ihanat värit :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitti Sike, minustakin siinä on tosi ihanat, piristävät värit! Kivasti väriä harmaahiirulaiselle. ;)

   Poista
 3. Hyvältä näyttää - ja tuota Lightroomia olen itsekin harkinnut, mutta eipä sekään paljon auta, jos ei osaa kuvata - ensin pitäisi opetella se kuvaaminen;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No tottahan se on tuokin.. :) Moni saattaa luulla, että käsittelemällä saa huonoista kuvista hyviä, mutta ei se ihan niin mene. RAW-kuvista tavallaan puuttuu aina jotain, jos vertaa kamerasta valmiiksi tulevaan JPG:hen, mutta toisaalta RAW-kuviin pystyy säätämään oikean valkotasapainon ja muuten korjaamaan esim. puhkipalaneita tai tukkoisia paikkoja, toisin kuin JPG kuviin. Kyllä kaikki lähtee siitä, että jo kuvanottovaiheessa suunnittelee, millaisen kuvan haluaa..

   Mutta hei ei se oikeasti vaikeaa ole! Kannattaa vaan rohkeasti jättää kamera manuaaliasetuksille ja testailla, mikä muuttuu, kun esim. valotusta säätää hyvin lyhyeksi ja hyvin pitkäksi. Sen jälkeen kannattaa koittaa, miten aukko vaikuttaa myös kuvan kirkkauteen, ja taustan sumentumiseen/terävyteen.. Sitten alkaa vähitellen oivaltaa, miten kaikki vaikuttaa kaikkeen.. :)

   Poista
 4. Vastaukset
  1. Kiitti Johanna! :) Lightroomilla saa tosiaan kuvista parhaat puolet esiin!

   Poista
 5. Ihanan valoisaa :) http://www.puutarhanpauloissa.blogspot.fi/

  VastaaPoista
 6. Kirjoittaja on poistanut tämän kommentin.

  VastaaPoista

Kiitos kun rustasit kommentin ilokseni!

© Tohkeissaan. All rights reserved.
Blogger Templates by pipdig