lauantai 11. huhtikuuta 2015

Twistataanko?

Ja ei, nyt en tarkoita sitä rock'n'roll -twistausta. Vaikka tottapuhuen, jos tilaisuus tulisi päästä tanssimaan sydämensä kyllyydestä, niin kyllä lähtisi vaikka mitkä jivet ja twistit... Mutta nyt on kyse vähän lapsekkaammasta meiningistä, nimittäin muistatteko twist-hyppelyt? Meillä ainakin twistnaru oli joka tytön vakiovaruste - sitä hypättiin joka välkällä ja ennen koulua ja koulun jälkeen. 

välituntileikki lasten ulkoleikkiLöysinpä tuollaisen twist-narun kaupasta hyppynarun kaveriksi, ja pitihän ne heti viritellä tositoimiin. Lähinnä vain hypelimme ja E keksi omia askelkuvioita, mutta muistuipa jostain takaraivosta se peruskuviokin: 

"Päälle, keskelle, päälle, pois. Haara, keskelle, haara, pois. Haara, haara, keskelle, pois!"

Saimme viritettyä twist-narun toisen pään päärynäpuun tukikeppeihin, nimittäin kahdet nilkathan se vaatisi. Nilkkoja pystyin minäkin vielä hyppimään, mutta päivittelin ihan ääneen, miten voi olla, että silloin melkein 20 vuotta sitten (mitä? ihan oikeasti 20 vuotta sitten?!) hypittiin kevyesti reisiä, eli naru oli melkein lantion korkeudella. Huhhuh, miten sitä ikinä kykenisi vastaavaan tänä päivänä. Täytyy varmaan ruveta treenaamaan. Se voisi olla minulle sopiva tavoite, kun nuo maratoonit ym. eivät taida olla minua varten.

lapsi nikkaroiTänäänhän oli aivan upea päivä, sitä lie turha toistaa enää. E oli niin tohkeissaan, kun teki isin kanssa linnunpönttöjä. Korjasivat pari vanhaa ja tekivät yhden uuden, johon laittoivat kuulemma oikein tikkasuojan. Pikkuinen osallistui tavallaan - söi hiekkaa ja kiipeili, testaili valmiiden pönttöjen kestävyyttä.


makrokuva krookus kärpänen


Oi, loisto päivä, kyllä nyt on ladattu akkuja ja otettu takaisin se mahataudin viemä kevätpuhti!

Hei muistatteko, mitä niitä muita twistijuttuja olikaan? Muistelen, että oli joku sellainen kun hypättiin naru ristiin tai solmuun jotenkin... Herättääkö twistinaru teissä muissa nostalgisia viboja? :)
SHARE:

2 kommenttia

 1. Kyllähän sitä tuli twistattua ala-asteella ahkerasti. Mielessä on hämärästi muistikuva jostain "salmiakki"-hypystä, mistähän niitä hyppykuvioita edes keksittiin? Omasta päästä kenties :)
  Muistuisikohan ne kuviot mieleen, jos kokeilisi twistaamista nyt aikuisiällä. Pitääpä ostaakin twist-naru vaikka kesällä tuottavaperheen tytölle, niin pääsee sillä varjolla itsekin hyppimään :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Se olisikin muuten aika kiva pikkuvieminen kun kyläreissulle menee. Saa hyvät touhut ja naurut aikaiseksi. :) Kyllä ainakin minulle tuntui tulevan hyppelyt aika selkärangasta sitten kun vaan lähti hyppäämään. Joo, salmiakki kuulostaa tutulta.. Löytyisiköhän netistä vähän ohjeita?

   Poista

Kiitos kun rustasit kommentin ilokseni!

© Tohkeissaan. All rights reserved.
Blogger Templates by pipdig