keskiviikko 8. huhtikuuta 2015

Luonnon voimat - ne kovat ja kauniit

Meitä odotti mielenkiintoinen näky kotiin palatessa, nimittäin kasvihuoneen palasia siellä täällä pitkin pihaa ja peltoa. Ei irtonaisissa palasissa vielä mitään, mutta ihmettelimme painaumia nurmikossa - kasvihuone oli pyörinyt muutaman kerran ympäri ja lopulta asettunut takaisin jaloilleen. Naapuri kertoi katselleensa jännitysnäytelmää ikkunasta ja oli soittanutkin miehelle mitä kotipihalla tapahtuu. Onneksi sinkoilleet palaset eivät olleet saaneet tuhoa aikaan, mutta olihan se aika lohduton näky muuten. Totesimme alumiinirungon olevan muutamasta paikasta niin vinksallaan ja pleksien liian kevyesti kiinni, että sama kuvio olisi luultavasti edessä pian uudelleen, joten emme edes yrittäneet alkaa kasaamaan sitä. Aika voima tuollaisessa pienessä tuulessa!

keltainen krookus kevät ensimmäiset sipulikasvit


Huomasin myös pihasta puskevat krookukset, ne kevään kauniimmat voimat. Muutamia lumikelloja ja jotain sinikukkaista pientä sipulikasvia puskee myös jo, samoin narsissit ja tulppaanit ovat hyvässä kasvussa. Kukintaa saadaan kyllä vielä odottaa ihan hyvä tovi, mutta on mukavaa bongailla uudelta pihalta nousevia yllätyksiä.Ja hei jos nyt jotain positiivista yritän keksiä tästä kasvihuonehärdellistä, niin onpahan yksi savotta vähemmän kesäksi. Ihan riittävästi varmaan saan kuopsuttaa kasvimaan kanssa, vaikka toki olisi ollut ihana kasvatella tomaatteja, yrttejä ja muita vaativampia herkkuja ensimmäistä kertaa kasvihuoneen lämmössä...

Toivotaan vähemmän navakkaa, mutta yhtä aurinkoista päivää huomisellekin. :) Toivottavasti teillä säilyivät pihat suuremmitta kolhuitta.

Katri
SHARE:

12 kommenttia

 1. AIvan mielettömän kauniit kuvat Katri <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Oi kiitos S, ihana kuulla!! Nyt kun on taas niin valoisaa, inspiroi se kuvaamaankin enemmän! <3 Kiitos kovasti!

   Poista
 2. Peukku ylös kuville, mutta en tykkää tuulen tempauksesta! Kyllä meilläkin tuuli puhalsi, mutta vielä pysyivät tavarat paikoillaan. Mitä vakuutus sanoo? Jos korvaisi kuitenkin jotain...?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hih, totta, ei siitä oikein voi tykätä mitä kasvihuoneelle kävi. :) Ajateltiin myös, että täytyy laittaa kotivakuutukseen.. Ehkä ne siitä jotain korvaisivat, mutta toisaalta tuo oli muutaman vuoden vanha sellainen muovipleksinen, että ei kai niillä hirveän suurta vakuutusarvoa olekaan. Mutta yrittänyttä ei laiteta!

   Poista
 3. Täälläkin tuuli ujelsi ja tukkaa heitteli, mutta katto pysyi paikallaan :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Se on kyllä muuten kauhen kuuloista, kun peltikatto kolisee! Huh, onneksi sentää ei lähtenyt matkaan! :) Aika myräkkä oli, kai se teki keväällä tilaa, kun nyt on paistanut niin nätisti!

   Poista
 4. Kova oli puhuri Oulun seudullakin, onneksi ei suurempia vahinkoja sattunut :-)
  Ikävä kohtalo kyllä teidän kasvihuoneella :-(

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiva että teillä ei mitään suurempia vahinkoja. Joo, harmi kasvihuoneelle.. Ja juuri kasvukauden kynnyksellä.. Olisi ollut kiva päästä kasvattelemaan kasvihuoneeseen ekaa kertaa. Mutta eihän näille luonnonvoimille mitään voi!

   Poista
 5. Kauniita kuvia! Täällä Espoossa lenteli tuulen voimasta pari trampoliinia kaduilla... Että on tosiaan 'pienellä' tuulella kovat voimat :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Oho! Järkyttävää! Toivottavasti ei pahaa tuhoa tehnyt!

   Poista
 6. Ihania kuvia, pihanne näyttää tosi kivalta.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos kovasti Sanna! Odotamme innolla ekaa kesää uudella pihalla! :)

   Poista

Kiitos kun rustasit kommentin ilokseni!

© Tohkeissaan. All rights reserved.
Blogger Templates by pipdig