perjantai 27. syyskuuta 2013

Pikkuherkuilla viikonloppuun

Juuri keskiviikkoiltana harmittelin, kun en ole ehtinyt/jaksanut/viitsinyt hankkia varusteita viileämpiä säitä varten ja torstai-aamuna herätessä ulkomittari näytti nollaa astetta! Se oli pieni järkytys - kiireellä kaivamaan lapselle viime vuoden haalaria tai vaihtoehtoisesti fleece-kerrastoa välikausivaatteiden alle. Haalari mahtui vielä naftisti päälle ja fleece-kerrastokin löytyi, mutta olipa taas hyvä muistutus siitä, että voisi joskus olla ajoissakin. Itselle löysin kaapin perukoilta takin, jonka napit vielä menivät kiinni, joten seuraavaksi on tarkoitus löytää raskausvatsan kanssa käyvä siisti talvitakki, tai tuunata vanhoista takeista jotain vatsan peittävää.


Ja mikä tänään ilahdutti eniten? Se, että Kodin 1:n pihalla myytiin kotimaisia omenoita sen seitsemää sorttia! Olin aivan huumassa, koska minulla on ollut kova himo punakaneliin ja muihin makeisiin rapsakoihin kotimaisiin omenoihin, mutta kaupoissa niitä ei juurikaan näe. Minusta on käsittämätöntä, että kotimaisten omenoiden ollessa parhaimmillaan, niitä ei saa ruokakaupasta tai jos saa, niin vain yhtä hapanta lajiketta, joka vielä maksaa tuplasti ulkomaisiin verrattuna. Ihana tietää, että tämä koju on kuulemma jouluun asti aina perjantaisin ja lauantaisin samalla paikalla, koska torilla en kuitenkaan ehdi joka viikko käydä, ja Raision Kodin 1 on sopivasti työmatkan varrella.


Perjantai-mutustettavaksi olin ajatellut tehdä pitsoja itsetehdyille tortillapohjille, mutta koska kauppareissumme venyi talvihaalariostosten (tästä myöhemmin) vuoksi, oikaisin valmiilla pohjilla, jotta päästäisiin vain löhöilemään pikimmiten. Äärimmäisen yksinkertaiset ja nopea pikkupitsat syntyivät Marian taannoisen postauksen tyyliin - vain pari täytettä riittää. Laitoin pestoa, aurinkokuivattua tomaattia, vuohenjuustoa ja Mustaleimaa (tuli hieman liian suolainen). Toiseen vain pestoa, kirsikkatomaattia ja juustoraastetta. Näistä tuli ihanan rapsakoita sorminsyötäviä. :)

Ihanaa viikonloppua!
SHARE:

4 kommenttia

 1. Samaa olen miettinyt noiden omenien kohdalla! Meidän asuinalueella ihmiset tuo jakoon oman pihan portille itselleen ylimääräistä satoa. Viime viikolla palasin iltalenkiltä omenien ja luumujen kera! Ihanaa ja arvostettavaa jalomielisyyttä ja yhteisöllisyyttä!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Äitini juuri viime viikonloppuna sanoi, että "ei tähän aikaan vuodesta kannata omenoita ostaa, kun niitä on kaikkien pihat täynnä". Niin, ehkä kotipuolessa onkin sukulaisten pihat täynnä, mutta mistäs niitä meille saataisiin? Ei täällä kaupungin liepeillä oikein kehtaa vieraiden pihoille mennä, vaikka oksat notkuvat... (Pitäisikö opettaa lapsi omenavarkaisiin!) :) Se on kyllä hienoa, jos laitetaan tienvarteen omenoita otettavaksi.. En ole tänä syksynä nähnyt.

   Poista
 2. Mä oon miettinyt ihan samaa! Miksi ihmeessä kaupoissa on eri lajeja ulkomaisia omenoita, kun suomalaisiakin olisi saatavilla. Ihan pöhköä! Eipä tääläkään ole näkynyt omenoita jaossa..

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Varmaan aika paljon vaikuttaa se, että isot ketjuliikkeet ei pysty noin vaan ottamaan valikoimaan pienten tuottajien satoa, ja toisaalta pienet tuottajat ei pysty takaamaan niin suurta toimitusvarmuutta, jota ketjut edellyttää. Mutta on kai meilläkin isohkoja omenatarhoja?? Noh, toivottavasti löydät siellä jonkun paikan, jossa omppuja olisi edes ostettavilla!

   Poista

Kiitos kun rustasit kommentin ilokseni!

© Tohkeissaan. All rights reserved.
Blogger Templates by pipdig